Skip to main content

Aydıngün mahallesinin köy kararı ertelendi

Muş Haber Fotoğrafı

Meclis gündeminin 2’nci maddesi olan İl Genel Meclisinin 07.01.2009 tarih ve 08 sayılı kararla İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Köye Yönelik Komisyonlarına havale edilen raporların okunarak görüşülmesi yer aldı. Gündeme gelen Serinova Beldesine bağlı Aydıngün mahallesinin köy statüsüne alınması üzerine farklı görüşler belirtildi. İlk olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun mecliste görüşülmesi üzerine söz hakkı alarak kürsüye çıkan Tarım ve Köye Yönelik Komisyon Başkanı Sait Yıldırım ise İl İdare Kuruluna tepki gösterdi. Yıldırım, gündem maddesi üzerine söz hakkı alarak yaptığı konuşmasında; daha önce Serinova Beldesine bağlı Aydıngün köyünün İl İdare Kurulunun vermiş kararın çelişkili olduğunu söyledi.

YILDIRIM, “VİCDANEN RAHATSIZLIK DUYDUM”
Serinova Beldesine bağlı Aydıngün Mahallesinin köy statüsüne alınması üzerine çalıştırılan komisyon raporlarına ilişkin meclis kürsüsünde açıklamalarda bulunan Tarım ve Köye Yönelik Komisyon Başkanı Sait Yıldırım, daha önce alınan kararlardan dolayı vicdanen rahatsız olduğunu söyledi. Gündem maddesi üzerine açıklamalarda bulunan Yıldırım, yaptığı konuşmasında “ Serinova Beldesine bağlı Aydıngün mahallesinin ayrılma isteği var. Daha önce mahalle statüsüne getirilmesi için İl İdare Kurulunun raporu var. Şahsen Tarım ve Köye Yönelik Komisyon Başkanı olarak bu konuya evet yada hayır demekte rahatsızlık duyuyorum. Daha önce bu belediye kurulmuş ve aynı şekilde daha önce bu meclisten geçmiştir. Bizden önceki meclis üyeleri bunu onaylamıştır. Bu verilen karardan dolayı vicdanen rahatsızlık duydum. Sizlere bütün detayları aktarıyorum.

Meclise gönderilen dosyayı keşke göndermeseydiler. İçerisinde ki çelişkiler hayrete düşürüyor. Aydıngün mahallesi 7 kilometre Serinova Beldesinden uzaklıktadır. Meclis olarak evet efendim belediye ayrılsın diyoruz. Aydıngün köy olursa beldeye zarar vermeyecektir. Bu köy belediyeye ilave edilirken 500 metre olarak gösterilmişti. Aydıngün mahallesinin ötesinde Bakırcılar var buda yaklaşık olarak 7 kilometre var. Meclis hakkıyla karar verecekse bunları da ayıralım. Bu nasıl oldu da bir araya getirildi. O zaman ölçülen cihazlarda bozukluk mu vardı? O zaman ölçü olarak kullanılan metrelerde büyüme küçülme mi oldu? O zaman alınan İl İdare Kurulunun kararıyla bu günü kararlaştırırsak orada dağ kadar fark var. Dün birleştirdiniz bu gün ise niye ayırıyorsunuz? Benim kimseye veremeyecek hesabım yok. Bu gün dosyayı incelerken hayrete düştüm. Daha önce onaylanmış. Aydıngün köyünün daha uzağında olan belediye mahalleleri de var. Öyleyse onları da ayıralım. Benim anladığım kadarıyla bir köy statüsüne kavuşturulması için nüfusun 500 olması gerekiyor. Burada bir yanlışlık var. Bu konunun bu şekilde meclisten geçmesine evet demiyorum” dedi.

YILMAZ, “İL İDAREN KURULU GELİP BİLGİ VERSİN” DEDİ
Serinova Beldesine bağlı Aydıngün mahallesinin köy statüsüne geçmesi için İl Genel Meclisi tarafından çalıştırılan İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Köye Yönelik Komisyon raporlarının sunulması üzerine söz hakkı alarak görüş belirten Ak Parti Grup Başkanı Haşim Yılmaz, İl İdare Kurulunu yetkililerinin gelip meclise bilgi vermelerinin gerektiğini söyledi. Yılmaz, yaptığı konuşmasında “Aydıngün Mahallesinin köy statüsüne alınması üzerine çalıştırılan iki komisyonumuz var. Her iki komisyonumuz raporlarını meclise sundular. Tarım ve Köye Yönelik Komisyon Başkanı Sait Yıldırım, yaptığı çalışmaları ve incelemeleri ile bizleri aydınlattı. Söz konusu olan İl İdare Kurulunun daha önceki raporlarına ve şimdiki raporlarına ilişkin İl İdare Kurulundan yetkililerin İl Genel Meclisine bilgi vermeleri üzerine konunun Mart ayı içerisinde gündeme gelmesini talep ediyorum” dedi.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNUN HAZIRLADIĞI RAPORDA;
İl Genel Meclisi, Aydıngün mahallesinin köy olması talebi üzerine çalıştırdığı İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Şefik Özden’in meclise sunduğu raporunu aynen yayınlıyoruz;

07.01.2009 tarih ve 08 sayılı İl Genel Meclis kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Muş Merkez Serinova Belde Belediyesinin bir mahallesi iken belediyeden ayrılıp kendi adına bağımsız bir köy olmak isteyen Aydıngün isimli yerleşim yeri ile ilgili dosya üzerinde gerekli inceleme ve araştırmanın yapılarak konu hakkında İl Genel Meclisi bilgilendirmek için İmar ve Bayındırlık komisyonunu görevli kılmıştır.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Merkez Serinova Beldesine bağlın Aydıngün Mahallesinin belediyeden ayrılarak Aydıngün adında bir köy haline getirilmesine ilişkin İl İdare Kurulunun 19.12.2008 tarih ve 654 sayılı kararı alınmıştır.

Komisyonumuzun dosya üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde Muş Valiliği ve İl İdare Kurulu kararının bir engel olmadığını komisyonumuz tarafından uygun olup takdir Yüce meclisindir” dedi.

Öte yandan Aydıngün mahallesinin köy statüsüne getirilmesi üzerine çalıştırılan komisyonlardan sonra ise Mart ayına ertelenerek İl İdare Kurulundan bilgi vermesi gerektiği belirtildi.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri