Skip to main content

ABD`den geldi Muş`a okul yaptırıyor

Muş Haber Fotoğrafı

05.12.2008 Amerika’da iki yıl önce yaşanan tren kazasında oğlunu kaybeden hayırsever vatandaş, oğlunun anısına Muş’ta okul yaptırıyor.

Ailesi ile birlikte Amerika’nın California eyaletinin San Francisco şehrinde yaşayan ve lokanta işletmeciliği yapan Ali Küç isimli vatandaş, tren kazasında yaşamanı yitiren 13 yaşındaki oğlu Fatih Küç’ün anısına Muş’un Karakale Beldesi’nde 8 derslikli okul yaptıracak. 18 Nisan 2006 tarihinde Amerika’da yaşanan bir tren kazası sonucu kaybettiği oğlu Fatih Küç için kazandığı 150 bin dolar tazminat ile Muş’ta okul yaptıracak olan Ali Küç isimli hayırsever vatandaş, Muş Valiliği ile protokol imzaladı. Muş Valiliği toplantı salonunda Vali Erdoğan Bektaş’ın katılımı ile düzenlenen imza töreninin ardından 150 bin doları Ziraat Bankası’nın Muş Şubesi’nde ki Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına aktaran Ali Küç, Türkiye’nin her yerinin kendisi için aynı olduğunu ve tazminatı okul yapımında harcamaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi. Muş Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Vali Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan katıldı.

Ali Küç, Fahret Çubukçuoğlu isimli Muşlu arkadaşının vasıtası ile okulu Muş’ta yaptırmak istediğini belirterek, “İkisi kız biri erkek olmak üzere üç çocuğum vardı. Ancak 2006 yılında bir tren kazasında oğlumu kaybettim. Bu olayın ardından devam eden adli sürecin sonucunda 150 bin dolar tazminat aldım. Bu tazminat ile okul yaptırıp oğlumun ismini bu okula vermeye karar verdim. Muş’un Karakale beldesinde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıp eğitime katkı sağlayacağım ve oğlumun adı bu okul ile yaşayacak. Ben eşim ve çocuklarımla birlikte Amerika’da yaşarken, Annem, babam ve kardeşlerim ise İstanbul’da yaşıyorlar” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş da sekiz derslikli ilköğretim okulunun yapımına kış mevsiminin bitmesinden sonra başlanılacağını ve bu örnek davranışın takdire şayan olduğunu vurgulayarak, “Elim bir kazada oğlunu kaybeden bir babanın oğlunun anısına okul yaptırması çok anlamlı ve örnek alınacak bir davranış. Bu davranışın tüm iş adamlarına örnek olmasını istiyorum. Eğitim konusunda ki duyarlılığından ötürü hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Okulumuz için hayırsever vatandaş 150 bin dolar bağışta bulundu. Okulun yapımında geri kalan kısmı ise İl Özel İdaresi bütçesinden karşılayarak Karakale Beldesi’ne 8 derslikli bir okul kazandırmış olacağız” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri