AK Parti Muş Belediye Başkan aday adayının belirlenmesi sürecinde kamuoyunda yanlış bilgilendirmelere ışık tutan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, “kabinede medarı iftiharımız olan Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan üzerinden siyaset yapıp yıpratmayın” dedi.
AK Partinin aday adayını belirlemesi için başlatmış olduğu çalışmalar neticesinde kamuoyunda bir takım yanlış bilgilendirmelerin olduğunu ve halk arasında spekülasyonların olduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, siyasetten geldiğini ve siyasette bir günde nelerin dönebileceğini çok iyi bildiğini halkında eleştirilerinde insaflı olmalarını istedi.
TSO Başkanı Devrim konu ile ilgili olarak yapmış olduğu basın açıklamasında, “AK Parti aday belirleme tasarrufunun partiyi ilgilendiren bir durum olduğunu, dışarıdan herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını, bu konunun tamamen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile GİK’in karar verdiği bir durumdur. Bunun yanında Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’ın aday belirlenmesinde taraf olduğu söylentileri tamamen asılsızdır. Bu konudaki eleştirilerin tozu bir hayli yüksektir. Muş halkı Cumhuriyet tarihinden bu yana Muş kimliğine ait ve kabinenin en genç, en dinamik, en reformcu, en atılımcı bir bakanın yanlış olarak Muş halkına lanse etmek bana göre Cumhuriyet tarihinde Muş’a en büyük ihanettir. Sayın Bakan hiç kimsenin, babasının dahil, ailesinin dahil, referansı olmadan kendi çabaları ile bu güne gelmeyi başarmıştır. Bunu en iyi bilenlerden biri de benim. Çünkü 15 yıldır mesai arkadaşlığı yaptım. Bazı yerlerde eğer ben bir yerlere gelmiş konuşmuş isem Sayın Zafer Çağlayan’ın sayesinde konuşmuşum. O bir milliyetçidir. Devletini, milletini seven biridir” diye konuştu.
Zafer Çağlayan’ın Ankara Milletvekili olduğunu ancak Muşlu olmasından her zaman gurur duyduklarını kaydeden TSO Başkanı Devrim, “Kamuoyundan ricam Sayın Bakanımıza mutlaka sahip çıkmalıyız. Yakınımıza Bitlis gibi bir vilayette Cumhuriyet tarihinden bu yana 7 bakanları olmuştur. Bizim ise bugüne kadar Muş kimliği taşıyan ama üzülerek söylüyorum Muş Milletvekili olmadığı halde Başkent’imizin Milletvekili olmasına rağmen ilimizin adını taşıyan bir bakan çıkmıştır. Gelin hep beraber buna sahip çıkalım. Eğer bu adam Muş’tan desteğini kaybederse neticede kaybeden Muş olur. Çünkü ben TSO olarak bu konuyu kamuoyu ile paylaşmak mecburiyetinde kaldım. Saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunmak istedim” şeklinde konuştu
Muşun Sesi Gazetesi