Skip to main content

750 büyükbaş, 2 bin 220 küçükbaş hayvan hibe edildi

Muş Haber Fotoğrafı

2017 yılı Genç Çiftçi Projesi tamamlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma yatırımları destekleri kapsamında 2017 yılı içerisinde uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programı ile Muşta son olarak Merkez ilçede 31 çiftçiye 30 bin TL değerinde 37’şer baş olmak üzere toplam 1147 adet morkaraman ırkı koyun hibe edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu; Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulanan Genç Çiftçi Projelerinden hibe desteği almaya hak kazanan 31 Genç Çiftçimize 1147 küçükbaş hayvanımızı teslim ettik. Bu proje 3 yıl devam edecek, 3 yıl boyunca çiftçilerimiz hayvanlarını ellerinden çıkarmayacak ve üretimlerinin her aşaması sürekli bizim kontrolümüzde olacaktır ifadelerini kullandı.

Genç çiftçilere hayırlı olsun dileklerinde bulunan Çolakoğlu; Bugüne kadar 125 yetiştiricimize toplam 750 büyükbaş hayvan ile 60 yetiştiricimize ise 37’şer adet olmak üzere toplam 2220 küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca ilimiz genelinde 2017 yılında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımına müracaat ederek hibe desteği almaya hak kazanan genç çiftçilere Bakanlığımız ve Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği arasında uygulanan protokol gereği, 24 çiftçiye 30 bin TL değerinde büyükbaş hayvan tesis yapımı ve 3’er adet büyük baş olmak üzere toplamda 72 adet Simental ve Montofon ırkı büyükbaş hayvan ile 5 çiftçiye 30 bin TL değerinde küçükbaş hayvan tesis yapımı ve 20’şer adet küçükbaş olmak üzere 100 adet akkaraman ırkı koyun çiftçilere toplamda 29 proje olarak yararlandırıldı. Bunların yanı sıra 25 Manda Yetiştiriciliği Projesi, 4 keçi, 25 arıcılık, 3 bağcılık ve üzümsü bitkiler, 5 kapama meyve bahçesi, 1 istiridye mantarı ve 10 kanatlı proje Olmak üzere ilimizde 287 proje ile toplamda 8 milyon 610 bin TL’lik proje bütçesini çiftçilerimize kullandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. İlimizde bağcılık ve meyve bahçesi projelerinin fide fidan alımı hariç diğer tüm projeleri tamamladık ve takibini yapıyoruz diye konuştu.

Çolakoğlu konuşmasının devamında, ‘Genç Çiftçi Projesi’nin 2018 yılında da devam edecek. Kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen gençleri destekleyeceğiz. ‘Genç Çiftçi Projesi’ ile gençlerin uğraşlarını teşvik edecek ve kırsal alandaki istihdamı artırarak Muş’ta üretimi daha da geliştireceğiz. Bu projenin ülkemiz ve ilimiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin genç çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum dedi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri