Skip to main content

Demirtaş, Bulanık ve Malazgirt’te

Muş Haber Fotoğrafı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, ekonomiden önce barışın şart olduğunu belirterek, Sen Diyarbakır’da ekonomik paketi açıklıyorsun da bu ülkede huzur yoksa yatırım da yapılmıyor dedi.

Malazgirt ilçesinde sabah saatlerinde karşılanan Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, Malazgirt ilçesinde halkla bir araya geldi. Demirtaş, Alparslanın Kürtlerin desteği ile Anadolu’ya girdiğini ifade etti. Demirtaş, Bunlar tarihten söz ediyor. Malazgirt’te Alparslan’dan söz ediliyor. Alparslan’ın Anadolu’ya giriş yaptığını görürsünüz. Türk devleti tarih boyunca ilk defa Kürtlerle birlikte hareket etti. İlk defa birlikte bir anlaşma yaptılar. Alparslan kimin desteği ile Anadolu’ya girdi? Mervani Kürtleri desteği ile 10 bin süvari ile girdiklerinden bu yana yaklaşık bin yıl olmuştur. 1071’de Alparslan Malazgirt’e gelmeden önce de Kürtler burada vardı. O zamanlar da Kürt beyliklerinden destek alınarak Anadolu’nun kapıları açıldı. Kürtlerle ittifak yaparak bunu başardılar. Şimdi Türk halkı bu ittifakı, işbirliğini unutarak nasıl kardeşliği sağlayacak? Madem beraber mücadele ettik, madem bu vatanın her karış toprağında bizler kanımızı ortak döktük, o halde eşit yaşamanın kime nasıl bir zararı olabilir dedi.

Daha sonra Bulanık ilçesine geçen ve İnönü Caddesi üzerinde halkı selamlayan Demirtaş, Türkiyenin bütün sorunlarını çözecek olan tek parti olduklarını dile getirdi. Demirtaş, Demokrasi içerisinde özgürlükleri genişleterek, barışça, kardeşçe, huzurlu ve adil bir yaşam nasıl korunabilir, yıllardır bunu anlatıyoruz. Parlamentoda anlatıyoruz, meydanlarda anlatıyoruz. Sonuçta söz halkındır. Karar halkındır. İzin verirseniz barış olur. Sizler özgürlük sevdasında vazgeçmeseniz, bu ülkede barış gelir. Bu ülkede toprağa düşen her can, bu ülkenin evladıdır, kardeşidir. Biz birbirimize yabancı değiliz. Canlar arasında, anne baba arasında, onun acısı arasında ayrım gözetmek de zaten insan olmaktan çıkmaktır. Kan duracaksa, şu savaş duracaksa biz HDP olarak her türlü fedakarlığa hazırız. Bugüne kadar siyasi çekişmelerimiz siyasi çıkar için değil, barış içindir ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırımı eleştiren Demirtaş, Bu ülkenin Başbakanı diyor ki çözüm yok, barış yok, böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Her gün insanlarımız ölüyor. Türkiyenin her tarafına gencecik tabutlar gidiyor. Dünyanın en ağır yükü o tabutlardır. Bu kanı durdurmak bu kadar kolay, bu kadar basitken bu çözüm mözüm yok deyip atamazsın. Sen Başbakansın. Ülkenin sorunlarını çözmek için o koltuğa oturdun. Bize düşen insanların ölümü değil, barış yapalım. Biz siyasetçiler barış ve huzur için varız. Bu ölümleri durdurmak bizim gibi siyasetçilerin görevidir. Sen Diyarbakır’da ekonomik paketi açıklıyorsun da bu ülkede huzur yoksa yatırım da yapılmıyor. Ekonomiden önce barış şarttır. Zulüm ne kadar ağır olursa olsun, siz geri adım atmayın. Biz Allahtan başkasında korkmuyoruz. Bir yerde barış yoksa yatırım olmaz. Barış istiyoruz. Hükümet halkı ezmek için değil, barış için vardır diye konuştu.

Barış için Diyarbakır’da açlık grevi başlattıklarını ve barış olana kadar haykıracaklarını belirten Demirtaş, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri