Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutuklulara meslek edindirmek ve ekonomilerine katkıda bulunmak maksadıyla kurum iş yurtları tarafından kurulan tekstil atölyesinde eğitim verilmeye başlandı.

Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda kurulan tekstil atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. 15’er kişilik gruplar halinde hükümlü ve tutukluların eğitildiği tekstil atölyesinin kesim, dikim, ütüleme ve paketleme bölümünde oluştuğu belirtildi. Tekstil atölyesi hakkında bilgiler aktaran Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan; “E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklulara meslek edindirmek ve ekonomilerine katkıda bulunmak maksadıyla kurum iş yurtları tarafından kurulan atölyede 15’şerlik gruplar halinde hükümlü ve tutuklulara tekstil eğitimi verilmeye başlandı. Tekstil Atölyesi, kesim, dikim, ütüleme ve paketleme bölümünden oluşuyor. İlk etapta piyasaya satılmak üzere nevresim takımı, iş elbisesi ve tulum üretimi yapılacaktır. Kurulan tekstil iş kolunda hükümlü ve tutuklular çalışarak topluma ve ailelerine faydalı olacak, tahliye sonrasında ilgili iş kolunda kolaylıkla iş bulabilecek hatta kendi iş yerlerini bile açabileceklerdir” dedi.

Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Ertaş, Cumhuriyet Savcısı Gazi Şimşek, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, Ceza ve İnfaz Kurumu personelleri ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.
 Topkan Haber Ajansı