Skip to main content

Başkan’dan rahatsızız

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede ile BDP’li belediye meclis üyeleri arasında “hizmet” tartışması devam ediyor. Daha önceki birçok belediye meclis toplantısında karşı karşıya gelen ve birbirlerine sert eleştiriler yönelten Başkan ve meclis üyeleri, bu defa “belediyenin borçları” ve “çalışmalar” ile ilgili karşı karşıya geldi.
Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin görev süresince gözle görülür herhangi bir icraata imza atmadığını iddia eden BDP’li meclis üyeleri, 60 milyon TL’lik borca karşılık hiçbir şey yapılmadığını savundular.
Önceki gün Belediye binası önünde basın açıklaması yapan BDP’li üyeler, “BDP Belediye meclis üyeleri olarak Belediye Başkanı ve Belediye çalışmalarından rahatsızlığımızı dile getirmek istiyoruz. Belediye başkanı görev yaptığı süre içerisinde Muş’a herhangi gözle görülebilir bir icraatının olmamıştır. Afakî nutuklarla bu işi götürülmektedir. Sayın Başkan’ın, çalışmaların boş vaatlerle yürütülemeyeceğini iyi bilmesi gerekir.”dediler.
Meclis üyeleri adına basın açıklaması metnini okuyan Hakkı Çınar, “Sayın Başkan her defasında belediyenin 8 milyon TL’si olduğunu beyan edip, belediyenin borcunun olmadığını söylemektedir. Karla mücadeleye 5 milyon TL harcayan bir belediyenin kasasında nasıl olur da 8 milyon TL para bulunur?”diye sordu.
BELEDİYENİN 60 MİLYON TL BORCU VAR
Belediye’nin 60 Milyon TL borcu bulunmasına karşın “hiçbir şey” yapılmadığını iddia eden Çınar, “Sayın Başkan, şu anda Belediyenin kasasında 1 milyon TL olduğunu söylüyor. Bunun yanında 14 milyon TL borç ile aldığı belediyenin, TEDAŞ’a 31 milyon 500 bin TL, Vergi Dairesine 4 milyon TL, SSK’ya 14 milyon 400 bin TL, DAKA’ya 187 bin TL olmak üzere 50 milyon TL resmi borcu olduğu görülmektedir. TEDAŞ ile yapılan yapılandırma sonucu ödenmeyen taksitlerden doğan gecikme faizlerini de dahil edersek borç 60 milyon TL’ye yükseliyor. Belediyenin borçlarının 60 milyon TL olduğunu herkesin bilmesinde fayda olacağı kanısındayız.”dedi.
“MUŞ’A NE YAPTINIZ?”
60 milyon TL borca karşılık nelerin yapıldığını öğrenmek istediklerini belirten Çınar, “Şimdi soruyoruz Sayın Başkana: Muş’a, Muş’ta yaşayan halka ne tür hizmetleriniz oldu da, belediyeyi bu kadar borç altına soktunuz? Muş’un alt yapısı hâlâ 25 bin nüfusa göre yapılan alt yapıdır. Alt yapıyı bitirdiniz mi? Dört tarafımız su ile çevrili olmasına rağmen su sorununu çözdünüz mü? Asfalt şantiyemiz olmasına rağmen yollarımızın hali ortada. Belediyenin sosyal faaliyet çerçevesinde ne tür çalışmaları oldu? Belediye bünyesinde bulunan, şu anda hastanenin yapıldığı arsaya karşılık belediyeye verilmesi gereken yeri aldınız mı? Şehirlerarası otobüs terminalini ne yaptınız? Belediyeye ait mezbahayı yaptınız mı? Bu sorunların hiçbirini çözmediğiniz gibi, belediyeyi bir de borç batağına soktunuz. Yaptığınız iş sadece ve sadece boya badana ve tamirat.”dedi.
Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin bir yıl içerisinde 111 gün Ankara’da zaman geçirdiğini de iddia eden Çınar, bu nedenle Dede’nin Muş’a hizmet etmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.
Çınar sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sayın Belediye başkanı bir yılda 111 gün Ankara’da zamanını geçiriyorsa tabiî ki Muş’a hizmet edemez. Muş’a hizmet yapılmıyorsa, ama yapılıyormuş gibi lanse ediliyorsa bu, memlekete yapılabilecek en büyük haksızlıktır. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekle bitmiyor.’ Gün gelecek o yılan hepimizi de ısıracak. Yerelde siyasetin olmayacağını herkesin bilmesinde fayda vardır. Bizler BDP Grubu olarak meclis toplantılarında doğru kararların arkasında, yanlış kararlarında karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir doğru kararı yanlış, yanlış kararları da doğruymuş gibi lanse etmedik.”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri