Skip to main content

Muş, yatırımcıların ilgi odağı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi Seddar Yavuz, hafta sonunda katıldığı açılış törenlerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray AVMde hizmete açılan Lufian giyim mağazasının açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Yavuz, Muşun bölgede en huzurlu il olduğunu söyledi.

Cazibe Merkezleri Yatırım Destek ve Teşvik Paketi kapsamındaki illerin bir yarış içerisinde olduğunu kaydeden Vali Yavuz, Hükümetimizin Cazibe merkezleri ve Yatırım Destek ve teşvik paketi, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en dolu yatırım ve destek paketidir. Şimdi bu pakette iller yarışıyor. Her il daha fazla yatırımcı çekmek, daha fazla yatırım almak, istihdam sağlamak ve kalkınmak açısından ciddi bir yarış içersinde. Bu yarış içeresin de olmak tabi sadece bizim yapabileceğimiz bir faaliyette değil, şehrin tüm aktörlerinin bu manada üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Bunun en temel şartı huzur biliyorsunuz, o yüzden de sloganımızı Huzur Kenti Muş olarak belirledik. Hamdolsun ki şu anda bölgedeki en huzurlu il Muş’tur. Tabi bu huzurla beraber yatırımcının her geçen gün ilgi ve alakası her geçen gün artıyor diye konuştu.

MUŞU İYİ TANITMAK GEREKİR

Muşun keşfedilmeyen bir hazine olduğunu kaydeden Vali Yavuz, Malınız ne kadar kaliteli olursa olsun depodaki mala talipli olmaz, o yüzden depodaki malımızı vitrine koymamız gerekiyor. Şimdi Muş da keşfedilmemiş bir hazine olarak depoda duruyor. Bizimde göreve başladığımız günden bugüne Muş’un Türkiye’deki algısını ve Türkiye’deki bilinirliğini ve tanınırlığını artırmak için çaba sarf ediyoruz. Bu sadece fuarlara katılarak da olmaz. Televizyon programlarındaki olumlu haberler, özel gazetelerde çıkan haberler, insanların bizzat-i şehre gelerek ağızdan ağza bizzat-i gözle görerek veya duyarak. Şuanda dünyadaki en etkili tanıtım araçlarından bir tanesi ağızdan ağza yapılan tanıtımdır şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR 27 ŞUBATTA SONA ERİYOR

Cazibe Merkezleri Yatırım Destek ve Teşvik Paketi başvurularının 27 Şubata kadar devam ettiğini hatırlatan Vali Yavuz, İstanbul’da, İzmir’de ve Uşak’ta çeşitli seri toplantılar yaptık. İş adamlarını şehrimize davet ettik. Batmanda yatırım yapmak isteyen bir iş adamını Muş’a ikna ettik ve şu anda çok sayıda müracaatı aldık ve devam ediyor. Muşlu bütün kardeşlerimize ben canı gönülden teşekkür ediyorum. Geldikten buyana bize göstermiş oldukları güven ve teveccüh, sevgi ve şehrimizin geleceğine olan inançları bizi birbirimize kenetledi, şahsen bende bu şehirle çok özdeşlediğimi düşünüyorum. Milletvekilimiz, Belediye başkanlarımız, il teşkilatımız ve bu şehrin tabi ki devletin ve hükümetimizin temsilcisi sıfatıyla valisi olarak da iyi bir organizasyonla çok ciddi bir yatırım çekmeyi hedefliyoruz. Müracaatlar 27’sine kadar halen devam ediyor. Kalkınma ajansımız gece gündüz çalışıyor ve müracaatları yetiştirmeye çalışıyor ve bunlardan en gerçekçi yatırımları da hayata geçireceğiz diye konuştu.

ÇAĞRI MERKEZİ

Muşta kurulan Çağrı Merkezinin de önemine değinen Vali Seddar Yavuz, bu şehir çağrı merkezini yıllardır konuşuyor, bugün kuruldu, yarın kurulacak derken çağrı merkezini kurmak Allah’a hamdolsun bize nasip oldu. Şu anda 108 kişi civarında kardeşimiz orada iş edindi. Ama 500 kişiye çıkacağız orada. Tabi Bingöl de 750 kişi, Bitlis’te 650 kişi çalıştığını düşünürseniz Muş’un neyi eksik diye bende size soruyorum. Demek ki bizde bir eksiklik var, şehirde değil. Bu eksikliklerimizi tamamlayacağız, ayrıca Tekstil Kent’teki fabrikalarımızı bitirdik. İlk etap da 4 tane büyük firmaya yer tahsis noktasına geldik ve iki ay içersindeki hedefimiz orada en az 400 kişinin çalışıyor olmasıdır. Ayrıca orada önümüzdeki günlerde sosyal tesisler yapacağız ve orayı biraz daha büyüteceğiz ve bir merkez haline dönüştüreceğiz şeklinde konuştu.

İŞADAMLARI MUŞA GELMEK İSTİYOR

Vali Yavuz daha sonra şunları: Tekstil Kent bunun bir başlangıcıdır. Şu anda çok sayıda firma bizimle temas kuruyor ve Muş’a gelmek istiyor. En bir ayakkabı firması bize geldi. Şu anda onlara yer bakıyoruz. 80 kişi istihdam edecek. İşimiz gücümüz her gün bir iş adamıyla görüşüyoruz. Bunu açık açık söylemek istiyorum. Her gün bir iş adamı Muş’a gelmek istiyor. İşte bu anlayış olursa Muş kalkınır, yoksa böyle anlamsız şiddet, kan, gözyaşı, huzursuzluk bu tür kavramlardan hiç kimseye bir gelecek yok. O yüzdende insan olduğumuzu, kardeş olduğumuzu hepimizin Hz. Adem ve Hz. Havva’dan geldiğimizi unutmamalıyız, Müslüman’sak ki buna Hıristiyan ve Yahudilerde inanır bilirsiniz yani kutsal kitaplarda herkes Hz. Adem ve Hz. Havva’dan geldiğimize inanır. O yüzden ne farkımız var birbirimizden yani annemiz ve babamız birse biz nasıl farklı olabiliriz. Bu sapkınlıktan artık vazgeçmeliyiz, bir ve beraber olmanın yollarını arayalım ve hep beraber bu ülkeyi büyütelim.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri