Skip to main content

MÜSİAD’dan cazibe merkezleri toplantısı

Muş Haber Fotoğrafı

MÜSİAD Muş Şubesi Başkanı Ferhat Üzel ve yönetim kurulu üyeleri Ceylan AVMde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya ve birçok yatırımcı eşlik etti.

Toplantıda 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek toplantının açılışını yapan MÜSİAD Muş Şube Başkanı Ferhat Üzel, Vali Seddar Yavuz başkanlığında İzmir ve Uşakta ki toplantıları değerlendirdi.

YATIRIMLARI MUŞA ÇEKMEK İÇİN ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

23 ili kapsayan teşvik paketinden Muşa ciddi yatırımları çekmek için büyük mücadele verdiklerini belirten Üzel, MÜSİAD Muş Şubesi olarak üzerlerine düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Büyük yatırımların Muşa gelmesi için ciddi bir program hazırladıklarını ifade eden Üzel, MÜSİAD Muş Şubesi olarak Muşa ne yapabiliriz, gelen paranın ne kadarını çekebiliriz meselesi üzerinde ciddi çalışmalarımız var ve bu çalışmalarımız devam da edecektir. Devletimiz cazibe merkezleri konusunda doğuya güneydoğuya çok ciddi bir pozitif ayrımcılık yapıyor bize göre. Büyük yatırımların burada sağlanması için çok kapsamlı bir program planlanmıştır. Bu programlar kapsamında 1 trilyon 100 milyonluk bir bütçeyi cazibe merkezleri programına ayırmıştır. Bu projeden illerin aktif olarak ne kadar faydalanacağı o illerin proje üretimine bağlıdır dedi.

MUŞ HEM COĞRAFİK HEMDE GÜZEL İMKANLARA SAHİP

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan 23 il arasında Muşun hem coğrafik hemde diğer olanaklarıyla daha ön planda olduğunu kaydeden Üzel, sözlerini şöyle sürdürdü: Bildiğiniz üzere Muşta bu 23 il içerisinde yer almaktadır. Muş hem coğrafi olarak hem de nüfus olarak Malatya, Van, Elazığla yarışması biraz sıkıntıdır bu sebeple bizim biraz hızlı hareket etmemiz gerekiyor çok daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Bu sebeplerle biz sayın valimizin koordinatörlüğünde batıda sanayisi çok gelişmiş olan illerden, yatırım kapasitesi çok faza olan illerde çeşitli toplantılar yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Bizim bu yatırımlara yönelik birinci önceliğimiz Muştaki iş adamları ve yatırımcılardı. Biz ne olursa önceliği kendi insanımıza kendi yatırımcılarımıza vermek zorundayız.

MÜSİAD GÜCÜNÜ MUŞTA YATIRIMA ÇEVİRMEK BİZİM EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZDİR

Muşta projesi olan ve yatırım yapmak isteyenlere seslenerek MÜSİADın gücünü yatırıma çevirmek için çabaladıklarının altını çizen Üzel, Muştaki girişimci iş adamlarımızın bu konuda herhangi bir projeleri olursa, buradan sesleniyorum proje ne olursa olsun nereye üye olursa olsun biz kendilerine istedikleri desteği vereceğiz kendi projemizmiş gibi takip edeceğiz, her türlü desteği vereceğiz. MÜSİAD gücünü Muşta yatırıma çevirmek bizim en büyük önceliğimizdir. Hepinizin malumudur ekonomik olarak hükümetimizle ortak çalışan, ortak hareket eden sürekli dirsek temasında bulunan sivil toplum kuruluşuyuz. Ekonomi noktasında Türkiyede belirleyici olan bir kuruluşuz bu anlamda biz batıdaki iş adamlarını buraya çekebilirsek bu anlamda Muşta bir sinerji yaratabiliriz diye düşünüyoruz. Bununla beraber biz geçen ay valimizle, belediye başkanımızla önümüzdeki süreçte inşallah sayın vekilimizde bize katılacaktır.

İZMİRDE MÜSİADLA CİDDİ GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU

Vali Seddar Yavuzun başkanlığındaki İzmir ve Uşak toplantılarını değerlendiren Üzel, Biz İzmirde MÜSİADla çok büyük görüşmeler yaptık önümüzdeki süreçte kendileri büyük bir heyetle Muşu ziyaret edeceklerdir. Bu ziyarette Muştaki yatırım alanlarını inceleyecekler bizden proje talep ettiler. Bizi Muşun ilgili alanlarıyla ilgili onlara bir dosya hazırlayacağız, onlarda kendi Pazar arayışlarına göre bir değerlendirme yapacaklardır. Biz İzmirde, tekstil kentle ilgili bir toplantımız oldu. Ege ihracatçılar birliğiyle güzel bir toplantımız oldu bu birlik yaklaşık 1 milyar lira yakın potansiyeli olan firmalarla görüştük kendileri de Muşun bir tekstil kent olmasıyla ilgileniyorlar büyük ihtimal kendileri de yakın süreçte ilimizi ziyaret edecekler ve burada bir çalışma yapacaklar. Ardından Uşaka geçtik, valimizin burada görev yapması sebebiyle şehir olarak vali beye karşı çok büyük teveccühleri var. Burada 3 tane OSB var bunların her birin de yaklaşık 600 tane fabrika var. Büyük bir sanayi kenti diyebiliriz bizimde Muşa sanayici çekmemiz lazım. Ayın 14ünde Gaziantepte bir toplantımız var MÜSİAD olarak Gaziantep MÜSİADla görüşeceğiz buraya yatırım anlamında. Biz yeni bir kadroyuz yeni bir yapılanmayız eksiklerimizi tamamlamak için her türlü eleştiriye açığız şeklinde konuştu. Yapılan açıklamadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üzel, yapılacak olan tüm çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri