Skip to main content

Almanya dostumuz değil

Muş Haber Fotoğrafı

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, Almanya’da görülen Deniz Feneri Derneği davasının Ergenekon’un rövanşı olduğunu ifade etti.

Ak Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız’dan Almanya’ya sitem. Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada Almanya’ya yüklenen Seracettin Karayağız, Deniz Feneri Derneği davası ile Ak Parti’nin yıpratılmaya çalışıldığını ve bunda Almanya’nın parmağı olduğunu belirtti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile ilgili ortaya atılan iddialar ve Deniz Fener Derneği davasının Ergenekon’un rövanşı olduğunu ifade eden Karayağız, Ergenekon ile Almanya’nın birlikte çalıştığını iddia etti.

Yaptığı konuşmada Küresel krize de değinen Karayağız, ABD’nin Irak’a yatığı müdahaleden sonra krizlerin arttığına değinerek; “Dünyanın gündemi malum, özelikle şu sıralarda bir neşter vurma zamanı geldiğini anlayıp dün Amerika senatosunda bazı kararlar alındı. Biliyorsunuz Mortgage kredileri ile başlayan ve bir yıla yakındır süren bir kriz vardı. Amerika kaynaklı ama Avrupa’yı da etkileyen bir krizdi. ABD Irak’ı işgal ettikten sonra krizler yaşamaya başladı. Ekonomisi en sağlam ülkesi olan ABD, Sovyetler Birliği’nin Afganistan’da battığı gibi ABD de öyle gözüküyor. Böyle olunca büyük zararlar meydana geldi. Buradaki sıkıntılardan dolayı Türkiye’den de para çekecek olunursa Türkiye’nin de sıkıntıya girmesi söz konusu. Malumunuz cumhurbaşkanlığı seçiminden başlayarak üniversitelerde başörtüsü düzenlemesi, partiyi kapatma davası gibi Türkiye’de krizler yaratılmaya çalışıldı. Güçlü bir ülke ve başbakan sayesinde bunları aştık. Her türlü engellemelere rağmen ülke iyi bir şekilde yol alıyor. ABD’de ev kredisi alanlar kredilerini ödeyemiyor ülke krizlere giriyor ama Türkiye’de TOKİ her yıl şehirler kuruyor ve krediler tıkır tıkır ödeniyor. Ak Parti hükümetinin ülkeyi nereden nereye getirdiği ortada” dedi.

Özdemir Sabancı ve Necip Hablemitoğlu suikastlarının Almanya’nın talimatı ile Ergenekon tarafından işlendiğini iddia eden Karayağız; “Bir de suni gündem oluşturmaya çalışanlar var. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat ile ilgili bir takım spekülasyonlar ve Almanya’daki Deniz Feneri Derneği ile ilgili spekülasyonlar yaratılmaya çalışıldı. Bu tartışmayı dikkatlice izleyenler her şeyin sahte olduğunu gördü. Deniz Feneri Derneği malumunuz Türkiye’de hayır kuruluşu olarak çok önemli bir yeri olan on binlerce insana hayır yapan bir dernek. Bir takım evrak eksikleri var ama kendi şartlarında bazı faaliyetler yapıyorlar. Bunları bilmemiz lazım, bunlarla partimizi karalamaya çalışıyorlar. Birici dünya harbine Almanya ile beraber girdik ve sözde Ermeni soykırımı ile ilgili ilk imzayı onlar attılar. Oradaki soydaşlarımızı diri diri yakaranlara bir şey yapmadılar, hepsinin yanlarına kar kaldı. Acaba bu deniz feneri ile ilgili olaylar Ergenekon’un rövanşı mı? Bunlar Ergenekon ile içli dışlı çalışıyorlar. Özdemir Sabancı, Türkiye’ye Toyota’yı getirmek istedi, Toyota Almanya’nın en büyük rakibi, ne oldu işyerinde öldürüldü. Yine Necip Hablemitoğlu da Almanya’nın yaptığı bazı şeyleri ortaya çıkardı ve o da öldürüldü. Almanya bu işte, onların doğru karar verdiğini düşünmememiz lazım. Biz bu karalamalara rağmen yolumuza devam edeceğiz. Yerel seçimlere bomba gibi hazırlanıyoruz. Ak Parti iktidara geldiği zaman oy oranı yüzde 34’ü. Daha sonra yükseldi. İnşallah yerel seçimlerde bunu yüzde 60’lara çıkaracağız. Başbakanları bir zamanlar evinde pijaması ile karşılayan şımarık medya patronları artık başbakanları rüyalarında göremeyecekler. Türkiye’nin artık yolu açık önü aydınlıktır, Allah engel olmak isteyenlere fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri