Skip to main content

750 büyükbaş, 2 bin 220 küçükbaş hayvan hibe edildi

Muş Haber Fotoğrafı

2017 yılı Genç Çiftçi Projesi tamamlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma yatırımları destekleri kapsamında 2017 yılı içerisinde uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programı ile Muşta son olarak Merkez ilçede 31 çiftçiye 30 bin TL değerinde 37’şer baş olmak üzere toplam 1147 adet morkaraman ırkı koyun hibe edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu; Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulanan Genç Çiftçi Projelerinden hibe desteği almaya hak kazanan 31 Genç Çiftçimize 1147 küçükbaş hayvanımızı teslim ettik. Bu proje 3 yıl devam edecek, 3 yıl boyunca çiftçilerimiz hayvanlarını ellerinden çıkarmayacak ve üretimlerinin her aşaması sürekli bizim kontrolümüzde olacaktır ifadelerini kullandı.

Genç çiftçilere hayırlı olsun dileklerinde bulunan Çolakoğlu; Bugüne kadar 125 yetiştiricimize toplam 750 büyükbaş hayvan ile 60 yetiştiricimize ise 37’şer adet olmak üzere toplam 2220 küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca ilimiz genelinde 2017 yılında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımına müracaat ederek hibe desteği almaya hak kazanan genç çiftçilere Bakanlığımız ve Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği arasında uygulanan protokol gereği, 24 çiftçiye 30 bin TL değerinde büyükbaş hayvan tesis yapımı ve 3’er adet büyük baş olmak üzere toplamda 72 adet Simental ve Montofon ırkı büyükbaş hayvan ile 5 çiftçiye 30 bin TL değerinde küçükbaş hayvan tesis yapımı ve 20’şer adet küçükbaş olmak üzere 100 adet akkaraman ırkı koyun çiftçilere toplamda 29 proje olarak yararlandırıldı. Bunların yanı sıra 25 Manda Yetiştiriciliği Projesi, 4 keçi, 25 arıcılık, 3 bağcılık ve üzümsü bitkiler, 5 kapama meyve bahçesi, 1 istiridye mantarı ve 10 kanatlı proje Olmak üzere ilimizde 287 proje ile toplamda 8 milyon 610 bin TL’lik proje bütçesini çiftçilerimize kullandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. İlimizde bağcılık ve meyve bahçesi projelerinin fide fidan alımı hariç diğer tüm projeleri tamamladık ve takibini yapıyoruz diye konuştu.

Çolakoğlu konuşmasının devamında, ‘Genç Çiftçi Projesi’nin 2018 yılında da devam edecek. Kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen gençleri destekleyeceğiz. ‘Genç Çiftçi Projesi’ ile gençlerin uğraşlarını teşvik edecek ve kırsal alandaki istihdamı artırarak Muş’ta üretimi daha da geliştireceğiz. Bu projenin ülkemiz ve ilimiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin genç çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum dedi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri