Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Muş TSO) Şihmus Sinecem, bugün Muş’a gelecek olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı karşılamak için tüm Muş halkına çağrıda bulundu. Sinecem, kabinede Muş’un gururu olan Çağlayan’ın her platformda göğsünü gererek, “Ben Muşluyum” dediğini hatırlattı.
Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muş TSO Başkanı Sinecem, 2007 yılından itibaren siyaset hayatına atılan Çağlayan’ın önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ardından da Devlet Bakanlığı yaptığını belirterek, “61. Hükümet’in kabinesinde Ekonomi Bakanı olarak yer alan hemşehrimiz, medar-i iftiharımız Zafer Çağlayan bir kez daha
THY’nin Ankara-Muş seferini yapan uçakla Muş’a gelecek olan Bakan Çağlayan’ın programı ile ilgili bilgiler veren Sinecem, “Sayın Bakanımız ilk olarak Valiliği ziyaret edecek. Burada Sayın Valimizden Muş’un genel durumu hakkında bilgi aldıktan sonra Belediye Başkanlığına geçecek. Daha sonra AK Parti Muş İl Başkanlığını ziyaret edecek olan Sayın Bakanımız Muş TSO tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılacak. Yemekten sonra serbest program devam edecek. Salı günü kahvaltıdan sonra Muş Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek olan Sayın Bakanımız burada işadamları ile bir araya gelecek. Daha sonra kentte esnaf ve vatandaşları ziyaret edecek. Bir süre önce özelleştirilen TİGEM’i yani Berce Beraberce Tarım İşletmesi’nde incelemelerde bulunacak olan Sayın Bakanımız Hasköy ilçesini ziyaret edecek. Daha sonra havaalanına hareket edecek ve buradan da THY’nin tarifeli uçağı ile Ankara’ya gidecek” dedi.
Bakan Çağlayan’ın Muş’u her zaman ön plana çıkardığını ve bugün Türkiye’de herkesin artık Zafer Çağlayan’ın Muşlu olduğunu bildiğini hatırlatan Muş TSO Başkanı Sinecem, “Sayın Bakanımız gittiği her yerde, röportaj ve söyleşilerinde gururla Muşlu olduğunu söylüyor. Bu bile büyük bir reklamdır Muş için. Muş’un dilinden düşürmüyor. Kendisi ile ne kadar gurur duysak azdır” dedi.
ALPARSLAN BARAJLARI
Muş’ta arapsaçına dönen Alparslan I Barajı’nın istimlak bedeli için Bakan Çağlayan’ın büyük fedakarlıklar gösterdiğini kaydeden Sinecem, “13-14 yıl inşaatı devam eden Alparslan I Barajı’nda su tutma çalışmaları bir türlü yapılamıyordu. Ödenmeyen istimlak bedelleri büyük bir engel teşkil ediyordu. Sayın Bakanımızın yetkililerle görüşmelerinden sonra istimlak bedelleri ödendi ve barajda su tutma çalışmaları başladı. Yine Alparslan II Barajı’nın projesinin değiştirilmesi için özveri ile çalıştı, mücadele etti. Projenin değiştirilmesinden sonra Muş Ovası’ndaki çiftçilerin cazibeli sulamadan faydalanmasını sağladı. Bunu da yaparken ücret karşılığı ibaresini de kaldırma başarısını gösterdi. Bunlar kolay işler değil. Belli bir zümreyi, belli bir kesimi ilgilendiren konular değil. Toplumu dolayısıyla Muş’un ekonomisini ilgilendiren konulardır. Kıt kanat geçimini sağlayan, ayakta durabilen çiftçi tarlasını suladığı için ücret ödeyemez. Bu uygulamayı yapan vilayetlerde çiftçiler borçtan kurtulamıyor. Şimdi çoğu Muş’u emsal göstererek sulama parası ödememek için hak arayışına başladı” diye konuştu.
EĞİTİME DESTEK
Her zaman en önemli hizmetin eğitim olması gerektiğini dile getirdiklerini kaydeden Sinecem, “Sayın Bakanımızın sayesinde 2-3 yıl içerisinde Muş’ta yaklaşık 50 milyon TL’lik eğitim yatırımı yapıldı. Devletin bütçesinden aktarmakla yetinmedi. İşadamlarının Muş’ta eğitim yuvası yapması için girişimlerde bulundu. Yurtların yapılmasını sağladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile irtibata geçip Muş’ta 24 derslikli bir okul yaptırdı. Bu hizmetler, çocuklarımızı yarınlara hazırlıyor. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha iyi şartlar altında eğitim almalarını sağlıyor” şeklinde konuştu.
TARMİSS TESİSLERİ
Herkesin bildiği gibi Malazgirt ilçesinde tarım makineleri üretimi yapan işadamlarının olduğuna dikkat çeken Sinecem, eskiden ahırlarda, bakımsız atölyelerde üretim yapan müteşebbislerin artık daha modern ve ferah bir ortamda üretim yaptıklarını söyledi. Sinecem, “Sayın Bakanımızın katkıları ile Malazgirt ilçesinde Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi kuruldu. Bugün gelinen noktaya baktığımızda önemli bir mesafenin kat edildiğini görüyoruz. Yine özelleştirilen Tekel Depolarının yatırım alanlarına dönüştürülmesinde de Sayın Bakanımızın katkısı büyüktür. Aksi takdirde bugün Tekel Depolarının nasıl değerlendirileceğini çok merak ediyordum. Ama bugün Tekel Depolarında kurulan işletmeler sayesinde yüzlerce işsiz gencimiz istihdam edildi. Üretilen ürünler yurt dışına ihraç ediliyor. Bundan daha güzel daha anlamlı bir hizmet olabilir mi? İnsanlar eleştiri yaparken birazda vicdanlarının sesini dinlesin. Başka da bir şey demiyorum” şeklinde konuştu.
Muş halkını Bakan Çağlayan’ı karşılama törenine davet eden Sinecem, “22-23 yıl önce heyelandan dolayı Dere Mahallesi, Kale Mahallesi, Minare Mahallesi’nde evler boşaltıldı. Hak sahibi oldukları halde evlerini veya paralarını alamadılar. Ama Sayın Bakanımıza sorunun aktarılmasından sonra hemen hak sahiplerinin konutları için gerekli ödenek gönderildi. Koskoca 22 yıl süre ile devam eden sorunu bugüne kadar hiç kimsenin çözemediğini ve vatandaşların Sayın Bakanımızın müjdesi ile sevince boğulduğunu gördük. Belediye’ye de sportif alanlara destek verilmesi için bir kısım para gönderdi. Biz her şeyden önce Muş’u ve Muşluyu düşünerek hareket ettiğimiz sürece Sayın Bakanımızdan destek alabiliriz. Kişisel meselelerimizi Bakanımıza ileteceğimize toplumu ilgilendiren konulara çözüm aramamız daha mantıklı ve etkili olacaktır. Tekrar tüm Muşlu hemşehrilerimizi Sayın Bakanımızı karşılamaya davet ediyorum. Muş misafirperverliğine yakışır bir ağırlama gerçekleştirmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.
Şark Telgraf Gazetesi


