Skip to main content

Yatırımcılara çağrı

Muş Haber Fotoğrafı

Tarım ve hayvancılık konusuna önem veren ve geldiği günden bu yana da köy köy dolaşarak, kurulması düşünülen süt fabrikası için köylülerden süt isteyen Muş Valisinin bu çabaları, yatırımcı tarafından görülmeyerek askıya alındı. Yatırımcının önüne çıkan her türlü engeli aşan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, süt fabrikası için vermiş olduğu sözleri yerine getirdiğini ve her zaman yatırımcının emrinde olduklarını bir kez daha hatırlattı.

Muş’ta geçim kaynaklarının başında gelen hayvancılığın daha iyi işler konuma getirilmesi adına Muş’a gelişi ile birlikte ilk iş olarak Süt Fabrikası kurulmasına yön veren Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ın gayret ve çabaları yatırımcı yatırımcıların işe başlaması ile renk kazanacak. Muş Valisi Bektaş’ın yapmış olduğu yoğun çalışmaların sonucunda kurulması düşünülen Süt Fabrikasının geçmiş dönem işletmecisinden kalan elektrik borcundan ötürü sıkıntı yaşaması Yine Bektaş’ın yoğun gayretleri ile sonlandırıldı. Muş’ta yatırım, hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin daha güçlü bir konuma getirilmesi adına gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdüren Vali Bektaş yapılabilirlik bakımından gezi ve ziyaretlerini devam ettiriyor. İl Mülki amiri olarak geldiği günden bu zaman Muş için neler yapılabilir noktasında dur durak bilmeyen Bektaş, ilk geliş zamanında köy gezileri gerçekleştirmiş ve köylülere Süt fabrikası sözünü vermişti. Sözünü tutan ve bu amaçta fabrika kurulum çalışmalarına yönelik gerekli özverili çalışmalarıyla yatırımcının yanında yer alan Vali Bektaş yaptığı toplantıda süt fabrikasında yaşanan olumsuzluğun çözüme kavuşturulduğunu söyledi. TEDAŞ, İl Müdürlüğü ile yatırımcı arasında yaşanan geçmiş dönem işletmeciye ait olan borcun taksitler halinde alınacağı kararına varıldığını TEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından aldığı bilgilere göre durumun bu şekilde cereyan edildiğini ifade eden Vali Bektaş, bu kez de yatırımcı küskünlüğü ile karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

SÜT FABRİKASI NEDEN ASKIYA ALINDI
Konuyla ilgili olarak edindiğimiz bilgilere göre geçmiş dönemde süt fabrikası olarak kurulması amaçlanan ve 2 yıl gibi bir süre çalıştırıldıktan sonra kapanmayla yüz yüze bırakılan süt fabrikasının yeni eller tarafından alınması il geneli bazı köylerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanmıştı. İlk kurulum çalışmalarında yönetim olarak yaptırım çalışmalarını hızlandıran ve çalışan personelinden iş makinelerine kadar her türlü eksikliğin giderilerek fabrikanın açılışının yapılabilecek konuma getirilmesi ve yatırımcıdan ses seda çıkmaması akıllarda soru işareti bıraktı. Muş’ta yatırımcıların küstürülmemesi gerekli sözleriyle düzenlediği basın toplantılarında bu tür söylemleri dilinden düşürmeyen Vali Erdoğan Bektaş’a yatırımcılar tarafından verilen sözlerden bu güne kadar olumlu bir adım atılmaması ise tepkilere neden oldu. Yatırım ve yatırımcının hizmetinde olduğunu belirten Muş Valisi süt fabrikasını kurmak isteyen yatırımcıya her türlü imkanı sağlamasına rağmen olumlu bir adım atılmaması ise yatırımcının geri adım attığına gösterge olarak nitelendirildi. Söz konusu kim olursa olsun emrinde olduklarını belirten Bektaş, “ devletimiz ve bizler Muş’a yatırım yapan herkesin istediği olanakları sağlamak için seferber olmuşuz. Kim ne isterse yapmak için hazırız. Yeter ki olumlu adımlar atılsın” diyerek sözlerini tamamladı.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri