Skip to main content

Lahanaya ilgi artıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Kış mevsiminin uzun sürdüğü ilimizde vatandaşlar kış aylarında tüketecekleri lahanaları şimdiden salamura veya turşu yaparak hazırlık yapıyorlar.

Kış mevsiminde tüketilmek üzere hummalı bir şekilde kışlık lahana salamurası ve lahana turşusu yapımı için çaba sarf eden vatandaşlarda kış telaşı yaşanıyor. İlimizde vatandaşlar kış aylarında tüketecekleri lahanaları şimdiden salamura veya turşu yaparak hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydeden Hal Manavı sahibi Hamdi Avcı, lahananın bu yıl gelir sağladığını ve ekicileri de memnun ettiğini belirtti. Pazarlarda ilgi gören lahananın tanesini 2 YTL’den sattıklarını belirten Avcı, lahananın son yıllarda en verimli dönemini yaşadığını söyledi.

Kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiği Muş’ta, vatandaşlar kışlık hazırlıklarını tamamlamak için çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Yaklaşık 6 ay süren kış mevsiminde tüketilmek üzere hummalı bir şekilde kışlık lahana salamurası ve lahana turşusu yapımı için evlerde adeta kış telaşı yaşanıyor.

Kışlık yakacak kadar yiyeceklerinde çok önemli olduğunu belirten ev hanımları özellikle lahanadan yapılan salamuradan başta lahana sarması olmak üzere lahanadan birçok yemeklerin yapıldığını belirterek, bu nedenle kışlık için lahana hazırladıklarını belirtiler.

Lahanayı büyük kazanlarla kaynatarak haşladıktan sonra tuzlayarak büyük bidonlara yerleştirip serin bir yerde muhafaza etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Saadet Yalçın, “Sonbaharda başta lahana olmak üzere birçok kışlık yiyeceklerimizi 6 aylık olarak hazırlıyoruz. Diğer gıdalar gibi lahanaya da büyük ihtiyaç var. Salamurasını yaptığımız lahanadan sarma ve çorba gibi yemekler yapılmaktadır. Salamura yaptığımız lahananın mutlaka serin yerde tutmamız gerekmektedir. Aksi halde bozulur ve bir işe yaramaz. Kış mevsiminde sebzenin yüksek fiyatlardan satıldığı için kışın sebze almak mümkün değil. Bizde kışlık yiyeceklerimiz kurutarak veya salamura yaparak hazırlayıp kışa saklıyoruz” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri