Skip to main content

Din görevlileri tepki gösterdi

Muş Haber Fotoğrafı

    Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY), ülkemiz üzerindeki hain emellerine ulaşmada yıllarca insanların samimi inanç ve duygularını kullandı.

Din kisvesi adı altında haince planlara girişen, ülkenin ne kritik kurum ve kuruluşlarına sinsice sızan bu terör örgütü, sözde İslam adına gerçekleştirdiğini söylediği çalışmalarla halkın hatta ülkelerin gözünü boyadı.

Samimi ve iyi niyetli maskelerinin 15 Temmuz´da düşmesiyle halk meydanlara döküldü. Halkın alanlara çıkması noktasında çağrılar yapan din görevlileri de milli irade destanına katıldı. Dualar ve ilahilerle milli irade nöbetlerine katkı sunan din görevlilerine FETÖ terör örgütünü sorduk. Bunların yıllardır plan içinde olduklarını ancak Asım´ın neslini hesaba katmadıklarını ifade eden din görevlisi Mehmet Selim Güler: 15 Temmuz 2016 yılının çok karanlık bir gecesi, sonu gelmeyen bir gecesiydi. Çünkü Amerika Pensilvanya´da oturan o insan, FETÖ terör örgütü ülkemize büyük bir ihanet etti ve ülkemizi vatansız, bayraksız bırakmak istedi.

Plan yapmışlardı ama Allah onların planlarını başlarına makus eyledi. Allah onlara fırsat vermedi çünkü onlar Allah´ın planını unutmuşlardı. Şu toplumu, inananları, Asım´ın neslini unutmuşlardı. Onlardan haberleri yoktu. Kendi başlarına plan yapmışlardı ama Allah onlar tuzak kuruyorlar ama en hazırlı tuzağı, planı Allah yapar´ demiştir. Bu ülke insanı yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı çok seviyor. Anneler seccadelerinin başında ona dua ediyor, babalar camilerde ona dua ediyor. Tunus´ta, Fas´ta, Cezayir´de, Bosna Herkes´te namaz kılan o mazlumlar, mağdurlar Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyor. Büyük bir sevgi ve saygı var ona karşı. Bizde onu seviyoruz.

O bize sokaklara çıkın´ dediği günden beri hepimiz ailece cemaatle, camiyle, toplumla, sivil toplum örgütleriyle esnafla insanlar sokaklara koştu. Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Acemlerin, Lazların ve Gürcülerin ve Türkiye´de oturan vatandaşların kanını taşıyor ve dahası bu millet Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a büyük sevgi ve muhabbet besliyor. İslam´a, Kur´an´a bağlı olan bu dine mensup insanları değiştirmek kimsenin haddi ve hakkı değildir şeklinde konuştu.

FETÖ Terör Örgütü İslam´ı Kullanarak Sinsi Bir Plan Yaptı FETÖ´nün dış güçler desteği ile ülkemize ve İslam´a saldırdığını ifade eden bir diğer din görevlisi Abdulkadir Erten ise: Bu olayın meydana geldiği gecede biz merkezdeki imamlar olarak İslami İlimleri Araştırma Derneği ile birlikte telefonlarımıza haberleşerek herkesi meydanlara davet ettik ve arkadaşlarımız hepsi kendi camilerinde selalar okuyarak ezanlar okuyarak halkı meydanlara çağırdılar. Hocaların halk üzerinde bir etkisi vardır ve halkta hocaların çağrılarına uyup meydanlara koştular. Halk küfre karşı haykırdı, güçlü olduğumuzu, zalimlere karşı bir olduğumuzu haykırdılar. Allah zalimlere fırsat vermesin.

Bu FETÖ terör örgütü İslam´ı kullanarak sinsi bir plan yaptı ve bir günü bekledi. Bunların bir üst aklı da vardır. Alim ismi altında bazı insanları kendi emelleri doğrultusunda yetiştiriyorlar ve Müslümanların başına musallat ediyorlar. Bunları kullanarak İslam´ı küçük düşürmeye Müslümanları bölmeye çalışıyorlar. Mısır´da bunu yaptılar.

Bu Sisi onların adamıydı. Sisi Mısır´da zulmü yaptı. FETÖ´de yıllardır Amerika´nın kucağında büyüyen bir insan. Böyle bir insanın Müslümanlara faydası olmaz. Zaman zaman bunu konuşuyoruz. Arif olmak gerekmiyor FETÖ´yü anlamak gerekmiyor. Hiçbir zaman Amerika, İsrail, Avrupa hiçbir zaman Müslümanların dostu olmadı zaten Kur´an´da Allah bunun mümkün olmayacağını da buyuruyor.

Dolayısıyla Allah´ın uyarısı ve mantıken bakıldığı zaman FETÖ´nün Müslüman´a hayrı olmayacağı bellidir. Zulüm yaptılar, halkımız öldürdüler. Daha öncede Müslümanların sadakalarını sömürdüler. 15 Temmuz gecesi de Müslümanları uçaklarla vurdular. Hâlbuki Müslümanlar Müslümanlara silah çekemez bu dinimizin emridir. Müslümanlar kendi aralarındaki meseleleri konuşup anlaşarak halledebilirler. FETÖ´nün yaptığına halk dirayet gösterdi ve bizde halkımızla sokaklara indik. Bu coşkunun gizli kahramanı olan hocalarımız da halkın ibadet aşkıyla yapmasına katkı sunmuştur. Evvela biz Allah´ın yardımını unutmamalıyız.

Kendi çokluğumuza, gücümüze güvenmemeliyiz sadece. Allah´ın yardımını unutur, kendi gücümüze sadece güvenirsek çok kötü şeyler olabilir. Takvayı, kuvveti Allah´ın emirleri doğrultusunda yaşamayı, dua etmeyi ve bütün yardımın Allah´tan olduğunu unutmamalıyız diye konuştu. Gün Birlik ve Beraberlik Günüdür Diyanet-Sen Muş İl Başkanı Ferzende Aras ise: Türkiye´nin 81 vilayetinde bütün millet sesini dünyaya duyurmak için fikri, zikri, mezhebi, meşrebi her ne olursa olsun meydanlara dolmuştur. 15 Temmuz´da bu zalimler Türkiye´yi bölmek, parçalamak istediler. Ama Cenab-ı Allah onlara bu fırsatı vermedi. Türkiye 15 Temmuz´da vatanını, namusunu, şerefini, izzetini muhafaza etmiştir.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez Bey, Diyanet-Sen Genel Başkanımız Mehmet Bayrakturar, köy, belde ve en ücra merkezlerde görev yapan imamlarımız halkı çok güzel bir şekilde harekete geçirdiler. Halkı birlik ve beraberliğe davet ettiler. Gün birlik ve beraberlik günüdür.

Gün vatana, millete, bayrağa sahip çıkma günüdür. Herkes kendi üzerine düşen görevi yaptı. Muş´ta 15 Temmuz gecesi hemen İl Müftümüz Alettin Bozkurt Bey tüm imamlarımıza mesaj attı ve camilerimizi açıp selalar verdik. Bu ülkeyi kimsenin yıkamayacağını gösterdik. Biz Çanakkale´de, Sakarya´da birlikte mücadele ettik ve en son 15 Temmuz´da yine mücadelemizi millet olarak verdik. Bu millet inanmıştır ve Müslümanların korkacak, endişe edeceği hiçbir şey yoktur.

Yıllardır din kisvesine bürünmüş FETÖ denen o cani ve kendisini destekleyen hocaları ile Siyonistler 40 yıldır çabaladılar, bütün emekleri Elhamdülillah 4 saatte boşa çıktı. Bu millet tankların üzerine çıktı ve dedi ki bizi ezmeden bu toprakları alamazsınız. Biz bugün rahat ve huzurlu yaşabiliyorsak birlik ve beraberliğimiz neticesinde gelmiştir dedi. Medya Grubu Büyük Bir Sınav Vermiştir Darbenin engellenmesinde ve sonrasında basının da büyük emek verdiğini kaydeden Aras: Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin.

Allah Meclisimize selametler versin. Zafer inananlarındır, gazamız mübarek olsun. Ben ayrıca buradan bütün basına teşekkür etmek istiyorum. 15 Temmuz´da medya grubu büyük bir sınav vermiştir. Onlar odalarını kitlemedi, kameralarını kapatmadılar. Ben vatanına sahip çıkan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim eylesin ifadelerini kullandı. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri