Skip to main content

Çalışanlarının sorunları çözülmeli

Muş Haber Fotoğrafı

22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak, 22 Kasım ise Diş Hekimliği Günü olarak münasebetiyle yazılı basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Muş İl Temsilcisi Onur Şemsettin Seyitoğlu, Sağlıklı, Huzurlu ve Başarılı bir çalışma hayatı dileğiyle Tüm Diş Hekimlerimizin Diş Hekimleri Gününü, Tüm Ağız ve Diş sağlığı çalışanlarımızın da Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanları haftasını kutlarız dedi.

Seyitoğlu yazılı basın açıklamasında, Bu önemli haftada vatandaşlarımız için ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekilmekte ise de ağız ve diş sağlığı çalışanlarımızın ve diş hekimlerimizin sorunlarının tekrar gündeme getirilmesi ve taleplerinin dikkate alınması adına da önemli bir zaman dilimidir. Hizmetin kalitesinin hizmeti sunanlara tanınan imkân ve onların motivasyonundan geçtiği hepimizin bildiği bir gerçektir dedi.

Türkiyede son yıllarda ağız ve diş sağlığı merkezlerinde önemli bir artış olduğunu belirten Seyitoğlu, yazılı basın açıklamasında, Türkiyede 7 bin 275 diş hekimi; 14 ağız ve diş sağlığı hastanesi ile 134 merkezde görev yapmaktadır.

İstatistiklere göre; 2014 yılında hastanelerde ve merkezlerde 7 milyon 395 bin 928 diş çekildi. Hastalara 2 milyon 053 bin 886 kanal tedavisi, 8 milyon 382 bin 384 dolgu yapıldı. Damak ve diş eti gibi 518 bin 024 cerrahi müdahale gerçekleştirildi.

Görüldüğü gibi diş hekimlerimiz ve ağız ve diş sağlığı çalışanlarımız aşırı yoğun bir şekilde çalışarak hizmet üretmektedirler. Böylesine bir hizmeti de çalışma koşullarının çalışan sağlığını tehdit ettiği ortamlarda büyük bir özveri ile gerçekleştirmektedirler.

Fakat Sağlık Bakanlığı; yoğun çalışma ve emeklerinin karşılığını vermemektedir. SUTda gerekli ve makul düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle diş hekimlerinin döner sermaye gelirleri olumsuz etkilenmektedir ifadelerini kullandı.

Döner sermaye ücretlerinin düşmesi nedeniyle çalışanlar izin dahi kullanamaz hale gelmektedirler. Maaşların düşüklüğünün yanında performans ödemelerinin de yok olup gitmesi diş hekimlerimizi mağdur etmektedir. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması gibi nedenlerle de emeklilikte sıkıntının bir diğer adı olmuştur.

Seyitoğlu daha sonra açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Kısacası döner sermayenin zulmü diş hekimlerimizi tamamen kuşatmıştır. Özveri ile çalışan diş hekimlerimizin hak ettiği ücretleri alamaması son derece yanlıştır. Diş Klinik yardımcıları, Diş Teknikerleri ve ADSMlerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli çalışma arkadaşlarımız da bu sorundan muzdariptir. Sabit ek ödemeye mahkûm edilen bir performans sistemi ile emekleri ellerinden alınmaktadır.

Bu nedenle döner sermaye sistemi yeniden düzenlenmeli, tüm sağlık çalışanlarını mağdur eden bu sistem mutlaka yeniden yapılandırılmalıdır. Bu yapılandırmada çalışanları merkezine alan bir yapılanma olarak ortaya çıkmalıdır.

Kıymetli Basın Mensupları;

Bu temel sıkıntının yanı sıra ADSMlerdeki nöbet uygulaması da gözden geçirilmelidir. Bu nöbetlerde ne kadar hizmet sunulduğu ve ne kadarının acil vaka olduğu ile ilgili bir değerlendirilme yapılırsa eminiz ki bu nöbetlerin kaldırılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış olacaktır.

Türk Sağlık-Sen olarak diş hekimlerimizin, Diş Klinik Yardımcısı, Diş teknisyenleri ve teknikerleri başta olmak üzere ADSMlerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli tüm çalışanların sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor ve onların haklı taleplerinin her platformda destekçisi olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri