Skip to main content

Başkan Asya çalışma alanlarını gezdi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Birçok mahallede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, kar yağmadan önce mevcut çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İlk olarak Cezaevi caddesi güzergahında yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Asya, Ekiplerimiz uzun bir süredir bu bölgede geniş kapsamlı bir çalışma sürdürüyor. Şehir içi trafiği rahatlatmak için mevcut yollarımızda genişletme ve düzenleme yapıyoruz. Bunun yanı sıra bu bölgelerimizin kanalizasyon sorununu da gideriyoruz. Kentin ilk yerleşim alanlarında biri olan Taşo bölgesindeki eksikliklerin giderilmesi için söz verdik ve bunun Burada yaptığımız çalışmaları tamamladıktan sonra ileriki dönemlerde bu güzergahın çevre yolu olarak kullanılmasını sağlayarak trafik sorununu asgariye indirmeyi amaçlıyoruz. Aynı şekilde bu bölgedeki vatandaşlarımızın eksik olan hizmetlerini tamamlamış olacağız dedi.

Taşo mezarlığında yapılan çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarını da inceleyen Asya, Toplum olarak mezarlıklara gereken önemi vermemiz gerekiyor. Bu kapsamda Muşun büyük mezarlığı olan Taşo Mezarlığında, ekiplerimiz ağaçların budamasını yaparak, mezarlıkların çevre düzenlemesini ve temizliğini yapıyor. Bununla beraber mezarlık alanının çevresine taş duvar örerek toprak kaymasını önlüyoruz şeklinde konuştu.

Daha sonra park ve bahçe çalışmalarının yapıldığı Şeyh Şükrü Efendi Parkına giden Başkan Asya, burada yapılan çalışmaları inceledi. Çevre düzenlemesi yapılan parkta ekiplerle beraber ağaç dikimi yapan Başkan Asya, Kentte yeşil alan oluşturmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Mevcut mahallelerimizde kullanabileceğimiz alanlarda park oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hürriyet Mahallemizin bu eksikliğini gidermek için Şeyh Şükrü Efendi Parkını kurduk. Mahalle sakinlerimizin dinlenebilecekleri, çocukların güzel vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturduk. Bugünde arkadaşlarla beraber bu parkımıza ağaçlar diktik. Vatandaşlarımızdan, kıt imkanlarla yaptığımız bu parklara sahip çıkmalarını rica ediyorum ifadelerini kullandı.

Son olarak Muratpaşa Mahallesinde yapılan kanalizasyon döşeme çalışmalarını inceleyen Başkan Asya, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu mahallede yaptığı dere ıslah çalışması ile beraber, biz de bu bölgedeki kanalizasyon döşemelerini yapıyoruz. Mahalle arasından geçen derelere yeni hatlar döşeyerek, vatandaşlarımızın kanalizasyon sorununu ortadan kaldırıyoruz. Bu yıl il genelinde yaklaşık 15 kilometre kanalizasyon ve içme suyu döşemesi yaptık. Biz bu çalışmayı belediyemizin imkanlarını zorlayarak gerçekleştirdik. Allahın izniyle önümüzdeki yıllarda ilin tamamının kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki sorunları gidereceğiz diye konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri