Skip to main content

Serbest muhasebecilere e-istihdam projesi tanıtıldı..

Muş Haber Fotoğrafı

İş-Kur tarafından geliştirilen e-istihdam projesi Muş’ta faaliyet yürüten Serbest Muhasebecilere tanıtıldı. İş Kur Muş İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda serbest muhasebeciler bir araya geldiler. İş Kur Muş İl Müdürü Mikail Gökarslan Başkanlığında düzenlenen E-İstihdam toplantısına Muş’ta faaliyet yürüten Serbest Muhasebeciler ve İş Kur personelleri katıldı. Muhasebecilere E-İstihdam projesi hakkında bilgiler aktaran İş Kur Muş İl Müdürü Mikail Gökarslan, muhasebecilerin işgücü çizelgelerinin İş-Kur Müdürlüğüne zamanında getirmemeleri takdirde verilen cezalar, özürlü, tutuklu ve eski hükümlüler hakkında bir takım bilgiler verdi.

Hedeflerinin arasında işsizlikle mücadelenin de olduğuna değinen İş Kur Muş İl Müdürü Mikail Gökarslan; “Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik, sosyal ve teknolojik değişimlere paralel olarak hizmet kapsamı genişletilen ve sürekli yenilenen İş-Kur, hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek e-İstihdam yani İş-Kur portal uygulama sitemi’ni hayata geçiyor. İnsan odaklı hizmet anlayışı ile çağdaş teknolojinin tüm olanakları kullanılarak hazırlanan e-İstihdam sayesinde kullanıcılar tüm işlerini elektronik ortamda 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecekler. Kurumumuz tarafından iş arayan ve işverenlere verilen hizmetlerin online olarak sunulmaya başlaması ile birlikte, iş arayan ve işverenler kurumumuz görev alanına giren konularda İl Şube müdürlüklerimize gelmeden www.işkur.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir” dedi.

Düzenlenen toplantının asıl amaçlarından birinin de e-İstihdam projesi olduğunu söyleyen Gökarslan; “E-İstihdam 7 gün 24 saat hizmetlerinizden yararlanma olanağı sunmak, kurum hizmetlerinin internet ortamında sunulması sağlayarak iç ve dış kullanıcıların kendi işlerinin diledikleri an kendileri tarafından yapılması sağlamak, kurumun yerel ofis yapısı değiştirilerek, oluşturulan self servis alanlarında bilgisayar teknolojisi kullanılmayan kullanıcılara rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini sunmak, iş arayanların ve işverenlerin eleştirme taleplerini daha hızlı geliştirmek, iş arayanların en kısa sürede iş edinmelerini sağlayıcı önlemleri almak, iş gücü piyasası bilgi sistemi oluşturarak, iş gücü piyasasında rol alan sistem kullanıcılarına güncel ve doğru bilgi sunmak, işsiz kalanlara yasa ile öngörülen işsizlik sigortası ve iş kaybı tazminat ödemelerini gerçekleştirmek, kurum hizmetlerinin üretimde yeni teknolojik olanakların kullanımını ve diğer kurumlar ile entegrasyonu sağlamak, istihdam korunmasını ve istihdam olanaklarının arttırılmasını sağlamak, iş ve meslek bilgilendirme hizmetlerini yaygınlaştırmak, işverenler sistemden nasıl korunacak, işveren olarak kuruma daha önceden kayıtlı iseniz, işyeri adına işlem yapacak olan kişinin sisteme üye olarak hesabını etkinleştirilmesi sağlanarak yetkilendirme için kurumumuz ilgili birimi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. İşveren olarak kuruma daha önce kayıtlı değilseniz; işveren üyeliği tamamlandıktan sonra, sistem üzerinden işveren işlemlerinin takip edilmesi için öncelikle girilen işyeri bilgilerinin ilgili il şube müdürlüğümüz tarafından onaylanması ve yetkilendirme yapılması gerekmektedir. Onaylama sonucunda iletişim adresine “İş-Kur” numarası göndereceklerdir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sistem üzerinden işlemeler takip edilebilir” dedi.

İşsizlikle mücadelede yeni bir adım atıklarını söyleyen Gökarslan kendileri için iş sağlının başta geldiğini ifade ederek; “İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili düzenlemeler yapıldı. İş sağlığı ve güvenliği için risk değerlendirmesine yönelik esaslar yeniden belirlendi. Ağır ve tehlikeli işlerde mesleki eğitim almış işçileri çalıştırılma şartı getirildi. İşverenlere işyeri ile ilgili bazı yükümlülüklerinde kolaylıklar getirildi. İşyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı çalıştırma ve emzirme odası ile kreş açma yükümlülüklerinin hizmet alımı ile de yerine getirilebilmesinde imkan sağlandı. Spor tesisi kurma zorunluluğu ve işyeri açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından “kurma izni” alma zorunluluğu kaldırıldı. Asıl işveren alt işveren arasındaki ilişki yeniden düzenlendi. Asıl işveren ve alt işveren arasındaki sözleşmenin yazılı yapılması zorunluluğu getirildi. Muvazaalı taşeronluğun önlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğünce tescili yapılan işyerine ait belgelerin gerektiğinde iş müfettişlerince incelenmesi esası getirildi. Kayıt dışı istihdamla mücadele amacıyla kurumlar arası çapraz kontrol imkanı getirildi. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa göre çalışanlara ait kimlik bilgilerinin, genel kolluk kuvvetlerince, ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı il müdürlükleri veya merkez müdürlüklerine bildirilmesi esası getirildi. Böylece kurumlar arasında sigortasız çalıştırılmaya karşı koordinasyon ve ortak hareket edebilme imkanı sağlandı. il istihdam ve mesleki eğitim kurulları birleştirilerek daha etkin hale getirildi. İl istihdam kurulları ile il mesleki eğitim kurulları birleştirildi. Kurullardaki üye sayısı azaltılarak daha dinamik bir yapıya dönüştürüldü. Kurulların, valilerin başkanlığında 3 ayda bir toplanması öngörüldü. Kurulların yetkileri artırılarak planlama uygulama ve denetleme yapabilme yetkinliği sağlandı. Kurulların daha fazla maddi kaynak kullanabilmelerine imkan sağlandı. Yerel düzeyde işgücü piyasa araştırmaları yaptırarak, İl’in iş gücü ihtiyacını belirlemeleri öngörüldü. İllerdeki mesleki eğitime yönelik tüm projelerin il istihdam kurullarınca onaylanması öngörüldü” dedi.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri