Skip to main content

Belediye şirket kuruyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediye Meclisi gündemde belirtilen konuları görüşmek üzere Başkan Necmettin Dede başkanlığında toplandı. Toplantıda genelde Muş’un yol ve su sorunları ele alınırken Belediye Başkanı Necmettin Dede, belediyenin bir şirket kurma aşamasında olduğunu ve şirket kurulmasıyla belediyenin de inşaat ve benzeri ihalelere girerek belediyeye gelir elde edeceklerini belirterek; “Bir şirket kurma çabası içerisindeyiz ve şirketi kurduktan sonra bütün inşaat ihalelerine belediye olarak gireceğiz. Yeni çıkan yasaya göre belediyeler ihalelere talip olduğu zaman öncelik belediyelere verilecek, müteahhitliğini ve taşeronluğunu belediye yapacak bu da belediyeye büyük bir gelir sağlayacak. Bizde kuracağımız şirketlerle bundan sonra kurulacak inşaatlarda devlete talip olacağız” dedi.


Yollar düzenleniyor


Ellerinden gelen gayreti sarf ederek bütün yolları asfaltlamayı düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede, bütün tozlu dumanlı yolları asfalta çevirip vatandaşlara daha iyi hizmet vereceklerini belirterek asfaltlanacak yolun şehir içerisinde 25 Km’lik bir alan olduğunu ve bunun da maliyetinin 1 milyon YTL olduğunu açıklayarak bunu da karşılayabilecek durumda olduklarını vurguladı.


Su depolarda kaçak var


Muş’ta su depolarında büyük kaçak olduğunu söyleyen Dede, bunun da saniyede 40 litre su kaybına neden olduğunu belirtti. bu kaçağın kaniye dengenden getirtilen suya denk olduğunu söyleyen Dede, bu kaçakları çözümlemeden tam anlamıyla suya kavuşmuş sayılamayız dedi.


Başkan Dede; “Biz kaniye dengede kuruyan suya takviye olsun diye dağı 12 metre daha deldik ve kuruyan suya bir kaynak daha bulduk. Dağlardaki su çalışmaları belediyeyi büyük yükten kurtarıyor. Çünkü belediye ayda 35 bin YTL’lik su tahsilatı yapamazken 155 bin YTL’lik elektrik parası ödüyor ve ayda 120 bin YTL zarar ediyor, işte biz bu zararı durdurup hem vatandaşımıza sağlıklı ulaştırmak hem de o 120 bin YTL’yi belediye kasasında tutmak amacındayız. Ayrıca şehrin suları zamanında merkeze yakın köylere verilmiş, oysa köylerin kendi gelirleri var, Köy Hizmetleri Müdürlüğü var, devlet köylünün parasını Köy Hizmetine veriyor, belediyeye değil. Köylerin parasını Köy Hizmetleri alıyor suyunu ben veriyorum, bu köylere gelen paraları belediyeye bağlasınlar ben hizmeti onlara veririm ama parayı kim alıyorsa hizmeti de onun vermesi lazım, biz burada şehre gelen suları açarken köylere de gidiyor ve orada kaçak olarak bostan sulanıyor. Ayrıca bizim depolarda kaçak var saniyede 40 litre su kaçağı var. Biz kaniye dengede şu anda 50 litre su temin ederken depolarda ve yolda oluşan kaçaklardan 40 litre suyumuz heba oluyor. Bu kaçak şu anda 8 bin kişinin ihtiyacını karşılamaktadır. Öncelikle depolarda onarımlar yapacağız ve depolardaki bu kaçaklar önleneceğiz. Şu anda Muş’a gelen suyun sadece yüzde 20’sini vatandaşlar kullanabiliyor eğer biz bunu % 60’a çıkarabilirsek Muşlular ferah içerisinde suya kavuşacaktır” diye konuştu.
Hastanenin tıbbi atıklarına da değinen Belediye Başkanı Dede, çöp alanının temin edilmesi için valiliğe yazı yazdıklarını ve yer temin edilmesi halinde işi layıkıyla yapacaklarını belirtti. şu anda bulunan çöp alanının gayrı sıhhi olduğunu vurgulayan Dede, hastanenin atıklarını toplamaya müsait olmadığını belirtti ve yapılan şikayetler yüzünden Sungu beldesinde bir vatandaşa 60 bin YTL ceza ödediklerini bunun devam etmesi halinde ise belediyenin servetini yatırsa bu cezalardan kurtulamayacaklarını söyledi.

NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri