Skip to main content

Özel İdareden kan bağışına destek

Muş Haber Fotoğrafı

Kızılay Kan Merkezi ile yapılan işbirliği sonucu Özel İdare Genel Sekreterliğine gelen Kızılay ekipleri, burada oluşturulan kan verme ünitesinde, ilk etapta 50 kişilik çalışan grubundan kan alırlarken bağışların yanı sıra kan bağışı ve önemine ilişkin açıklamalarda da bulunuldu.

Kızılay Kan Merkezi doktoru Adil Zereyli, toplumdaki kan ihtiyacının karşılanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile yakın temasta olduklarını, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile de böyle bir işbirliğine gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kan bağışı için kendilerine tahsis edilen yerde toplanan gönüllü personel sayısının fazlalığının kendisini sevindirdiğini ve bu duyarlılığın devam etmesini istediğini belirten Zereyli,“Güvenli kan temini için sadece gönüllülerden kan bağışı alıyoruz. Kan vermek kutsal bir görev olduğu gibi kan verenin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Sağlıklı her bireyi kan vermeye davet ediyorum’’ diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut Kızılay tarafından başlatılan bir milyon iyi insan aranıyor kampanyası çerçevesinde başlatılan çalışmalarda insanların ihtiyacı olan zamanda yardıma koşan Kızılay’ın bu gibi zamanlarda ihtiyaçları karşılamak adına iyi günümüzde yanlarında yer almayı bir insanlık borcu olarak görüyoruz dedi.

Özel İdare olarak Kızılay’a kan bağışında bulunmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Turgut, “Kan bağışında bulunan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Kan veren vücut daha dinç ve sağlıklı olur. Personelimiz burada hem kendi sağlıkları açısından son derece önemli bir işe imza atıyor. Kızılay ekibimize ve personelimize teşekkür ediyorum’’ Diye konuştu.

Formları dolduran, tansiyon ve nabızları kontrol edilerek kan vermeye başlayan Özel İdare personeli de, kan vererek hayat kurtaracaklarının bilincinde olduklarını belirterek, vatandaşa kan bağışı çağrısında bulundular.

 Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri