Skip to main content

Muş’a yatırım çağrısı umutlandırdı

Muş Haber Fotoğrafı

Başbakan Binali Yıldırımın Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıdaki çağrısını değerlendiren Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Muş Şube Başkanı Cengiz Koç da, Hükümetimiz, özelikle Başbakanımızın Doğu, Güneydoğu illerimizle ilgili özelikle Muş, Van, Hakkari ve Iğdır gibi illerimizde teşviki artırıcı, yatırımların geliştirileceği vaatlerde bulunmuştur. Özelikle Başbakanımızın bölgedeki istihdamı artırmak amaçlı fabrikayı biz yapacağız, yatırımı iş adamlarımız yapsın söylemi bizleri çok heyecanlandırmıştır, çok mutlu kılmıştır. Başbakanımızın bölgeye gerçek anlamda çok ilgisi, desteği vardır. Bundan sonrada gelişerek devam edecektir. Burada terörün bitirilmesi noktasında, bu yatırımların çok faydalı olacağını, özelikle gençlerimize istihdam sağlayacağı noktasında çok faydalı olacaktır. Burada yatırımın kime verildiği, kimlerin teşvik edildiği de çok önemlidir ifadelerini kullandı.

Muşun bölgede 12 vilayete sınır bağı olan ve inanılmaz derecede avantajların sağladığını vurgulayan Koç, Muş ilimiz Doğu Anadolu Bölgesi noktasında baktığınızda 12 vilayetle sınır bağı olan inanılmaz avantajları olan bir şehir. Yeraltı kaynakları, yer üstü kaynakları, arazi yapısı açısından hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak bir kapasitesi var şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırımın açıklamalarından dolayı hem sevindiklerini hem de isabetli bir karar verildiğine katıldıklarını kaydeden Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, şimdiden çok sevindiklerini söyledi. Muşun yıllarca geri kalmışlığının ve istihdam alanlarının geliştirilmesi gerektiğini ve Başbakan Binali Yıldırımın yaptığı açıklamanın bir umut olduğunu dile getiren Solgun, bölge kalkınmasının ülke ekonomisine ciddi bir katkı sunacağını ifade ederek, Sayın Başbakanımız geçenlerde çok güzel bir açıklama yaptı. Bu açıklaması bölgemiz için, ülkemizin ekonomisi için çok güzel bir yeri olan açıklamaydı. Sayın Başbakanımızı bu konuda öncelikle kutluyor ve tebrik ediyoruz. Yöremizin kalkındırılması için bu tür çalışmalara ihtiyaç vardır. Bu tür desteklere ihtiyaç vardır. Bu bölgede Türkiyenin en huzurlu ili diyebiliriz. Muş ilinden en fazla tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan insanlar için bu fabrikaların buralara kurulması ile işsizliğin önüne geçeceğiz, huzuru sağlayacağız, birliğe ulaşacağız. Temennimiz ve dileğimiz, yatırımcıların bu bölgeye gelmesidir. Sayın Başbakanın açıklaması bölgeyi duygulandırdı, sevindirdi. Hepimiz çok sevindik. Cenab-ı Allah razı olsun, buraya yatırımcı gelecek ve işsiz olan insanlarımız fabrikalarda çalışacak dedi.

Bölgenin yatırıma ihtiyacı olduğunun altını çizen Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Mehmet Salih Kılıç da, Başbakanımız Doğu ve Güneydoğuya, özellikle Muş’un da aralarında bulunduğu bir kaç ile dikkat çekmesi bizi son derce mutlu etti. Bu bölgenin bu yatırımlara ihtiyacı var. Bu yatırımların bir an evvel gelmesini arzu ediyoruz. Çünkü aç insan her şeyi yapar. Aşı işi olan insan sağa sola sapmaz. Eminim ki devletinin yanında, bayrağının yanında, ülkesinin yanında duracağına inanıyorum. Bu konuyla ilgili bu demeçlerin, bu yatırım sözlerinin kağıt üzerinde kalmaması lazım. Başbakanımızın sözleri, direktifleri bizi son derece mutlu etmiştir. Kesinlikle bekliyoruz. Bu bölgenin bu yatırımlara ihtiyacı vardır şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri