Skip to main content

İş adamlarının Muş ziyaretinden neler bekleniyor?

Muş Haber Fotoğrafı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte Muş’a gelecek olan yaklaşık 150 işadamı Muş’ta yatırım yapmak için kendi sektörleri için inceleme ve altyapı araştırması yaparak bilgi edinecekler. Gayri Safi Milli Hasıla’dan en az payı alan ve Türkiye’nin en fakir ili konumunda olan Muş’ta yatırım yapmak için iki günlük gezi ve incelemelerde bulunacak olan iş adamlarının gezileri vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor. Muş’ta sanayinin gelişmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi için istihdam alanlarının oluşturulması toplumun her kesimi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Ancak iş adamlarının Muş gezisinden sonra yatırım yapıp yapmayacakları, yatırım yapacaklarsa hangi alanda yatırım yapılacağı ve toplantının amacına ulaşıp ulaşmayacağı merak edilen konular arasında.

İş adamlarının Muş gezisi ile ilgili olarak okurlarımız için yaptığımız röportajlarda, işadamlarının Muş gezisi ile ilgili görüşlerini sorduk.

Alaattin Ataç (İş adamı)

İş adamlarımızın ilimizi ziyaretinin faydalı olmasını temenni ediyoruz. Tarım, hayvancılık ve sanayi alanında yatırımların olmasını bekliyoruz. Özellikle Alparslan barajlarının faaliyete geçmesini ve Alparslan Tarım İşletmesini Koç, Sabancı ve Ülker gibi kurumsal şirketlerin almasını bekliyoruz. Barajların bitmesi Muş’a çok büyük katkılar sağlar. Havacılık sektöründeki akaryakıt desteğinin çiftçilere de sağlanması ile Muş tarım ve hayvancılık alanında çok önemli mesafeler kat eder. Türkiye’nin üçüncü büyük ovasının bulunduğu Muş’ta tarım ve hayvancılık gelişme kaydederse sanayi alanında yol kat edilir.

İnan Kaynak (Muş Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı)

Bizlerin en büyük beklentisi ilimize yatırım yapılmasıdır. Bu beklenti sadece bizim kazanacağımız anlamına gelmiyor. İlimizde birçok sektörde açık pozisyonlar mevcut. Bunların değerlendirilmesi ilimiz açısından kazanım olacağı gibi yatırımcılar için de büyük bir kazanım olacaktır. Muş’a gelecek olan işadamlarının yüzde 10’luk kısmı bu gezi sonucunda küçük veya büyük ölçekte yatırım yaparsa bu organizasyonun başarıya ulaşacağına inanırım.

Tuncay Köse (Çiçekçi)

İstenildiği takdirde işadamlarımızın Muş’a faydaları çok olur. İlimizi ziyaret edecek olan işadamları Muş’un bakir bir olduğunu görecekler. Muş’tan çok kendi faydaları için buraya gelmeleri ve yatırım yapmaları gerekir. Bence biran önce Muş’a yatırım yapmaları gerekir. Bu konuda zaten yeterince geç kalınmıştır. Biz sadece ilimizi ziyaret edecek olan işadamlarından değil, Türkiye’deki tüm iş adamlarına Muş’a yatırım çağrısında bulunuyoruz.

Orhan Özmen (Kırtasiyeci)

İşadamlarının Muş gezisi ile ilgili olarak şimdilik bir şey söylemek doğru olmaz. İşadamlarının gezilerini ve incelemeleri takip edip yapacakları değerlendirmeleri dinledikten sonra yorum yapılmalıdır. Muş’a gelip ilimizi ziyaret ettikten sonra kendilerinde oluşacak fikirler önemli olduğundan yorum yapmak doğru olmaz. Yapılacak olan gezinin amacına ulaşıp ulaşmayacağını zaman gösterecektir

Remzi Mirze (Berber)

Muş’a faydası olacak herkesi her zaman ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. İşsizliğe, ekonomiye katkı sağlayacaklarsa çok mutlu olacağız. Muş’ta şu anda tarım, hayvancılık ve ticaret bitme noktasına gelmiştir. Muş ekonomisi adeta içler acısı. Muş’un işadamlarının yapacağı yatırımlara gerçekten ihtiyacı var. Umarım Muş’ta istihdam yaratacak adımları atarlar.

Haşim Tunç (Lokantacı)

Muş coğrafik açıdan çok önemli bir bölgede bulunmasının yanında Türkiye’nin üçüncü büyük ovasına sahip bir ildir. Tarım ve hayvancılıkta gerileme, ticarette gerileme yaşanıyorsa ve sanayide hiçbir gelişme olmamışsa bugüne kadar çok geç kalınmıştır. İlimizi ziyaret edecek olan iş adamlarının gezileri sonrasında yatırıma yönelik adımların atılması bütün Muşluların en büyük beklentisidir. İşsizliğin hat safhada olduğu, işsizlik sebebiyle çok fazla göç veren bir il olan Muş’a yatırım yapılması ve istihdam alanları oluşturulması çok önem arz eden bir konudur.

Harun Çakırtaş (Manifaturacı)

Yurt genelinde önemli sermayelere hükmeden işadamlarının iki gün Muş’ta kalmaları ve incelemelerde bulunmaları şüphesiz çok yararlı olacaktır. Umarım bu program sadece gezi amaçlı olmaz ve yatırıma yönelik önemli kararlar alınır. 150 kişiden 5 kişi bile Muş’a yatırım yapsa önemli bir ekonomik hamle olur ve bu 5 yatırımcı fitili ateşler. Bundan sonra da gerisi kendiliğinden gelir.

Şehmus Solgun (Muş Kızılağaç Tütün Kooperatifi Başkanı)

Muş’ta en önemli geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Ancak son yıllarda hükümetlerin yanlış politikaları sebebiyle ilimizde tarım ve hayvancılıkta önemli bir gerileme olmuştur. Muş’un ekonomik alanda gelişim sağlaması için ilk önce tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesi gerekir. Tarım ve hayvancılık geliştiği takdirde bu sektörlere yönelik sanayi kuruluşlarının yatırımları gerçekleşir. Sanayi tesisleri için en önemli konu hammaddedir. İlimizi ziyaret edecek olan iş adamlarının Muş’ta yatırım yapmasını her Muşlu gibi ben de çok fazla istemekteyim.

Fehmi Çakır (Çaycı)

En büyük isteğimiz Muş’ta sanayi tesislerinin kurulup istihdam alanlarının oluşmasıdır. Muş’ta işsizlik çok büyük bir sorun. Muş’a fabrikaların kurulmasını çok isteriz. Ama Muş’ta sanayinin gelişmesi ve fabrikaların kurulması çok uzak görünüyor. Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri