Skip to main content

Alperenler israil`i kınadı

Muş Haber Fotoğrafı

Filistin’in Gazze şehrinde katliam yapan İsrail’e tepkiler dinmiyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde basın açıklaması yaparak protestolarını dile getiren vatandaşlar Filistin halkına destek vermek için gösterilerine devam ediyorlar.

Muş’ta basın açıklaması ve protestoların devam ettiği görülürken, Muş Alperen Ocaklarının da bugün basın açıklaması düzenleyerek İsrail’i kıyacağı alınan bilgiler arasında. Filistin’deki saldırılarda yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, 3 binden fazla yaralının olduğu kaydedildi.

Yurdu dört bir tarafında devam eden protestolarda halkın İsrail’i kınadığı görüldü. Dünde bir çok bölgeden İsrail’e tepkiler yaptı.
Açıklamada, “Batmış bir ekonomiye, işgal edilmiş topraklara, yıkılmış okullara, açlığa, susuzluğa ve hastalığa rağmen, hala o toprakları bırakmamak için mücadele veren Filistin, gerçek bir destek beklemektedir. Filistin halkı insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılırken, İslam dünyasının parçalanmışlığı ise İsrail’e cesaret verip katliamlarını pervasızca uygulamalarına sebep olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin de eleştirildiği açıklamada, saldırının İsrail Başbakanı Olmer’in Türkiye’ye yaptığı ziyaretin hemen arkasından gerçekleşmesinin ”zihinlerde soru işaretlerine sebep olduğu” iddia edildi. Açıklamada, Hükümet’in Olmert’le yapılan görüşme hakkında kamuoyunu mutlaka bilgilendirmesi gerektiğini savunuldu.
İsrail’le bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerin sona erdirilmesi gerektiği görüşüne de yer verilen açıklamada, ”Senelerdir Müslüman kardeşlerimize yapmadıkları işkenceyi bırakmayan İsrail’le dost olunamayacağı, bu saldırılarla bir kez daha görülmüştür” denildi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri