Skip to main content

Aktarlarda kış yoğunluğu

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta havaların iyice soğumaya başladığı son zamanlarda aktarların işlerinde artış oldu. Geçtiğimiz haftayı kar yağışıyla geçiren ilimizde kar yağışının ardından havaların iyice soğumaya başlamasıyla birlikte bitkisel ürünlere de rağbet arttı.

Şiddetli soğuklarda hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar şifalı bitkilere yönelmesi ise en çok aktarları sevindiriyor. Kış hastalıklarından korunmak isteyen vatandaşların aktarlara akın ettiğini ifade eden aktar Melik Bingöl, kış hastalıklarına yakalanan vatandaşların en fazla adaçayı, ıhlamur, zencefil ve havlıcana ilgi gösterdiklerini söyledi. Son günlerde işlerinde bir artışın olduğunu kaydeden Bingöl, tam 27 yıldır aktar işiyle uğraştığını belirtti. Hastalık gelmeden sağlığın kıymetini iyi bilinmesini söyleyen Bingöl, Son bir hafta içerisinde satışlarının 5 kat arttığını ifade etti. Günde en az 40 ila 50 müşterisinin soğuk algınlığına yönelik bitkisel ürünler satın aldığını vurgulayan Bingöl, ayrıca kendisine gelen müşterilerini hastaneye de yönlendirdiğini söyledi. Şifa bulmak isteyenlerin yanı sıra hasta olmamak için karışım alanlar da bulunduğunu ifade eden Bingöl, satışlardan memnun olduğunu ve bitkisel ürünlerin işi bilenler tavsiyesinde kullanılması gerektiğini söyledi. Müşterilerin genellikle şifalı bitkileri alternatif tıp olarak gördüğünü kaydeden Bingöl, soğuk algınlığı bulunan vatandaşların ilk olarak doktora gitmesi gerektiğini kaydederek, şunları dile getirdi: Son günlerde bölgemizde ve ilimizde etkili olan kar ve dondurucu soğuk havalar nedeniyle vatandaşlar aktarlara koştu. Bizde her türlü doğal bitki ürünleri bulunmakta. Son bir haftadır işlerimizde epey bir artış oldu. Vatandaşlar doktora gitmektense bizlere geliyor. Bizlerde gelen müşterilerimize istedikleri doğal ürünleri veriyoruz. En çok adaçayı, ıhlamur, zencefil ve havlıcan ile diğer ürünlere rağbet var. Çünkü bunlar soğuk havada insanın direncini arttırır. Daha önceleri İstanbul da bu işi yapıyordum, son birkaç yıldır Muş Ceylan Avmde bu işi yapıyorum. Bu işe yaklaşık 27 yılımı verdim. Soğuk algınlığa ve diğer hastalıklara yakalanan vatandaşlarımızı doğal bitki ürünlerini satan yerlerde ürünlerini almalarını tavsiye ediyorum. Piyasada bu işli tezgahlarda yapanlarda var. Bu bağlamda vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyorum. Çünkü tıbbi ilaçlar ve şifalı bitkiler birbirini bütünleyen alanlardır dedi.

Soğuk hava nedeniyle rahatsızlanan müşterileri için özel karışımlar hazırladıklarını kaydeden Bingöl, bugünlerde adaçayı, zencefil ve ıhlamurun yanı sıra özellikle toz keten tohumunun çok satıldığını söyledi. 7’den 77’ye her kesimden müşterisi bulunduğunu, astım, bronşit gibi hastalar için de özel bir tarifi olduğunu belirten Bingöl: Zencefil, havlican, toz keten tohumu ve damla sakızını macun haline getiriyoruz. Bu karışım astım ve soğuk algınlığına iyi geliyor. Bu ürünlerin yan etkisinin olmaması da vatandaşlar için ayrı bir avantaj. Bu şifalı bitkiler potasyum bakımından zengindir. Böylece bir yandan hastayı sıcak tutarken, diğer yandan da gereken vitaminleri sağlar diye konuştu.

Soğuk algınlığına yakalandığı için aktardan bitki çayı alan Ferit Sabak, uzun yıllar boyunca kış hastalıklarından adaçayı ve ıhlamur gibi bitkisel çaylarla kurtulduğunu dile getirdi. Öte yandan Sabak, şifalı bitkileri büyük bir nimet olarak gördüklerini söyledi. Sabak: Her yıl aktarlarda şifalı doğal ürünleri alıyorum ve faydasını da görüyorum. Şu son günlerde yağan kar ve ardından başlayan soğuk havalar bizleri zor durumda bıraktı. Doktora gittiğimde bana antibiyotik veriyor. Bende bunları kullanmak yerine aktarlarda satılan doğal bitki ürünleri almayı tercih ettim. Şuan soğuk algınlığa iyi gelen adaçayı, ıhlamur aldım ifadelerini kullandı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri