Skip to main content

Armağan güven tazeldi

Muş Haber Fotoğrafı

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Merkez İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Muharrem Armağan 240 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Ak Parti Hakkari Milletvekili Ak Parti Muş Koordinatörü Abdulmüttalip Özbek, Ak Parti Muş Milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Aşık, Ak Partili Belde Belediye Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanları ve Belde teşkilat başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Merkez İlçe Başkan Adayı Cafer Erten, ekibiyle beraber daha iyi hizmet etmek için aday olduğunu söyledi.

Kaybetmesi halinde üzülmeyeceğini ifade eden Erten; “Daha evvel Ak Parti teşkilatında görev almakta idim. Siyasetin amacı halka hizmet etmektir. Halk seçimler yoluyla kendilerine hizmet edecek yönetimleri belirler. Bugün burada bizlere daha iyi hizmet sunacak yönetim kadrolarını seçmek üzere toplandık. Bizim amacımız şudur ki halkımıza hizmet etmekte sınır olmamalıdır. Değişen şartlarda halkımıza hizmet sunmanın mümkün olduğunu bilmekteyiz. Ekibimle beraber sizlere daha iyi hizmet etmek için talip olduk. Biz Ak Parti’ye gönül vermiş herkese hizmet edeceğiz. Barışın ve sevginin olduğu yerde olacağız, kavganın olduğu yerde olmayacağız. Arkadaşımla tatlı bir rekabet içinde olacağız. Hangi sonuç çıkarsa çıksın aynı ideallerle devam edeceğiz. Halkımızın en iyi kararı vereceğinden şüphem yoktur. Halkımızın menfaatlerini kendimize rehber edineceğiz. Bizim amacımız ilimizin ve partimizin hizmet çatısını yükselteceğiz. Değişimin zamanı geldiğine ve sizlerin de değişim istediğine inanıyorum. Kongremizin yaklaşan yerel seçimler öncesinde taze bir umut ve yeni kan getirmesini temenni ediyorum” dedi.

240 oy alarak yeniden başkanlığa seçilen Muharrem Armağan ise yaptığı konuşmada; “Konuşmama başlarken, evvela müsaadenizle siyaset nedir ve niçin siyaset yaptığımı bir iki cümle açıklamak istiyorum. Evet, siyaset millet menfaatleri doğrultusunda maddi ve beşeri kaynakları koruma, yönetme ve geliştirme faaliyetidir. Başka bir deyişle devleti en iyi şekilde idare etme sanatıdır. Bir de siyaseti ve siyasete olan ihtiyacı sayın Genel Başkanımızın ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın sözleri ile devam etmek istiyorum. Ak Parti’yi kurarken, aynı zamanda kemikleşmiş, sorun çözme kabiliyetini yitirmiş, toplumla irtibatını kaybetmiş, en önemlisi fikir zemininden uzaklaşmış, dolayısıyla heyecanını ve dinamizmini körelmiş yerleşik siyaset anlayışına kökten bir karşı çıkışın toplum adına sözcülüğünü üstlendik demektir. Bugün burada toplanmamızın gaye ve çabası da esasen budur. Siyaset en güzel şekli ile icraatı demokrasi şemsiyesi altında yapılanıdır. Demokrasinin en güzel yönü ise belli aralıklarla daha güzel kaynaşmak ve kan tazelemek için seçimler yapılmasıdır. İş Ak Parti Muş Merkez İlçe Üçüncü Olağan Kongresini yaparak, yani kaynaşarak ve kan tazeleyerek siyasetin ve demokrasinin coşkusunu hep beraber yaşıyoruz. Ben niçin aday oldum? Müsaadenizle bununla ilgili duygu ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Ben kendimi bildim bileli, hep Ak Parti ve Ak Parti çizgisindeki merkez sağ partilerde insanımıza hizmet ettim. Bugün AK Parti çatısı altında olmam ve aday olmamın yegâne sebebi Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın ve O’nun vizyonuyla insana hizmeti merkeze koyarak siyasete getirmiş olduğu saygınlık, şeffaflık, tarafsızlık ve ahlaki değerlerdir. Ben de bu benzeri güzellikleri siyasette uygulamak ve insanımıza daha iyi hizmet için Ak Parti’deyim ve merkez ilçe başkanlığına adayım. Ancak adaylığımı açıklamadan daha önceki seçimde yaptığım gibi bütün teşkilatımıza ve partimizi önde gelenlerine danıştım. Sağ olsunlar, hepsi de olumlu görüş beyan ettiler. Aday olmamın ilimiz ve partimiz için olumlu ve hayırlı olacağını söylediler, ben de bunun üzerine aday olmaya karar verdim. Adaylık sürecinde istisnasız tüm delegelerimizi imkanlar ölçüsünde ziyaret ederek olumlu görüşlerini aldım. Yani kısacası siz bana ben de size güvendiğim için bugün hep beraber buradayız” ifadelerine yer verdi.

Armağan; “Tekrar seçilmem durumunda bu özverili güveninize layık olmak için ben de gece gündüz çalışarak elimden gelenin en iyisini yapmaya söz veriyorum. Biliyorsunuz bu bayrak yarışımızda bir aday arkadaşımız daha var. Kendisine en içten dileklerimle başarılar diliyorum, sağlık diliyorum, sıhhat diliyorum. Bugün bu yarışı burada kazansam, çok sevinmem ama kaybetsem de çok üzülmem. Çünkü, tüm Ak Partililer olarak biz bir aileyiz ve bu seçimin kaybedeni yoktur. Her sonuç Ak Parti’nin zaferidir. Ben kazanırsam, arkadaşımın her türlü bilgi ve becerisini, kırgınlık, dargınlık olmadan benimle paylaşacağına olan inancım tamdır. Arkadaşımın kazanması durumunda Ak Parti ailesinin bir neferi ve bu siyasi çizginin bir yolcusu olarak tüm bilgi ve becerilerimi arkadaşımla paylaşacağıma olan inancınız tam olsun. Çünkü biz menfaat için, şöhret için ve kariyer için AK Parti çatısı altında değiliz. Biz siyasetin, gönül ve sorumluluk işi olduğunu düşünüyoruz. Konuşmamın başında da belirttiğimi gibi amacımız Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın önderliğinde insanımıza ve insanlığa daha iyi hizmet etmektir. Bu uğurda bize layık görülen her görev bizim için kutsaldır. Bugünümüz dünden, yarınımız bugünden daha farklı olacaktır” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Aşık da; “Bizler Ak Partililer olarak davamızın millete hizmet etmek davası olduğunu ve millete yapmış olduğumuz hizmetleri kanıtlamış olup aynı şevk ve heyecanla mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki mahalli seçimlerden daha da güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Biz bu aziz milletimize hizmet etmeye devam ederek yaşam koşullarını en iyi düzeye getirmeye çalışacağız, hizmet noktasında halkımıza karşı dik duracağız ve milletimize hizmet etmekten vazgeçmedik asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü vazgeçenler kaybedenlerdir. Hep diyorum ve yine de tekrarlayacağım siyaset gönül ve ekip işidir, insanların gönlünü alan oylarını ve dualarını da alır. Ekiple yapılan siyasi çalışmaların sonucu başarıdır. Başarının sonucu ise huzur, güven ve topluca mutlu olmak demektir. Eğer bizler Muş Ak Parti ailesi olarak başarılı, mutlu ve ekip olarak hedeflerimize varmak istiyorsak asla nifak ve bölücülüğe meydan vermememiz gerekir. Çünkü bizler burada tüm aile bireyleri olarak ülkenin her köşesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın ekibi ve yol arkadaşlarıyız. Recep Tayip Erdoğan ekibi asil bir ailedir. Malumunuz Kongreler partilerin kan tazeleme sürecidir. İnşallah bugün bu kongrede gücümüze güç katarak güçlü olarak çıkacağımıza inanıyorum. Bugün daha çok birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Bu birlik ve beraberliğimizi korumak için asla teşkilat içerisinde nifak, fitne ve fesada müsaade etmedim ve etmeyeceğiz. Ben 30 yıldan beri siyaset noktasında siz değerli Muşlu hemşerilerime hizmet etmekteyim. Siyasi hayatım boyunca asla adama göre siyaset yapmadım. Hep temsil ettiğim partimin tüzüğüne göre siyasetimi şekillendirdim. Aynısını bugün olduğu gibi bundan sonrada devam ettireceğim. İl Başkanları toplantısında Sayın Başbakanımız tüm il Başkanlarına hitaben yaptığı konuşmasında 2007 seçimlerinde biz Ak Parti olarak iki insanımızdan birinin oyunu aldık önümüzdeki seçimlerde de kalan bir kişinin de oyunu istiyorum talimatını verdi. Onun için az olsun öz olsun benim olsun ve benim kontrolümde olsun zihniyetleri kesinlikle reddetmiştir. Malumunuz Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığınca tüm yurt çapında nitelikli siyasetçiler yetiştirmeye yönelik siyaset akademisi programları kapsamında Mayıs ve Haziran ayları içerisinde ilimizde yapılan programımızı başarı ile tamamlamış olduk. Şimdi bu programın aynısına genel merkezimizin talimatları doğrultusunda ilimizde yeniden yapılmasına karar verilmiştir. Bu itibarla 06 Ekim 2008 tarihi itibarı partili veya partisiz, siyasi görüşü ne olursa olsun 24 yaşını aşmış, siyasete ilgi duyan ileriye yönelik siyaset yapmayı düşünen en az lise mezunu, tüm vatandaşlarımızı teşkilatımız bünyesinde oluşturulan Ar-Ge Başkanlığına başvurarak siyaset akademisine kayıt yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. 345 delegenin oy kullandığı seçimde Cafer Erten 105 oy alırken, Muharrem Armağan da 240 oy alarak tekrar Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri