Skip to main content

MAKSAD`dan dev yatırım müjdesi.

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (MAKSAD) Başkanı İnan Kaynak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın işadamları ile birlikte Muş’a yaptıkları ziyaretin meyvesi olarak 50 milyon dolarlık bir yatırımın ikili görüşmeler sonucunda son aşamaya geldiğini ve bu yatırımın proje danışmanlığının kendilerinin yürüttüklerini söyledi.

MAKSAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek Başkanı İnan Kaynak ile ilde görev yapan basın mensupları düzenlenen basın toplantısında bir araya geldiler. Kebabistan Lokantası’nda düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MAKSAD Başkanı İnan Kaynak, “MAKSAD Muş’ta 50 milyon dolarlık bir yatırım yapmak için sürdürdüğü çalışmalarda sona doğru geldi” dedi.

İnan Kaynak, “Muş Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak her ay yapmayı planladığımız kahvaltı ve sohbetimizin ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu kahvaltımız ve bundan sonraki kahvaltılarımızı yapmamızdaki amacımız üyelerimizin arasındaki dostluğu geliştirmek, ilimizin ekonomik sorunlarını masaya yatırmak, bir sinerji ortamı oluşturarak Muş’umuzun kalkınmasına katkıda bulunmaktır” dedi.

Muş’un da yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılardan fazlası ile etkilendiğini kaydeden Kaynak, “Ülkemizde yaşanan malum sıkıntılar ülke ekonomisini etkilediği gibi ilimiz ekonomisini de direkt olarak etkilemektedir. Yaşanan bu sıkıntılardan demokrasimizin zaferle çıkacağına inancımız tamdır. Dernek olarak ilimizin kalkınması için sürekli çalışıyor, ekonomik kaynaklarımızı araştırıyor, ekonomimize katılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın ilimize Mayıs ayında İş Adamlarının katılımıyla gerçekleştirmiş oldukları programda Dernek Başkanımızın Proje danışmanlığını yaptığı ve ilk görüşmelerin sağlandığı bir yatırım, ikili görüşmelerle neticelenmek üzeredir. Yaklaşık 50 milyon dolarlık ve bin kişinin istihdam edileceği bir yatırım planlanmaktadır. Bu yatırım gerçekleşirse ilimizin en yüksek istihdamı sağlanmış olacaktır. Bu nedenle Sayın Bakanımızın programı bizce başarılı olmuştur. Ayrıca proje danışmanlığını Dernek Başkanımızın yapmış olması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bizler laf değil iş üretiyoruz” dedi.

Kaynak, “Ayrıca ilimizin en muaccel problemlerinden biri de Alparslan Üniversitesi’nin imarı ve rektör atanması hadisesidir. Yüksek öğretim Kurumu rektör adaylarının müracaatını kabul etmeye başlamıştır. Umarım bu süreçte bir hemşerimiz üniversitemize rektör olarak atanır” şeklinde konuştu.

Kaynak, “Bir konuyu da dikkat çekmek istiyoruz ki yönetim ve siyasette önlerde olup ta halka hizmet etmekten başka gayeleri olanlar Muş’umuz için en büyük tehlikedir. Bunun bilincinde olmalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Basınımızın kıymetli üyelerinin kahvaltımıza katılmış olmaları da bizi ayrıca memnun etmiştir, onlara ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizler çalışıyor ve çalışmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri