Skip to main content

Lahanaya ilgi artıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Kış mevsiminin uzun sürdüğü ilimizde vatandaşlar kış aylarında tüketecekleri lahanaları şimdiden salamura veya turşu yaparak hazırlık yapıyorlar.

Kış mevsiminde tüketilmek üzere hummalı bir şekilde kışlık lahana salamurası ve lahana turşusu yapımı için çaba sarf eden vatandaşlarda kış telaşı yaşanıyor. İlimizde vatandaşlar kış aylarında tüketecekleri lahanaları şimdiden salamura veya turşu yaparak hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydeden Hal Manavı sahibi Hamdi Avcı, lahananın bu yıl gelir sağladığını ve ekicileri de memnun ettiğini belirtti. Pazarlarda ilgi gören lahananın tanesini 2 YTL’den sattıklarını belirten Avcı, lahananın son yıllarda en verimli dönemini yaşadığını söyledi.

Kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiği Muş’ta, vatandaşlar kışlık hazırlıklarını tamamlamak için çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Yaklaşık 6 ay süren kış mevsiminde tüketilmek üzere hummalı bir şekilde kışlık lahana salamurası ve lahana turşusu yapımı için evlerde adeta kış telaşı yaşanıyor.

Kışlık yakacak kadar yiyeceklerinde çok önemli olduğunu belirten ev hanımları özellikle lahanadan yapılan salamuradan başta lahana sarması olmak üzere lahanadan birçok yemeklerin yapıldığını belirterek, bu nedenle kışlık için lahana hazırladıklarını belirtiler.

Lahanayı büyük kazanlarla kaynatarak haşladıktan sonra tuzlayarak büyük bidonlara yerleştirip serin bir yerde muhafaza etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Saadet Yalçın, “Sonbaharda başta lahana olmak üzere birçok kışlık yiyeceklerimizi 6 aylık olarak hazırlıyoruz. Diğer gıdalar gibi lahanaya da büyük ihtiyaç var. Salamurasını yaptığımız lahanadan sarma ve çorba gibi yemekler yapılmaktadır. Salamura yaptığımız lahananın mutlaka serin yerde tutmamız gerekmektedir. Aksi halde bozulur ve bir işe yaramaz. Kış mevsiminde sebzenin yüksek fiyatlardan satıldığı için kışın sebze almak mümkün değil. Bizde kışlık yiyeceklerimiz kurutarak veya salamura yaparak hazırlayıp kışa saklıyoruz” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri