Skip to main content

Acil un kampanyası

Muş Haber Fotoğrafı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şubesi, Suriyede gıda sıkıntısı çeken siviller için ‘un’ kampanyasını yeniden başlattı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, Suriyede 2011 yılının Mart ayında başlayan iç savaş sonrası halkın büyük bir mağduriyet yaşaması nedeniyle başlatılan kampanyaya tüm duyarlı vatandaşların katkıda bulunmalarını istedi.

Aralıksız süren saldırılar yüzünden ekmek parasının Türk parasıyla 17 liraya çıktığı Suriyede ‘Acil Un’a İhtiyaç Var’ sloganıyla un kampanyasını yeniden başlattıklarını ifade eden Hasan Konuşuk, Suriyede, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Suriyede ekmek üretimi duracak seviyeye geldi, kardeşlerimiz için acil una ihyacımız var dedi.

Kampanyaya, Özgür-Der Muş Temsilciliği, Memur-Sen Muş Şubesi, Selam-Der, Bilge-Der, İlim Yayma Cemiyeti ve Muş İlim, İrfan, İhsan Derneği de destek verdi.

Suriyede yaşanan savaş dolayısıyla mağdur olan halka yardımda bulunmak amacıyla temel ihtiyaç malzemeleri kampanyası başlatıldı. Kampanyanın duyurulması amacıyla S.S. Muş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde basın açıklaması yapıldı.

İHH Muş Şubesi, Özgür-Der Muş Temsilciliği, Memur-Sen Muş Şubesi, Selam-Der, Bilge-Der, İlim Yayma Cemiyeti ve Muş İlim, İrfan, İhsan Derneği tarafından Suriye halkı için yardım kampanyası başlatıldı. Suriyede 2011 yılının Marta ayında başlayan iç savaş sonrası halkın büyük bir mağduriyet yaşaması nedeniyle başlatılan kampanyaya tüm duyarlı vatandaşların katkıda bulunmaları istendi.

İNFAK İÇİN TOPLANDIK

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, Memur Sen Muş Şube Başkanı Kuzey Vurar ve diğer sendika temsilcilerinin katılımıyla kampanyanın duyurulması amacıyla basın açıklaması düzenlendi. S.S. Muş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde basın açıklamasını yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, sözlerine bir ayet-i kerime ile başladı. Konuşuk açıklamasında: Eûzu billâhi mineş-şeytânir-recîm. Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah, dilediğine kat kat verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. (Bakara. 261). Mallarını gece gündüz; gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya, onların rableri katında mükâfatları vardır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olacak değillerdir. (Bakara, 274). Allahın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Bugün burada Allah katındaki en hayırlı amellerden biri olan infak için toplanmış bulunmaktayız dedi.

13.5 MİLYON İNSAN KORUNMAYA MUHTAÇ

Kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ederek açıklamasına devam eden Konuşuk, Suriyede yaşanan iç savaşın başlangıcından bugüne kadar geçen sürede yaşananları da özetledi. Şu anda 13,5 milyon insanın korunmaya muhtaç olduğunu vurgulayan Konuşuk: Suriyede mazlum ve mağdur bir halkın açlık çığlıklarına kulaklarını tıkayan bir toplum olmamak üzere bir araya gelen siz değerli kardeşlerimiz ve kıymetli STK temsilcileri, ümmet şuurunun en güzel örneğini gözler önüne seriyorsunuz. Evet, İHH İnsani Yardım vakfının başlatmış olduğu Suriyeli Çocuklarımız İçin Un Kampanyasına bizlerde destek olmak için yola koyulduk ve malımızdan paylaşmadan Allaha yaklaşamayacağımızın bilinciyle gönüllerimizi birleştirdik. Bu vesile ile Suriye’de hâlen devam etmekte olan savaş hali ve bunun neticeleri ile ilgili kısaca şu bilgileri hatırlayalım; Suriye’de Mart 2011 tarihinde başlayan ve dört yıldır süren iç çatışma sonucunda yaklaşık 350 bin kişi hayatını kaybetti. 6 buçuk milyon insan kendi ülkesinde mülteci konumuna düşerken. 4 milyon kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. İç savaş sebebiyle çatışmalardan kaçarak sınır bölgelerine sığınan mülteciler ve Suriye halkının yardımlarımıza duydukları ihtiyaç her geçen gün artıyor. Suriye’de korunmaya ihtiyacı olan insan sayısı 13 buçuk milyona ulaştı. Son 10 ayda bu rakam 1,2 milyon arttı. Yardıma muhtaçların 6 milyonunu çocuklar oluşturuyor. Bunun yanında son günlerde Türkiyeye 2,5 Milyon mevcut mülteci kardeşlerimize ek olarak 100 bin’e yakın mülteci girişi daha oldu ifadelerini kullandı.

Suriyede bir ekmeğin Türk Lirasıyla 17 TLye satılmaya başlandığını vurgulayan Konuşuk, Suriyedeki kamplarda 50 bin kişiye gıda ve barınma yardımı yapıldığını da ifade etti. Suriyedeki un depolarında stokların tükenmek olduğuna da dikkat çeken Konuşuk, Muş halkından kampanyalarına destek verilmesi için duyarlılık beklediğini sözlerine ekledi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR ÇUVAL UN

Konuşuk, yaptığı basın açıklamasının son bölümünde şunları söyledi: Suriyede süren saldırılar yüzünden İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan fırınlarda un stokları bitmek üzeredir. Ekmek parasının Türk lirasıyla 17 liraya çıktığı Suriyede acil una ihtiyaç var. İHH İnsani yardım Vakfının Suriye içinde ve sınır bölgelerimizde 16 kamp faaliyet göstermektedir. Bu kamplarda 50 bin kişilik yiyecek, giyecek, barınma ve bakım ihtiyaçları gideriliyor. 10 tanesi mobil olmak üzere çok sayıda fırın günde toplam 2 milyon ekmek üretmektedir. Bunun yanı sıra lojistik merkezleri ve depoları bulunmaktadır. Suriye içinde de un karşılığı ekmek üretimi için desteklenen fırınlar olsa da bunların içindeki un stokları ne yazık ki şu anda bitmek üzeredir. Bizler Muş’ta faaliyet gösteren STKlar, resmi kurumlar ve değerli Muş halkı olarak Suriye halkının bu dramına sessiz kalmayacağız. Suriye’deki halkın yaralarına merhem olmak için il genelinde ve ilçelerimizde Suriyeli Çocuklarımız İçin Bir Çuval Un’da Sen Bağışla sloganıyla Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine insani bir yardım çalışması başlatmış bulunuyoruz. Tüm duyarlı Muş halkını ve kardeş sivil toplum kuruluşlarını kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Allahın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri