Skip to main content

Asya istişare geleneğini sürdürüyor

Muş Haber Fotoğrafı

Göreve geldiğinden beri toplumun her kesimi ile istişare toplantılarını sürdüren Başkan Asya, belirli periyotlarla merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek kentin sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor.

Yukarı Çarşı mevkiinde muhtarlarla kahvaltıda buluşan Başkan Asya, genel olarak yapılan çalışmalar ile ilgili muhtarları bilgilendirirken, mahallelerinin durumu hakkında kendilerinden bilgi aldı.

Daha önce Mezarcılar Derneği çatısı altında kentteki cenaze işlemlerinin gönüllü yürütüldüğünü kaydeden Başkan Asya, Mezarcılar Derneği bünyesinde çalışan ekibe belediye bünyesinde bu görevi yürüteceklerine dair söz vermiştik. Allaha şükürler olsun ki kendilerine verdiğimiz sözü tuttuk ve uzun bir süredir bu hayırlı görevi belediyemizin personelleri olarak yürütüyorlar. Her hizmet bizim için önemlidir. Ancak cenaze hizmetleri bizim için en önemliler arasındadır. Göreve geldikten sonra 1 yıkıma aracımız vardı, ikincisini de aldık. Aynı şekilde bir nakil aracı ve bir gassal daha alarak sorunsuz bir hizmet vermeyi amaçladık. İnşallah bu hizmeti layıkıyla bu arkadaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz dedi.

Ramazan ayının çok yoğun ve bereketli geçtiğini ifade eden Başkan Asya, Ramazan ayında tüm vatandaşlarımızla bir araya gelmeye gayret ettik. Sizlerle de bir iftar programında buluşmak isterdik. Ancak yoğun geçen Ramazan ayında bu kısmet olmadı. Genelde özelde bir araya gelebiliyorduk. Özellikle Ramazan ayı içerisinde mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşma noktasında bizlere öncülük eden muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süre içerisindeki destekleriniz bizim için çok önemliydi. Sizlerin sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştık. Onların memnuniyeti bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Onların hediyelerini verirken ikram ettikleri çay her şeye bedeldir. Dünümüz neyse bugünümüz de odur. Allah yarınlarımızda bizleri şaşırtmasın. Bu çalışmaları yaparken muhtar arkadaşlarımızın da hassasiyetlerini düşündük. Muhtarlar, meclis üyeleri seçilmiş insanlardır. Onlardan da beklentileri olan vatandaşlarımız vardır. Bunu dikkate alarak yaptığımız veya yapacağımız çalışmalarda kendileri ile nasıl istişare ediyorsak aynı şekilde sosyal faaliyetlerimizde de onları paydaş olarak görüyor ve ona göre hareket ediyoruz şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik alanında yeni çalışmaların olacağının altını çizen Başkan Asya, Belediye olarak bu memleketin yol, su, kanalizasyon, park ve bahçe ihtiyaçlarının yanı sıra gönüller yapma noktasında sosyal faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Belediye bünyesinde kurmuş olduğumuz Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğümüzün daha aktif çalışması için programlar yapacağız. Allahın izniyle bizlerden beklenti içinde olan bütün vatandaşlarımıza bu şekilde ulaşarak sorunlarına çözüm bulacağız şeklinde konuştu.

Başkan Asya, konuşmasının sonunda belediye tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri