Muş’ta etkisini gösteren şiddetli soğuklar esnafları da vurdu. Köylü vatandaşların soğuklar sebebiyle şehre gelmediklerini belirten esnaflar işlerinde büyük bir düşüş yaşandığını söylediler.
Muş’ta etkili olan soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Aşırı soğuklar sebebiyle köylü vatandaşların şehre gelmemesi, hal civarında ticaretle uğraşan esnafları oldukça etkiledi. Soğuklar sebebiyle çarşı ve pazarın bomboş olduğunu söyleyen esnaflar, işlerindeki düşüşün fark edilir derecede olduğunu belirttiler. Soğuk havaların ticareti büyük ölçüde etkilediğini belirten Yalçın Yalçıner isimli esnaf, işlerinde büyük bir düşüş olduğunu söyledi. Soğuklar sebebiyle köyde yaşayan vatandaşların şehre gelmediklerini belirten Yalçın Yalçıner, “Kış mevsimi ile birlikte etkili olmaya başlayan soğuklar esnafları büyük ölçüde etkiledi. Son günlerde işlerde büyük bir düşüş olduğu gözleniyor. Önceden yaşanan yoğunluktan şimdi eser yok. Hele kar yağdığı zaman çarşı pazarda insan bulmak zor. Köyde oturan vatandaşlar yollar kapandığı zaman şehre gelemiyorlar. Yani kar ve soğuk esnafları da vurdu” şeklinde konuştu.
Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu da, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, soğukların ticareti olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Soğukların artması ve gündüzlerin kısa olması sebebiyle köylerde yaşayan vatandaşların şehre çok sık gelmediğini belirterek, “Kış mevsiminde saat 16.00’da hava kararıyor. Gündüzler çok kısa. Bununla birlikte bir de havalar çok soğuk olunca köylü vatandaşlar çok acil işleri olmadığı müddetçe şehre gelmiyor. Böylece acil olmayan alışverişlerini de erteliyor. Köyden şehre gelmeyen vatandaşlar, özellikle kahvehane, lokanta ve gıda sektörlerini büyük ölçüde etkilemektedir” dedi.
Topkan Haber Ajansı