Skip to main content

Betonarme yapı semineri düzenlendi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından “Betonarme Yapıların Performans ve Durabiliteye (Dayanıklılığa) Dayalı Uygulamaları ve Tasarımı Araştırmadan Pratiğe Konulu Bilgilendirme Semineri” yapıldı.
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin de katkıları ile dün Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Betonarme Yapıların Performans ve Durabiliteye (Dayanıklılığa) Dayalı Uygulamaları ve Tasarımı Araştırmadan Pratiğe” konulu seminer düzenlendi.
Eğitim Fakültesi konferans salonu’nda yapılan seminere Muş Alparslan Üniversitesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Serdal Seven ve Nurullah Ulutaş, Yrd. Doç. Dr. İsmet Kesem, Muş İl Telekom Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne bağlı inşaat mühendisleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, serbest olarak çalışan inşaat mühendisleri ve öğrenciler katıldı.
Muş Alparslan Üniversitesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan’ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan seminerde katılımcılar Betonarme Yapıların Performans ve Durabiliteye (Dayanıklılığa) Dayalı Uygulamaları ve Tasarımı Araştırmadan Pratiğe” konularında bilgilendirildi.
Atalan, yapmış olduğu konuşmasında; Üniversitemizin kuruluşundan beri yapmak istediğimiz en önemli çalışmalardan biri de, üniversitemizi hem yerel hem de ulusal bazda genişletmektir. Üniversitemizi yerel bazda genişletme ve bazı bölümlerini açma çalışmalarını yaparken kampus alanında da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz önemli çalışmalara Erasmus programına girmeyi örnek gösterebiliriz. Bunun dışında yurt içinden ve yurt dışından bilim adamlarını getirmek vasıtası ile hem ilimiz için yeni gelişmeler hem de öğrencilerimize daha sağlıklı katkılar sağlaması için seminer düzenlemeye devam ediyoruz. Bu bağlamda, Amerika’dan gelen Prof. Dr. Riyad S.Aboutaha, Üniversitemizde “Betonarme Yapıların Performans ve Durabiliteye (Dayanıklılığa) Dayalı Uygulamaları ve Tasarımı Araştırmadan Pratiğe” konulu konferans verecektir” dedi.
Atalan’ın konuşmasının ardından katılımcılara, “Betonarme Yapıların Performans ve Durabiliteye (Dayanıklılığa) Dayalı Uygulamaları ve Tasarımı Araştırmadan Pratiğe” konularında bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Riyad S.Aboutaha’ya Y.Y.Ü İnş. Müh. Böl. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mucip Tapan yardımcılık etti. Prof. Dr. Riyad S.Aboutaha tarafından İngilizce yapılan sunum, Y.Y.Ü İnş. Müh. Böl. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mucip Tapan tarafından Türkçe’ye çevrilerek katılımcılara aktarıldı. Katılımcılar, Tasarım mühendislik ve beton basın dayanımı, betonarmenin durabilitesi (dayanklılığı), enerji tasarrufu betonarme, betonarmenin düktilitesi ve düktil-düşük maliyetli prekast beton ev yapımı konularında bilgilendirildi.
Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı konusunda katılımcıları bilgilendiren S.Aboutaha; “depreme karşı dayanıklı yapı tasarımının anahtarı, donatı detaylandırılmasının iyi yapılmasıdır” diyen Prof. Dr. Riyad S.Aboutaha, donatının sürekliliği, yük aktarımının sürekliliğini sağlayarak depremde büyük hasarları (yıkımları) önler, enine donatı gereklidir çünkü; beton basın mukavemetini arttırır. Beton ve yapı elemanının düktilitesini (sürekliliğini arttırır. Boyuna (ana) donatıların burkulmasını önler. Kriş, kolon ve kolon-kiriş birleşimlerinde kesme taşınımına katkıda bulunur” dedi.
Düşük Maliyetli Düktil (sünek) Prekast Evler hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. Riyad S.Aboutaha, Herkese uygun düşük maliyetli beton ev sistemi, ana elemanların iyi kalite kontrolü, dizaynda esneklik deprem bölgelerinde performansı kanıtlanmış çevreye duyarlılığı, tasarımda göz önünde bulundurma kolaylığı gibi hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Beton yüzeyinde nefes alabilen kaplama kullanılmasını öneren, S.Aboutaha, betonun çevresel etkileri dikkate alınarak beton tasarımı yapılmalıdır, kullanılan su miktarı gerektiğinden fazla olmamalıdır. Donatı korozyonu ile problemin kaynağında mücadele edilmelidir” diye konuştu.
Seminerin sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı. Soru-cevap kısmından sonra seminer sona erdi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri