Skip to main content

Dede`nin yanıtı gecikmedi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İstişare toplantısında, Muş’un kalkınması için birlik ve beraberliğin önemine değinen Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, yaşanan bazı olaylara cevap vermekte geç kalmayarak, toplumsal kalkınma için sözde değil, özde birlik olunması gerektiğini ifade etti.

Önceki gün Muş İstişare toplantısına katılan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, memleketin daha iyi seviyelere çıkması için herkesin elini taşın altına kayması gerektiğini belirtti. Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ın ilimize geldiği günden buyana toplumsal kalkınmak için çırpındığını sözlerine ekleyen Başkan Dede, toplumsal kalkınma için birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade etti. Bulunduğumuz konumda olmamızın sebebi olarak yapılan bazı dedikoduları örnek gösteren Başkan Dede, bu dedikoduların ana sebebini ise aynı şekilde birlik ve beraberlikten yoksun olmamıza bağladı. Belediye Başkanı olarak Muş’un gelişmesi eski görünümünden kurtulması için gayret sarf eden Dede’nin zaman zaman bazı işadamları tarafından dedikodulara maruz kaldığı da bilinirken, kendisi buna rağmen herkesi aynı kefeye koymaya dikkat eden bir kişilik sergilemeye oldukça dikkat etmiştir. Bir toplumun gelişmesi ve kalkınması için huzurunda büyük önemi olduğunu ifade eden Muş belediye Başkanı Necmettin Dede, “ şayet siz evinizde iş yerinizde ve memleketinizde huzurlu değilseniz. Başarılı olmanız mümkün değildir. Başarılı olmanız için öncelikle huzurlu ve güvenli bir ortamınız olması gereklidir. Kanaatimce Muş halkı olarak oldukça güvenli bir ortama sahibiz. Ama ne kadar huzurluyuz. Önce bunu düşünmeliyiz” dedi. İlerleyenler için bazı sözler sarf eden Başkan Dede, “yukarı tırmananların önüne engel koyarsak, onların bacağından tutup çekersek. Bizimde ilerlememiz hiçbir zaman mümkün olmaz” şeklinde konuştu. İlerlemenin temel yolunun kişilerin birlik ve beraberlik içerisinde birbirlerine destek olmaları ile mümkün olacağına değinen Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, yatırımcılar arasında olan kıskançlığın, tatlı bir kıskançlık olması gerektiğini savundu.

HER TÜRLÜ İMKÂNA SAHİBİZ
Muş olarak her türlü imkâna sahip olduğumuzu sözlerine ekleyen Muş Belediye Başkanı Necmettin bu imkânları iyi değerlendiremediğimizi vurguladı. Kendisinin milletvekilliği döneminden örnek göstererek, konuya açıklık getiren Dede, “ bizim dönemimizde de durum aynen böyleydi. Biz bir iş yaparken konuyu işin ehline vermiyor, sadece menfaatlerimizi düşünüyorduk. Oysaki bu durumun böyle olması bizler için kaybedici bur durumdu. Yanı bizim eksiğimiz her ne olursa olsun gelişme ve kalkınma için ne işi ehline veriyoruz. Ne de işi ehlinin yapmasına izin veriyoruz” dedi.

“DEDE’NİN CEVABI GECİKMEDİ”
Muş spor ile ilgili olarak başlatılan destek için Muş valisi Erdoğan Bektaş’ın konuyu Başkan Dede’ye havale etmesinin üzerine, destek için işadamlarının katılımlarını ölçemeye çalışan Başkan Dede, toplantının başında yatırım yapanların söz hakkı olmadığını iddia eden işadamlarına sert yanıt verdi. Muş spora destek için katılımın çoğunluğunu ölçerken yaşanan sıkıntılardan ötürü tavrını değiştiren Başkan Dede, kendisine karşı cephe alan bazı işadamlarına cevap vermekte geç kalmadı.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri