Skip to main content

DAP’tan değerlendirme toplantısı

Muş Haber Fotoğrafı

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerindeki taşınmaz kültür varlıkları envanterinin hazırlanması amacıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kurullar Dairesi Başkanı Emel Ateş ve Strateji Dairesi Başkanı Emel Azizoğlu Küçük, , DAP Bölgesi Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları Müdürleri ile DAP İdaresi çalışanları katıldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir konuşmasında, tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasının milli bir görev olduğuna işaret ederek, somut kültürel miras envanter çalışmasıyla bu önemli mirasın kayıt altına alınacağının altını çizdi. Başkan Demir, Bu toplantıyla, tarihi mirasımızın envanterini hazırlayarak, yarınlara taşımak konusunda önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. Geçmişte yaşamış insanların uğraşıları sonucunda ortaya çıkan ürünler, zaman içinde aşınsa ve yok olsa da bugün mevcut olanları korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz elbette çok önemlidir. Bununla birlikte asıl hazine insanlığın ortak kültür varlıklarını korumak, tanımak, tüm insanlığa tanıtmaktır. Onun için tarihi mirasa sahip çıkmak konusunu kendimize görev edindik. dedi.

Toplantıda, Kültür Bakanlığı yetkilileri ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları Müdürleriyle DAP Bölgesindeki Kültür Varlıkları Envanterlerinin Hazırlanması ve Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi kapsamında yapılacak çalışmaların yol haritası belirlendi. Ayrıca, hazırlık çalışmalarının yılsonuna kadar bitirilmesi, bunun yanı sıra Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları Müdürlükleri eliyle 2016 yılı itibariyle de envanterlerin belirlenen il merkezleri için tamamlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri