Skip to main content

Demokrasi nöbetine kumanya desteği

Muş Haber Fotoğrafı

Tarih sayfalarına ihanet gecesi olarak geçen ancak sonrasında devletine sahip çıkan güvenlik güçleri ve vatandaşlar tarafından askeri darbe girişiminin çökertilmesiyle demokrasi bayramı ilan edilen 15 Temmuz´dan bu yana toplumsal birliktelik adına çok ciddi adımlar atılıyor.

Genci yaşlısı, işçisi memuru her kesimden binlerce vatandaşın alanları doldurarak başlattığı demokrasi nöbetlerinde çeşitli kurum, dernek ve vakıflar tarafından halka içecek ve yiyecek yardımları yapılıyor.

Geceleri sokaklarda geçiren halka Muş Valiliği ve Belediye Meydanı´nda kumanya dağıtan Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi ile Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim-Bir-Sen Bağımsız temsilciliği, sabaha kadar süren mesailerinde gönüllülük esaslı olarak çalışmalarına devam ediyorlar. Yapılan bu anlamlı yardımın yanı sıra darbe girişimine tepki gösteren sendika ve temsilcilik tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

Devlet ve millet olarak bu zorlukların aşılacağı inancında oldukları ifade edilen açıklamada: Ülkemiz devletimiz ve milletimiz cumhuriyet tarihinin en zorlu zamanlarını yaşadığı şu günlerde devlet ve millet olarak bu zorlukları aşacağımıza olan inancımız milletimizin büyük bir özveri ile hayatlarını dahi ortaya koyarak gösterdiği direnişi görünce ziyadesiyle artmıştır. Bölgemizde yaşanan onlarca acı ve zulüm batağına ülkemiz de sürüklenmek istenmiş ancak milletin ve devletin dirayetli duruşu ile inşallah bu engellenmiştir. Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi ve Muş Alparslan üniversitesi Eğitim Bir Sen temsilciliği olarak darbe kalkışmasının yaşandığı günden itibaren sorumlu sendikacılık ilkemizden hareketle alanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdiğimizi ifade etmek isterim denildi.  

Yardımlarımızı Ulaştırdık Eğitim Bir Sen Genel Merkezi direktifleri doğrultusunda Ramazan ayı boyunca yapılan yardım faaliyetleri ve İHH ile imzalanan protokol kapsamındaki faaliyetlere de değinilen açıklamada: Yine Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizdeki operasyonlarda mağdur edilen bölge insanımıza Eğitim-Bir-Sen´in tüm Türkiye´deki şubelerinden gelen yardımların yanı sıra bizlerde ilgili ve ihtiyaç hasıl olan yerlerde bu yardımlarımızı ulaştırdık.

Ramazan ayında mutat olarak düzenlediğimiz iftar programlarımız genel merkezimizin de direktifleri doğrultusunda iptal edilerek infaka dönüştürerek bu programlar için ayrılan bütçeler büyütülerek şehrimizde ihtiyaç sahibi ailelere bir kardeşlik projesi kapsamında ulaştırılmıştır.

Bunun yanı sıra sendikamız ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ile imzalanan protokoller neticesinde İHH´nın bazı yardım organizasyonlarını destekledik desteklemeye devam edeceğiz ki üyelerimiz adına sahiplendiğimiz Afrikalı yetim çocukların hayır duaları tüm milletimizin üzerinden eksik olmaz inşallah. Yetim çocuklar projesinin İHH ile birlikte bizim de çok önem verdiğimiz en hayırlı faaliyetlerden biri olduğunu ifade etmek isterim ifadeleri kullanıldı.  

Halkın Direnişine Ortak Olduk Askeri darbe girişimine karşı devletini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı canı pahasına savunan halkın direnişine ortak olmanın gururunu yaşadıkları belirtilen açıklamanın devamında: Son olarak ülkemizde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen Askeri Darbe Kalkışma harekatı çok şükür planlandığı gibi sonuçlanmamış ve tam aksine onlarca hayra hizmet etmiştir. Başta devlet ve millet kaynaşmasını arttırmış ve neredeyse halkın tamamı darbe karşısında devletinin yani sivil idarenin başı olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yanında durmuştur. Sendika olarak da bu kalkışmanın ilk dakikalarından itibaren belki de ilk olarak (ki bunu sendikamızla gurur duyarak söylüyorum) meydanlara indik ve halkın direnişine ortak olduk.

Eğitim-Bir-Sen Türkiye´deki en örgütlü güç olduğu gerçeğini bu kalkışma esnasında göstermiş ve direniş boyunca yaptıkları ile hem halkın arasında olmuş hem de halkın direniş ruhunu canlı tutmaya çalışmıştır. Bu bağlamda direniş gecelerinde direnişe katılan herkese kumanya ikramında bulunmuştur. Yine sabahlara kadar valilik önünde nöbet tutan vatandaşlarımızla birlikte teşkilat olarak nöbet tuttuk ve orada da çeşitli ikramlarda bulunarak halkın temel ihtiyaçlarının giderilmesinde katkı sunduk.

Sözlerimi bu kalkışma harekatını akamete uğratan 208 şehidimizi anarak bitirmek istiyorum. Milletini, vatanını ve devletini koruma uğrunda bir an bile düşünmeden bedenlerini tankların önüne siper eden bu aziz şehitlerimizin bu millet ve sendika tarafından asla unutulmayacağını, şehitlerimizin ailelerinin de bu milletin ve devletin ailesi olduğunu ifade etmek isterim ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın son bölümünde ise şu ifadelere yer verildi: Son olarak örneğin Cumhurbaşkanımızı uçakta korumaya alan yer ekibi ve pilotlar, hava alanlarından uçakların kalkmasını engelleyen personeller, askeri kışlalardan tankların çıkmasını engelleyenler ve Cumhurbaşkanını otelden çıkaran ekipler gibi bu kalkışmanın akamete uğramasını sağlayan kilit noktalardaki bütün gizli kahramanların tespit edilerek en üst derecede ödüllendirilmesi gerektiğini de belirtmeliyim. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri