Skip to main content

Barajın elektriği Adilcevaz ve Hınıs`a..

Muş Haber Fotoğrafı

Alparslan 1 barajında, trafo kurulmaması nedeniyle, enerji dağıtımından Muş TEDAŞ yararlanamıyor. Yüksek gerilim dağıtımından Adilcevaz ve Hınıs yararlanacak. Alparslan 1 barajında, trafo kurulmaması nedeniyle, enerji dağıtımından birinci derecede Adilcevaz ve Hınıs yararlanacak. Baraj civarındaki yerleşim mahalleri bile, baraj enerjisinden ancak Adilcevaz ve Hınıs üzerinden yararlanabilecekler.

Bulanık ve Malazgirt İlçelerindeki voltaj düşüklüğünden şikayet eden vatandaşlar, baraj enerjisinin Adilcevaz ve Hınıs üzerinden verilmesiyle, voltaj düşüklüğü sorununun çözülemeyeceğini söyleyerek, direk enerji alınması için, baraja trafonun kurulmasının şart olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlar; “Evlerimizde, işyerlerimizde voltaj düşük olduğu için, sanki mum ışığında oturuyoruz gibi oluyor. Bu yüzden çok sorun yaşıyoruz. Elektrikli aletlerimiz çok zarar görüyor. Elektrikli aletlerimizi tam randımanlı olarak çalıştıramıyoruz. Baraj enerjisinden yararlanacağımızı umarak sevinmiştik. Ancak, baraja trafo kurulmamasından dolayı, bu enerjiden yararlanamayacağımızı öğrendiğimizde çok üzüldük. Yani sorunumuz yine devam edecek. Baraj İlimizde olmasına rağmen, barajın enerjisi Adilcevaz ve Hınıs’tan verilmesi bizlere oldukça saçma geliyor. Buradan enerji Adilcevaz ve Hınıs’a gidip, oradan tekrar bize gelecek. İlgililerin bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz” dediler.

BULANIK VE MALAZGİRT 160 WOLTLA AYDINLANIYOR

Bulanık ve Malazgirt’te ikamet eden vatandaşlar, düşük voltajdan dolayı sık sık şikayetlerini dile getiriyorlar. Bulanık ve Malazgirt’te, normalde 220 volt olması gereken enerji 160 volt olarak veriliyor. Böylesine düşük enerjide vatandaşlar, mum ışığında oturuyorlarmışcasına şikayetlerini dile getiriyorlar. Aldığımız bilgilerde, barajda trafo yapılacak olursa, enerji direk geleceğinden, Bulanık ve Malazgirt İlçeleri normal voltajdaki enerjiye kavuşacak. Baraj enerjisi Adilcevaz üzerinden verildiğinde, 120 km. uzaklıktaki Adilcevaz’a enerji gidip, tekrar oradan verilecek. Bu da, Bulanık ve Malazgirt İlçelerindeki şu andaki voltaja en fazla yüzde yirmi etki yapacak. Edinilen bilgilere göre, ideal volt olan 31 bin volt, şu anda Bulanık ve Malazgirt İlçelerine 25 bin volt olarak verilmektedir. Bulanık ve Malazgirt merkezindeki bu volt, köylerde 22 bin volta kadar düşüyor. Edinilen bilgilere göre, Muş TEDAŞ Müdürlüğünün, baraja trafo kurulması yönünde çalışmaları olmasına rağmen, bugüne kadar bir sonuç alınamadı.

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Tekstil Atölyesi Şiddetli Yağışların Ardından Sular Altında Kaldı

Muş’un Hasköy ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesi, dün gece yaşanan şiddetli yağışlar sonucu…

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Nisan 2024’te başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede kamu…

Eğitim Haberleri

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

60+ Tazelenme Üniversitesi’nin akademik açılışı törenle yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde kurulan ’60+ Tazelenme Üniversitesi’nin akademik açılışı törenle yapıldı. İslami…

2024 KPSS Sınav Takvimi Açıklandı

2024 KPSS Lisans Sınavı için 3 Mayıs – 15 Mayıs tarihleri arasında başvurular…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri