Skip to main content

100 kadından 10’u okur yazar

Muş Kadın Çatısı aktivistlerinden Nurcan Çetinbaş, kadınların yüzde 70’inin şiddete maruz kaldığını ve okur yazar kadın oranının düşük olduğunu vurguladı.

Çetinbaş, yöredeki kadınların yüzde 70inin şiddet gördüğünü belirtti. Daha önceleri yapılan anket çalışması sırasında kadınlara acil durumlarda ulaşabilecekleri telefonların numaralarını verdiklerini vurgulayan Çetinbaş: Kadınlarda erken yaşta evliliğin çok yoğun, okuma- yazma oranının oldukça düşük olduğunu, hakları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirledik dedi.

Çetinbaş, kadınların kendi haklarını savunamadığını, 100 kadından sardece 10unun okur-yazar olduğunu belirtti. Anket çalışması sırasında kadınlara acil durumlarda ulaşabilecekleri telefonların numaralarını verdiklerini vurguladı.

Çetinbaş: Kadınlarla konuşurken, erken yaşta evliliğin çok yoğun, kadınların okuma yazma oranının oldukça düşük olduğunu, kadınların kendi hakları konusunda bilgiye sahip olmadığını belirledik.

Kadına yönelik şiddet, kadın – erkek eşitliği hakkında farkındalık yaratmak, kadına yönelik şiddetin önemli bir toplumsal sorun ve bunun çözümünde herkesin sorumluluğu olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Mahalleleri gezdikçe kadınların durumunun ne kadar zor olduğunu bir kez daha görüyoruz.

İlk tanıştığımızda güven sıkıntısı yaşayan kadınlar, bağımsız olduğumuzu ve kadın derneğinden geldiğimizi anladıklarında sıkıntılarını anlatmaya başlıyor. Özellikle Yeşilce ve Yeşilyurttaki kadınlarımızın okuma- yazma oranı düşük.

Bizden genel olarak becerilerini geliştirebilecekleri kurs açmamızı istiyor. Kadınların zaman geçirebilecekleri sosyal alanların olmaması kadınların toplumda görünürlüğünün az olmasına etkendir dedi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri