Skip to main content

Bakanlık heyeti Muş’ta

Muş Haber Fotoğrafı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak 2017 tarihinde Konya’dan kamuoyuna duyurduğu Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında Bakan Yardımcısı Orhan Yegin başkanlığındaki heyet Muş’a geldi. Bakan Yardımcısı Yegin ve beraberindeki heyet ilk olarak Vali Seddar Yavuzu makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Yegine İŞKUR ve SGK bürokratları ile AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, eşlik etti.

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Seddar Yavuz, çalışma hayatında başlatılan milli seferberlik programının Muşta bakanlığın desteğiyle sürdürüldüğünü söyledi.

Gerek Muşta gerekse diğer şehirlerde çok sayıda firma ile görüştüklerini ifade eden Vali Yavuz, ilimize 500 kişi istihdamlı çağrı merkezi kurulmuştur ve birçok yatırım için çalışmalar devam ediyor dedi.

Vali Yavuzun Muşta ki çalışmalar hakkında bilgi vermesinden sonra Bakan Yardımcısı Yegin, yaptıkları ziyaretler hakkında bilgi vererek bir hafta içinde 50 şehri ziyaretini tamamlayacaklarını söyledi.

Gerek işçiler, işverenler, ticaret ve sanayi odaları ile esnaf ve sanatkarlar odaları yetkilileriyle bir araya geleceklerini kaydeden Bakan Yardımcısı Yegin, Yarın da Bingölde olacağız, bu hafta içinde 14 ili ziyaretlerimiz söz konusu olacaktır. Toplamda 50 ilimizi bu hafta ki çalışmamızla birlikte tamamlayacağız. Bugün Muştayız. Muş her yönüyle memleketimizin güzel şehirlerinden bir tanesidir. Tabi bizim Bakanlığımızın özellikle çalışmalarıyla ilgili istihdamın artırılması hem kamu da hem de özel sektörde ihtiyaç duyulan alanlara dönük teşvikleri nasıl daha farklı boyutlara taşıyabiliriz, buradaki temel ihtiyaçlar nelerdir ve özel olarak buradan bir ilhamla Türkiye geneli destek oluşturabilir miyizin arayışı için buradayız dedi.

ÇALIŞANLARI DİNLEYECEĞİZ

Ziyaret kapsamında gerek çalışanların gerekse yatırımcı ile işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunların dinleneceği, görüş ve öneriler alınacağını vurgulayan Bakan Yardımcısı Yegin, Aynı zamanda yine çalışma hayatının muhataplarından oluşan asgari ücretle çalışanlarımız, İŞKURda Toplum Yararına Çalışma üzerinde çalışanlarımız bunun yanında her keza yine teşvikler ve özel sektörde çalışan arkadaşlarımızla çalışanlarımızın olduğu bir grupla yemek yiyeceğiz. O yemekte onların konumlarını, neler yaşadıklarını anlamaya çalışacağız. Daha sonrasında gezilerimiz olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumundan gelen bir müdür yardımcısı arkadaşımızla yine Çalışma İş Kurumundan gelen arkadaşımızla beraber inşallah şehirde emekli ziyaretlerimiz olacak, iş yeri ziyaretlerimiz olacaktır. Bunların yanında belki Sosyal Güvenlik Kurumundan bir cihaz almış bir aileyi ziyareti ve bu cihazın temininde arızası ve işleyişini göreceğiz. Güzel bir ziyaret olacaktır. Muşa bir katkı vereceğinden, bizim Muşa geri katkı sağlayacağına inanıyor ve Sayın Valimize ve kıymetli ekibine çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ziyaretlerimiz hemşerilerimize ve ülkemize hayırlara vesile olur şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, Bakan Yardımcısı Yegin ve beraberindeki heyete Muş Lalesi figürünün yer aldığı tablo hediye etti. Daha sonra Bakan yardımcısı Yegin ve beraberindeki heyet çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muş Valiliğinden ayrılarak programlarına devam ettiler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri