Skip to main content

IPA projelerine rekor başvuru

Muş Haber Fotoğrafı

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Muş’tan rekor düzeyde katılımın olduğu kaydedildi. Valilik Kalkınma Destek ve Proje Ofisinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 43 projenin hazırlandığı kaydedildi.
Konu ile ilgili olarak Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açılamada; Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmasına yönelik; “Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA)” kapsamında IV. Bileşen olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ve önümüzdeki dönemlerde açılacak hibe programlarından Muş’un en üst düzeyde faydalanması için Muş Valiliğince 27.11.2008 tarihinde kurulan Kalkınma Destek ve Proje Ofisi çalışmalarına devam etmektedir” denildi.
Açıklamada; “Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmasına yönelik Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım ( İPA ) kapsamında IV. Bileşen olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ve önümüzdeki dönemlerde açılacak hibe programlarından ilimizin en üst düzeyde faydalanması için Muş Valiliğince 27.11.2008 tarihinde kurulan Kalkınma Destek ve Proje Ofisi “Muş ili Avrupa Birliği fonlarından nasıl yararlanır?”, “İlimizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için nelere ihtiyaç var?” sorularından yola çıkarak çeşitli çalıştaylar yapmış ve 12.02.2009 tarihinde ilimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA) ve yakında teklif çağrısına çıkılacak programlar hakkında genel bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmişti. 03.03.2009 tarihinde ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Van ilinde üç bileşen için bölge toplantısı ile paydaşlara da bilgilendirme yapılmıştır. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı hibe teklif çağrıları çerçevesinde 12 Şubat 2009 tarihinde teklife çıkılan; Kadın İstihdamının Desteklenmesi, Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi, Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi, Hibe programları kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde bu programlara ilimizde yüksek oranda başvuru yapılmıştır” denildi.
MUŞ İLİNDEN 43 PROJE TEKLİFİ
Yapılan açıklamada ayrıca; İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Muş ilinden 43 adet proje teklifinin Merkezi Finans ve İhale Biriminlerine sunulduğu, “12 Şubat 2009 tarihinde teklife çıkılan ve son başvuru tarihi 12.06.2009 kadar uzatılan Kadın İstihdamının Desteklenmesi hibe programı kapsamında; Muş genelinde 24 proje ile başvuruda bulunmuştur. Bu projelerin toplam bütçesi 5.860.890 €’dur. Kadınlarımızın mesleki eğitim alarak istihdama katılmaları ve bu sayede ilimizin ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bu hibe programına Kalkınma Destek ve Proje Ofisi tarafından 9 adet proje hazırlanmıştır. 12 Şubat 2009 tarihinde teklife çıkılan ve son başvuru tarihi 01.06.2009 olan Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında;
Muş genelinde 18 proje sunulmuştur. Bu projelerin toplam bütçesi 2.067.783 €’dur.
12 Şubat 2009 tarihinde teklife çıkılan ve son başvuru tarihi 15.06.2009 olan Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi hibe programına ise ilimizde bir adet proje ile başvuru yapılmıştır. Kalkınma Destek ve Proje Ofisince hazırlanan projenin başvuru sahibi Muş Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Bütçesi 394.865 € olan bu proje ile ilimizde eksikliği büyük oranda hissedilen Mahalli İşgücü Piyasa Analizi yapılmış olacaktır.
15 Haziran 2009 tarihinde başvuru süreleri sona eren bu teklif çağrıları kapsamında ilimiz 43 proje ile başvuruda bulunmuştur. Bu başvurular toplamda 8.323.538 € değerindedir. Kalkınma Destek ve Projen Ofisi olarak bu teklif çağrılarına toplam 14 proje bizzat hazırlanmış, 15 projeye de danışmanlık hizmeti verilerek bütçeleme, gerekçelendirme, mantıksal çerçeve hazırlama ve çeviri işleri yapılmıştır. Ayrıca ilimizde proje hazırlayan kurumların birbirlerinin projelerine ortak ve iştirakçi olarak katılarak destek vermelerinde etkin rol oynamıştır.
Hayat Boyu Öğrenme Programında; 13 proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim kurumları, 2 proje Belediyeler, 2 Proje Köylere Hizmet Götürme Birliği, 1 Proje Çiftçi birliği adına hazırlanarak Merkezi Finans ve ihale birimine sunulmuştur.
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programında; 4 proje Köylere Hizmet Götürme Birliği adına, 8 proje Belediyeler adına, 8 proje eğitim kurumları ve 4 proje ise STK adına hazırlanarak Merkezi Finans ve ihale birimine sunulmuştur. Köylere Hizmet Götürme Birliği bu projelerde 7 ortaklık 6 başvuru ile en çok başvurusu olan kurumdur” denildi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri