Skip to main content

Berat`ı Muşlu komando buldu

Muş Haber Fotoğrafı

Küçük Berat, avcıların ses duyup jandarmaya haber vermesi, komandoların da termal kamerayla küçük çocuğun yerini tespit etmesi üzerine Muşlu bir komando er tarafından yarı çıplak halde bulundu. Battaniyeye sarıldıktan sonra “Asker abi” deyip uyuyan Berat’ın etrafında yerleşim yeri olmayan Şile ormanlarında 6 kilometre yol katettiği belirlendi.
Kurban Bayramı’nın birinci günü kaybolan Berat, ayrıldığı evin 6 kilometre uzağında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Alemdağ Jandarma Komando ekipleri tarafından bulundu. Jandarma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Şile ormanında keklik ve sülün avına çıkan avcılar, bir ses duyduklarını söyledi.
 
HER TİME TERMAL KAMERA
Berat’ın ayrıldığı evden uzak olduğu için o alanda arama yapmayan ekipler hemen bölgeye sevkedildi. Tamburun mevkiinde konuşlanan 400 kişilik jandarma ekibi, yarım ay şeklinde tertibat aldı. Alemdağ Jandarma Komando Alayı’na bağlı komandolar önce bölüklere, ardından da 15-20 kişilik timlere bölünerek arama çalışmalarına başladı. Subay, astsubay ve erlerden oluşan timlerin her birine birer gece görüşlü ve ısıya duyarlı kamera verildi. Rütbeli askerlerin kullandığı termal kameralar, vücut ısısına duyarlı olduğu için bölgedeki her canlının hareketini belirledi. Bu nedenle askerler, Berat ile ormandaki diğer canlıları ayırt etmek için büyük çaba harcadı.
 
‘ASKER ABİ’ DEDİ, UYUDU
Timlerden birindeki termal kamera, Berat’ın vücut ısısını belirledi. Avcıların tarif ettiği Tamburun mevkiinden yaklaşık 2 kilometre ilerideki Akpınar mevkiinde Berat, Muşlu komando er Mehmet Emin Coşkun tarafından bulundu. Tim komutanının verdiği emirle hemen koşan er, çocuğu kucağına alarak sakinleştirdi. Battaniye sarılan Berat, “Aaa asker abi” dedikten sonra uykuya daldı. Hemen Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Berat’ı ilk ziyaret edenlerde yine jandarma komandolar oldu. İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu ile birlikte hastaneye gelen er Mehmet Emin Coşkun’a aile teşekkür etti. Coşkun da komando beresini Berat’a hediye etti.
 
İŞTE BERAT’IN BULUNDUĞU AN
Küçük Berat, kaybolduktan  28 saat sonra ormanlık alanda bulundu. Battaniyeye sarılan Berat’ın bulunduğu an kurtarma ekiplerince böyle görüntülendi. Berat’ı bulan Komando Er Mehmet Emin Coşkun, küçük çocuğu ziyaret etti ve ona beresini verdi. Coşkun ailesi, oğulları küçük Berat’ın bulunmasının ardından Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi’ndeki evlerinin bahçesinde, diğer oğulları 6 yaşındaki Kerem ile gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anne Emiş Coşkun, “Akşam 20.00 sıralarında bulundu bilgisi geldi. Ben öldüm öldüm dirildim sanki, kabustan uyandım. Bulunması bir mucize oldu. Çocuğum bana bir hediye geldi. Bu gün benim için bayram oldu” dedi. Berat’ın bulunduktan sonra ambulansa alındığında çok susamış olduğunu ve su istediğini kaydeden Emiş Coşkun, “Şu an durumu çok iyi. Sağlık kontrolünden geçirildi. Bir problemi yok. Sadece bulunduğunda çok korku içindeydi. Gece kendim uyuttum. Bazen ‘anne ekmek’ diye sayıkladığı oldu. Üzerinde biraz korku var. Rahat uyuyamadı, gece çok tedirgindi” diye konuştu. Berat’ın kaçma ihtimalinin olmadığını ifade eden anne Emiş Coşkun, şunları söyledi: “Yaramaz bir çocuk diyemeyiz, ama yürümeyi seven bir çocuktur. Titiz bir çocuktur. Muhtemelen ormanda üstü ıslanmış o nedenle kıyafetlerini çıkarmış. Çünkü ayaklarında ve bacaklarında çizikler vardı. Neden gittiğine ilişkin hiçbir şey de anlatamıyor.   Zaten o yaşta değil” Küçük adımlarla büyük yürüyüş, Berat’ın Oruçoğlu Köyü’nden Akpınar mevkiine kadar yürüdüğü ortaya çıktı. Bu mesafenin kuş uçuşu uzaklığı tam 2.9 kilometre, karadan ise yaklaşak 6 kilometre. Üstelilk tamamen ormanla kaplı tek bir yerleşimin bile olmadığı bir alan. 170 metre rakımlı Oruçbeyli köyünden kaybolan Berat’ın bulunduğu yerin yüksekliği ise 122 metre. Ancak iki nokta arasında zaman zaman 200 metreyi aşan yükseltili  bölgeler var. Küçük Berat’ın annesi Ermiş, babası Tayfun Coşkun gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri