Skip to main content

Çelik Özkan, 2 işçiyi sordu

Muş Haber Fotoğrafı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, 2 işçinin ölümüyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Çelik Özkan,Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından Anayasa´nın 98´inci ve İçtüzüğün 99´uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.14 Ekim 2016 tarihinde çeşitli basın organlarında çıkan habere göre;Kocaeli Derince Belediyesi´nin sosyal tesisi ´Yelken Kafe´ inşaatında çalışan işçiler 31 yaşındaki Ferdi Karagül ile 32 yaşındaki Sinan Dinç, vince bağlı sepetin halatının kopması sonucu yaklaşık 25 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitirdi.Olay, öğle saatlerinde Derince Belediyesi´nin Yavuz Sultan Mahallesi Harikalar Sahili´nde yaptırdığı Yelken Kafe´ olarak bilinen sosyal tesisin inşaatında meydana geldi. Kaba inşaatı tamamlanan 30 metre yükseklikteki kulelerde dübelleri kontrol etmek isteyen müteahhit firmada görevli işçiler Ferdi Karagül ile Sinan Dinç, vinç sepetiyle kulelere doğru yükseldi.

Vinç beton kulelere yaklaştığı sırada henüz bilinmeyen nedenle halatın kopması sonucu sepet içindeki işçilerle yaklaşık 25 metre yükseklikten yere düştü.Çalışma arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri 31 yaşındaki Ferdi Karagül ile 32 yaşındaki Sinan Dinç´in öldüğünü belirledi.

Arkadaşlarının ölümüyle büyük üzüntü yaşayan işçiler gözyaşlarını tutamadı ifadelerini kullandı. Kaç İşçi Hayatını Kaybetti´ HDP´li Çelik Özkan, olayla ilgili Bakanlığın soruşturma başlatıp başlatmadığını ve adli tip raporuna göre 2 işçinin ölüm nedenlerinin neler olduğunu sordu. Özkan, şunları kaydetti:  Bakanlığınız, iki işçinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır?

Başlatmamış ise gerekçesi nedir? Yaşamını yitiren işçilerin adli tıp raporuna göre ölüm nedenleri nedir? Söz konusu inşaat şantiyesinde revir ve sağlık çalışanı var mıdır?

Olay anında ilk müdahaleyi kim gerçekleştirmiştir? Söz konusu şantiyede en son ne zaman teftiş gerçekleştirilmiştir? Şantiyede yapılan denetimlere ait teftiş raporlarının sonuçları nelerdir? Söz konusu şantiyede olaydan sonra bir denetim yapılmış mıdır? Kamera kayıtları incelenmiş midir?

Söz konusu şantiyede iş güvenliği uzmanı bulunmakta mıdır? Konu ile ilgili uzman tarafından rapor hazırlanmış mıdır? Söz konusu şantiye, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tehlike sınıfları tebliğinde hangi sınıftadır? Söz konusu şantiye tarafından tehlike sınıfının gereğince iş sağlığı ve güvenliğine dair tedbir alınmış mıdır? Yaşamını yitiren işçilerin söz konusu işi yapabilmeleri için gerekli sertifika bulunmakta mıdır?

İşçilerin çalışabilmesi için gerekli güvenlik ortamı oluşturulmuş mudur? Söz konusu olayda sorumluluğu bulunan işveren ve varsa taşeron şirketler ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

Türkiye´de 2016 yılında kaç işçi iş cinayetinde hayatını kaybetmiştir? 2016 yılı içerisinde iş cinayetlerinin işkollarına, şehirlere ve nedenlerine göre dağılımı nedir? İşçi cinayetlerinin önlenmesi ve benzeri durumların yaşanmaması için Bakanlığınızca hangi önlemler alınmaktadır? 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri