Skip to main content

Yatırımcıya örnek

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Organize Sanayi Bölgesinde kurulun Muş Ovası Tekstil Fabrikasını gezerek incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş, bu yatırımın diğer yatırımcılara örnek olması gerektiğini vurgulayarak, “istenirse Muş’a da yatırım yapılabiliyormuş” dedi

Yaklaşık 15 günden beri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Muş Ovası Tekstil Fabrikası, kursiyerlere verilecek olan 4 aylık eğitimden sonra tam kapasite ile hizmete başlamayı hedefliyor.

Şu an itibarı ile 87 kişinin çalıştığı Tekstil fabrikası, kurs eğitiminin sonlanması ve kalifiye eleman yetişmesinden sonra çalışmalarına hız verecek. Fabrika çalışmalarını yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla ziyarette bulunan Vali Erdoğan Bektaş, sanayicilerin Muş’a yönelmesinin, Muş adına büyük mutluluk olduğunu kaydetti. Bu fabrikanın istihdam alanında büyük öneme sahip olduğunu belirten Bektaş, “bu fabrika diğer yatırımcılara örnek olmalı, onlarda gelip Muş’ta yatırım yapmalı ve para kazanabileceklerinin farkına varmalıdırlar” dedi.

Tekstil fabrikası işletmecileri ile birlikte kursiyerleri çalışma alanında ziyaret eden Vali Erdoğan Bektaş, tüccar ile sanayici arasında ki farklara değinerek; tüccarın sadece kendi evine ekmek götürdüğünü sanayicinin ise aynı anda daha çok kişinin evine ekmek götürmesine vesile olduğunu belirtti. Muş’ta daha fazla sanayici olmasını gerektiğini belirten Bektaş, hem bu işletme sahiplerinin hem de kursiyerlerin birer örnek olduğunu söyledi.

İş adamlarının Muş’a yatırım yapma noktasında bazı tedirginlikler yaşadıklarını belirten Bektaş, “Bu tedirginliklerinin yok olabileceğini ve rahatlıkla yatırım yapabileceklerini, herhangi bir sorunun olmadığını, Muş Ovası Tekstil fabrikasının yapmış olduğu yatırımın, diğer gelecek olan iş adamlarına örnek teşkil edeceğini söyledi.

Görmüş olduğu manzara karşısında çok mutlu olduğunu belirten Bektaş, “gördüğüm manzara karşısında şahsım olarak çok mutlu oldum. Gelip bu çalışma alanını gören herkeste mutlu olacaktır. Muş Organize Sanayi Bölgesi yavaş yavaş canlanmaya başlıyor. Bu arkadaşlarımızı daha önceden tanımıyorduk. Kısa sürede geldiler. Muş’a yatırım yapacaklarını söylediler ve bizde yardımcı olacağımızı söyledik. Böyle kısa sürede sözlerini tutacaklarını tahmin etmiyordum. Sözlerini tuttular ve eğitim çalışmalarına başladılar. Burada şimdilik 87 kursiyerimiz çalışıyor. Çokta güzel bir ortam oluşmuş durumda. Bu arkadaşlarımız Çorlu’dan, Tekirdağ’dan ve İstanbul Sanayi merkezlerinden kalkıp buraya geldiler. Buraya bir takım beklentilerle geldiler. Burada aşağı yukarı 4 haftadır çalışıyorlar ve beklentilerinin büyük bir bölümü gerçekleşmiş durumda. Tereddütleri de kaybolmuş. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu arkadaşlarımızın diğer sanayici ve iş adamlarımıza örnek olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık olarak 15 günden bu yana 87 kursiyerle çalışmalar yapan Muş Ovası Tekstil Fabrikası işletmecileri, iç piyasaya göre çalışmalarına ağırlık verdiklerini, sigorta ve vergiden dolayı da batı illerine göre daha karlı olduğu için Muş’a yatırımda bulunduklarını söylediler. İstanbul’da uzun süre sanayici olarak çalışan Muş Ovası Tekstil Fabrikası Sahibi Musa Canımana, “Fabrikanın işleyişinde bu kadar kısa sürede aşama kaydettiğimiz için çok şanslıyız. Çalışmalarımız şu an deneme aşamasında olmasına rağmen gayet düzenli bir şekilde devam ediyor. Tama kapasite ile çalışmaya başladığımız zaman hem daha fazla üretim hem de daha fazla eleman çalıştırmayı hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz bu yatırımın hem Muş ekonomisine büyük katkılar sağlamasını, hem de Muş’a yatırım yapmayı düşünen müteşebbislere örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu.
87 kişi çalıştığı işletmenin yaklaşık olarak 450 bin dolara mal olduğu belirtildi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri