Skip to main content

Araç parkı sorun oldu

Muş Haber Fotoğrafı

Muş merkezde toplu taşımacılık yapan hat minibüsleri, gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden sıkıntı yaşadıklarını dile getiren minübüs şoförlerinin bu sorununu giderici olarak gösterilen nokta ise Ceylan Plaza iş merkezi alt katında bulunan 260 araç kapasiteli yeri oldu.

Merkezin en işlek caddesi olan istasyon caddesi trafikte yoğunluk yaşanmasından dolayı sürücülerin genelde araçlarını yol boyunca park etmelerine hat içi minibüs sürücüleri oldukça tepki gösteriyor.

Minibüsçüler konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarında“ilimizde genelde toplu taşımacılıkta en fazla hizmet veren istasyon ve çiftlik hat minibüsleridir. Bunların şehir merkezi en işlek güzergahta çalışmalarından dolayı indir bindir yapmak zorundadırlar. Şehir merkezinin en işlek caddesi olan istasyon caddesi vatandaşların gelişi güzel park ettiği araçları yüzünden indir bindir yapmakta güçlük çekiyoruz. Bu yüzden şehir içi toplu taşımacılık yapan hat minibüsleri sürücüleri olsun ve yolcular olsun rahatsızlık duyuyor. Esnaflarımızın, iş yerlerinin ve kısa süreli olarak araçlarını park eden vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Genelde bu sorunu Şehir palas yol güzergahında yaşıyoruz. Yol üzerinde araçlarını park yapan vatandaşlar yüzünden sadece 3 ve 4 yerde park hakkımız varken bunlarında işgal edilmesi bizi gerçekten çok zor duruma koyuyor. Daha önce bu sorunu defalarca dile getirdik ama fayda etmedi. Vatandaşlar duyarlılık gösterecekleri halde tam aksine daha da işimizi zorlaştırıyorlar dediler.

Yolcu indirmek için duraklara girmek zorunda olduklarını belirten şoförler “yolcu indir bindir yapmak için duraklara yanaşmak zorundayız. Ama vatandaşlarımızın araçlarını gelişi güzel yol kenarına ve hatta durağa park etmeleri bizi mağdur bırakıyor. Bu şekilde davranmamaları konusunda diyaloga girdiğimizde kavgasız sonuçlanmıyor. Bu konuda trafik memurları da zor duruma giriyor. Sonuçta o duraklar bizim hakkımızdır işgal edilmesi güzel bir olay değil. Vatandaşlarımızın sağduyulu ve anlayışlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştular.

CEYLAN PLAZADA 260 ARAÇ KAPASİTELİ PARK BULUNUYOR
Muş’ta şehir içi güzergahlarda park sıkıntısı yüzünden oldukça zorlandıklarını ve trafik akışında yoğunluk yaşadıklarını belirten minübüs şoförlerinin sıkıntılarının giderileceği tek adres Ceylan Plaza iş merkezinin alt katında bulunan araç park yeri olarak gösteriliyor.

260 araç park kappasiteli olan iş merkezinin alt katında bulunan park yeri ücret konusunda para vermekten kaçan araç sahiplerinin göz açıklıkları yüzünden boş bir şekilde duruyor. Şehir merkezinde park yasağı uygulamasını takip ederek bir çok araca ceza yazan trafik polislerinin araç parkı olarak Ceylan Plaza iş merkezi altında bulunan geniş ve rahat park yerini önermeleri trafikte yaşanan park sourunun önüne geçecek gibi görünüyor.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri