Skip to main content

Elektrik arızaları giderildi.

Muş Haber Fotoğrafı

Yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı meydana gelen elektrik arızalarının giderilmesi için hummalı çalışmaların yapıldığı ve kısa sürede arızaların giderildiği bildirildi. Geçen hafta ilimizi etkisi altına alan kar yağışı ve fırtınadan dolayı meydana gelen elektrik arızalarını gidermek için yoğun bir çaba sarf eden TEDAŞ ekipleri arızaları büyük ölçüde giderdi.

Elektrik kablolarının ve direklerinin meydana gelen fırtınadan hasar gördüğü ve bu nedenle bir çok yerleşim merkezinde kesintilere neden olduğunu kaydeden TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, Muş’ta yaklaşık 10 köyde elektrik arızasının olduğunu ve bunları gidermek içinde çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.
Yoğun kar yağışı ve fırtınanın bir çok bölgede elektrik direklerini devirdiğini ve bazı bölgelerde kabloların kesildiğini kaydeden Karagüzel, “Şu anda bizim elektriksiz köy sayımız Merkez’de 4 Hasköy’de 2 Varto’da da 5 veya 6 olabilir. Varto’da bir mezramız var onunla birlikte 6 diyebilirim. Bunların dışında şehrimizde elektrik kesintisi olan herhangi bir yerimiz kalmadı” dedi.

Geçen hafta içerisinde il merkezinde de uzun süre elektrik kesintilerinin yaşanmasına neden olan Keban şebekelerindeki arızaların giderildiğini de kaydeden Karagüzel, “Keban’dan gelen şebekedeki problem giderildi. Bunların yanı sıra kırılan direklerin yerine yaklaşık 100 adet ağaç direk diktik. 30-40 civarında ağaç direk daha dikeceğiz bu direklerimizi de diktikten sonra hatlarımızın normale döneceğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

Şehir şebekesine aşırı yüklemelerin olduğunu ve bu nedenle aralıklar kesintilerin meydana geldiğini kaydeden Karagüzel, bu arızaları gidermek içinde ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

DİREKLER DİKİLİYOR
Fırtınadan dolayı direklerin devrildiğini ve bunların giderilmesi için şu ana kadar yoğun bir çalışma temposu sürdürdüklerini kaydeden Karagüzel, bir hafta içerisinde 100 ağaç direk diktiklerini söyledi. yaklaşık 40 adet ağaç direk dikmek için gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Karagüzel, direklerin dikilmesinden sonra arızası olan yaklaşık 10 köyünde elektriğe kavuşacağını belirtti. Karagüzel, “Gün içinde yapılan kesintilerin sebebine gelince ufak tefek aksaklıklar olması söz konusudur. Şehir şebekesindeki aşırı yüklenmeler sonucu bazı küçük çaplı arızalar olabiliyor. Bunları da ekiplerimiz büyük özveri ile gidermek için canla başla çalışıyorlar. Bahsettiğimiz köyler dışında elektrik kesintisi olan hiçbir bölgemiz yok bunları da en kısa sürede direk dikimi yaparak halledeceğiz ve elektrik sıkıntısını tamamen halletmiş olacağız” şeklinde konuştu. Muşun Sesi Gazetesi

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri