Skip to main content

Dev ihale süreci başladı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) dev ihale süreci başladı. Kurulduğu günden bu yana en büyük yapım işi ihalesini gerçekleştiren MŞÜ, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Demir Başkanlığında ihalenin birinci oturumunu yaptı.

Toplamda 38 firmanın katıldığı ihale ile ilgili olarak MŞÜden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Üniversitemizin kuruluşundan itibaren en büyük yapım işi olma özelliği taşıyan, içerisinde İslami İlimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi (ikmal) Binası, Açık Spor Tesisleri ve Hangar yapımı işini kapsayan yatırım projelerimizin ihalesinin, ön yeterlilik dosyalarının incelenmesi (I. Oturum) bugün Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleştirildi. İlimiz ve Türkiye çapında iş yapan 38 büyük inşaat firmasının katıldığı ihale Genel Sekreter Yardımcımız Öğretim Görevlisi Harun Demir başkanlığında yapıldı.

Söz konusu ihale kapsamında yapılacak olan yatırımlarla ilgili olarak daha önce çeşitli açıklamalar yapan Muş Alparslan Üniversitesi, devasa yatırımlara dikkat çekerek, MŞÜnün en büyük yapım işinin ihalesini gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Muş Alparslan Üniversitesinin yapmış olduğu açıklamalara göre ihalesinin birinci oturumu gerçekleştirilen işlerin kapasiteleri ve özellikleri aşağıya çıkartılmıştır.

AÇIK SPOR TESİSLERİ

Muş Alparslan Üniversitesi 2010H050190 proje numarası ile 2014 yılında yatırım programına dâhil edilen ancak bugüne kadar yapımı gerçekleştirilemeyen projenin 5 milyon TL olan ödeneği Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polatın girişimleri neticesinde 12 milyon TLye çıkartılarak uygulamaya geçirilmişti.

Projenin FİFA standartlarına uygun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Üniversitemizin ve Muş ilinin tüm gereksinimleri düşünülerek hazırlanan projemizin bir bölümü FİFA standartlarında bir saha, atletizm pisti ve spor salonları, diğer bölümü ise; biri açık diğeri kapalı iki adet tenis kortu ile iki adet halı saha, buz ve paten pisti ile çok amaçlı küçük sahanın oluşturduğu iki farklı bölümden meydana gelmektedir denildi.

MŞÜden yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Tamamı çelik konstrüksiyon ile yapılacak olan arttırılabilir niteliklere sahip 3000 (+2000) kişi kapasiteli kapalı tribün, çağdaş motiflerle bezenmiş ve modern bir görüntü sergilemektedir. FİFA standartlarına sahip futbol sahası yanında, FİFAnın onayladığı standartlar da sentetik çim, içerisinde atletizm müsabakalarının yapılabileceği cirit atma, uzun atlama, gülle ve disk atma sahaları, tüm müsabakaların yapılabileceği standartlarda atletizm pistleri ile toplam 10000 metre kare alanı kapsayacaktır.

Açık Spor Tesisleri futbol sahası tribünlerinin hemen altında 8 adet sınıf planlanmış olup BESYO derslikleri ve uygulama alanlarının altyapısı da mevcuttur. Böylelikle öğrencilerimiz teorik derslerin yanı sıra hem uygulama yapma fırsatı bulacak hem de sürekli olarak spor ile iç içe bulunmuş olacaktır. Yeni dönemde yaptığımız tüm projelerimiz gibi bu projemizde de aydınlatma için LED ampuller kullanılıp, açık spor tesisleri güçlü ışıklandırma sistemi ile gece spor yapabilme imkanına sahip olacak ve ilimizdeki tüm alt yapı gece maçları da yapılabilecektir.

Tüm bu özelliklere ek olarak Açık Spor Tesislerimizin etrafında 150 araçlık bir otopark planlanmış olup kafeleri ve çeşitli irili ufaklı açık-kapalı spor tesisleri ile ayrı bir tesis özelliği göstermektedir. Proje tamamlandığında peyzaj alanları ile birlikte toplam 80000 metrekare bir alan ıslah edilmiş ve tesislere kazandırılmış olacaktır. İki yılda bitirilmesi planlanan tesislerle Muş, komşu illere kıyasla çok büyük ve nitelikli spor tesislerine kavuşmuş olacak ve bu sayede ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapabilecektir.

HANGAR YAPIMI

Muş Alparslan Üniversitesi’nin araç parkının genişlemesi sebebiyle ihtiyacı doğan hangar için başlayan girişimler olumlu sonuç verdi.

MŞÜ tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Üniversitemizde araç sayısının giderek artması, şehir merkezinde ve kampüste üniversitemiz araçlarının park edebileceği kapalı alanların olmaması ve sert geçen kış şartlarının araçlarda ciddi bakım maliyetlerine yol açması, üniversitemizde kapalı bir hangar ihtiyacını gün yüzüne çıkarmıştır denildi.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli tarafından çizilen ve 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip olan 100 araç kapasiteli hangar projesinin tamamlanarak ihaleye çıktığının belirtildiği açıklamada, Hangar sayesinde hem basit arıza sorunlarının üniversitenin kendi imkanları ile çözülmesi hem de araçların bakım ve onarımında dışa bağımlılığın en aza indirgenmesi hedefleniyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan ve ihale izni verilen hangar projesinde, üniversitemize ait araçlar için bir adet bakım onarım atölyesi bulunacağı gibi akademik ve idari personelin araçlarını yıkamalarına olanak sağlayacak bölümler ve buna uygun ekipman da yer alacak denildi.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

İslami ilimler fakültesi ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Prestij proje olan İslami ilimler fakültesi toplam 16500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Binanın bodrum katında 60 araçlık otopark ve araç yıkama yeri ile iki adet büyük depo ve arşiv odası bulunuyor. Personel, öğrenci ve araç girişlerinden oluşan üç farklı girişi ile bina, modern teknolojiyi de bünyesinde taşıyan unsurlardan oluşuyor. Binanın dış mimarisi Selçuklu motifleri ile zenginleştirildiği gibi görsellik itibarı ile de şehrin simgesi olacak bir yapı özelliğine sahip. Muş Merkezde üniversitenin hali hazırda Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak kullandığı yerleşkede yapılmasına karar verilen bina bir bodrum, bir zemin ve zemin üstünde 3 kattan oluşuyor. Mevcut yerleşkedeki binanın depreme dayanıklı olmayışı da göz önüne alınarak önümüzdeki haftadan itibaren boşaltılması söz konusu olacak. Yıkılan binanın yerine yapılan Fakülte binası için mevcut yeşil alanın tamamı dikkate alınarak tasarlanan binanın zemin katında 45 araçlık otopark, araç yıkama yeri, öğrenciler için oyun salonları bulunacak. Dışarıdan her ne kadar tek bir bina gibi görünüyor olsa da binayı iki bölümde incelemek doğru olacak. Öğretim elemanlarının odaları ile dersliklerin olduğu yerler tamamen birbirinden bağımsız ve ara geçişlerin tamamı personel kimlikleri ile açılabilir nitelikte kapılardan oluşacak. Binada yüz tanıma sistemleri, katlar arasında kartlı geçişler, araç tanıma sistemleri, giriş-çıkış kapıları ile asansörler tamamen otomasyon sistemi ile kontrol edilecek denildi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri