Skip to main content

Karın maliyeti 15 milyon

Muş Haber Fotoğrafı

Ağır kış şartlarının yaşandığı Muşta, karla mücadele çalışmalarını yürüten belediyeler ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipleri vatandaşların yaşantılaırnı kolay bir şekilde sürdürmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışıyorlar.

Bir gazetecinin bu yıl kar yağışının fazla olmasından dolayı kurumların karla mücadele çalışmalarını daha sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için Muşun afet kapsamına alınması mümkün mü veya bu doğrultuda bir girişim oldu mu sorusunu yanıtlayan Muş Valisi Seddar Yavuz, geçen yıl hükümetin çeşitli destekleri olduğunu ve bu yılda bu desteklerden kentin faydalanması için yazışmalara başladıklarını söyledi.

Bu yıl şu ana kadar Muşa 3 metre 32 santim karın yağdığını hatırlatan Vali Yavuz, Dolayısıyla uzun yıllar ortalamasının çok üzerinde bir kar yağışı. Tabiri caizse kar dağları oluştu. Bu hem belediyelerimiz hem İl Özel İdaresi için ciddi bir külfet bunu yaşamayanlara anlatmak onların anlamasını beklemek bir hayli zor. Çünkü bende Muşta 3 metre 32 santim karı görmesem işte karla mücadelenin ne olduğunu belki tam anlayamayabilirdim dedi.

Karla mücadele çalışmalarından memnun kalmayan vatandaşlarla kurumların karşı karşıya geldiğini belirten Vali Yavuz, Fakat hepinizin bildiği gibi belediyelerimiz kendi araç parkının buna yeterli gelmesi mümkün değil. Bulduğumuz bütün araçları kiralayarak karla mücadele yapıyoruz. Mücadele yeterli gelmediğinde de vatandaşın memnuniyeti düşüyor. Böylelikle kamu kurumlarıyla vatandaş arasında bir sürtüşme meydana geliyor.

O açıdan da bu bölgedeki İl Özel İdarelerinin özellikle Muş İl Özel İdaresini söylüyorum hem de belediyelerin desteklenmesi doğru olacağı kanaatindeyim. Bununla ilgili meteorolojik raporları hepsini tuttuk. Başta AFAD Başkanlığı olmak üzere Maliye Bakanlığımıza yazılarımızı yazıyoruz. Geçen yıl çeşitli destekler aldık. Bununla ilgili bu sene de hükümetimizin destek vereceğine inanıyorum.

Arkadaşlar şimdi bu dinamik bir süreç. Bu ortalama iki üç milyon civarında karla mücadele masrafı yapıldı. Bu sadece İl Özel İdaresi olarak bu sene bu rakam yüzde elli daha arttı. Bunun sebebi de vatandaşlarımızın hastaları var, ulaştırılması gereken hayli zorluklar var. Kar yağsın bitsin yolu açalım deme şansımızda yok.

Bu belediyemiz açısından da ciddi bir külfet bildiğiniz üzere sokaklarımızı belediyemiz temizliyor. Dolayısıyla maliyetlerimiz çok ciddi yani bu Muş için 15 milyon civarı yaklaşık bir masraftan bahsediyoruz. Bazı belde belediyelerimizin gelirleri ancak personel giderlerine yetiyor şeklinde konuştu.

Karla mücadele de ekonomik desteğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Vali Yavuz, Afet mevzuatına koymak biraz zor. Hayatı etkiliyor ama bir kalıcı hasardan bahsetmemiz mümkün değil geçici hayatı olumsuz etkiliyor. Tabi biz güçlü bir devletiz bunun üstesinden geleceğiz sadece ekonomik desteğe ihtiyaç var. Ekonomik destek olursa işlerimizi daha kolay yapacağız. AFADın müdahale ettiği olaylar ise sürekli değişen rakamlar her gün en az yedi sekiz vaka olmak üzere sürekli müdahale ediyoruz diye konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri