Skip to main content

150 Milyon TL yatırım talebi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen milli istihdam seferberliği toplantısında katıldı. Programa gösterilen yoğun ilgiden memnun kaldığını ifade eden Vali Yavuz, konuşmasında işadamlarının Muşa gelmek istediğini ve yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Katılımcılara hitap eden Vali Yavuz, göklerinde Sultan Alparslanın ve askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehir Muşta görev yapmaktan son derece mutlu olduğunu, gururlu ve onurlu olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz, 1071 sadece sanıldığı gibi bir büyük askeri zafer değil, aynı zamanda bin yıllık bir İslam imparatorluğunun başlangıcı ve dünyaya hakkı, hukuku ve adaleti haykıran yeni bir anlayışın ilanıdır. Aynı zaman da 1071 bir toplumsal sözleşme, birlikte olma, beraber olma ve dünyaya meydan okumadır. Hakkın, hukukun yanında yer alma mücadelesidir ve bu mücadele bin yıldır kutlu bir yürüyüşe vesile olmuştur. Muş’un önemini ve değerini kavrayabilmek için bin yıllık tarihimize bakmamız gerekir. Muş, bir Selçuklunun, bir Osmanlının daha sonra bir Türkiye Cumhuriyeti devletini doğurmuştur. Boşnakları, Arnavutları Müslüman yapmıştır ve ilahi kelimetullahı hakim kılmıştır ver yere yaymıştır. İşte biz böylesi bir onur ve şerefle yolumuza devam etmeliyiz ve tarihimizden güç almalıyız dedi.

Vali Yavuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye her geçen gün biraz daha büyüyor. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Türkiye bugün bütün projeleri gerçekleştirebilen bir ülke haline geldi. Siz bugün boğazın altından geçiyorsanız, köprüler, havaalanları yapabiliyorsanız, bunlar gerçekten 10 yılda 20 yılda yapılamayacak projeleri gerçekleştiriyoruz.

2016 yılında Muş ilinde genel bütçe giderlerimiz 1 Milyar 300 milyon liradır. Bunda mahalli idareler, Üniversite yoktur. Bunları kattığımız da 2016 yılında bizim Muş’a harcadığımız para 2 buçuk Milyar TL’dir. Bu şehirden aldığımız toplam vergimiz yani kastettiğimiz 2016 yılındaki vergide 278 milyondur. Bu şehir’e hükümetimiz devletimiz gereken önemi veriyor vermeye de devam edecek diye konuştu.

İslam ülkeleri içerisindeki, en güçlü ülke şüphesiz Türkiye’dir. Türkiye doğal kaynakları çok zengin bir ülke değil hepinizin bildiği gibi ama biz çalışarak teknolojiyi yakalayarak, sizin gibi çok değerli girişimciler vesilesiyle ülkemizi kalkındırıyoruz diyen Vali Yavuz, 7 Hazirandan sonra AK Partinin tek başına iktidar olamayacağı anlaşıldığında bütün terör örgütleri sahaya indi. Arka arkaya eylem yapmaya, bombaları patlatmaya ve uyuyan insanların kafasına sıkmaya başladı. Ne oldu da terör örgütleri birden bire harekete geçti? Hani Türkiye DAİŞ’i destekliyordu, DAİŞ Türkiye de niye eylem yaptı? Madem Türkiye DAİŞ’i destekliyorduysa, peki PKK niye birden bire sahaya indi? DHKP-C birden nbire eylem yapmaya başladı? Çünkü bunların ana kumanda merkezinde oturanlar aynı güçler. Yöntemleri, ideolojileri ayrı olsa bile bunlara emir ve talimatları veren aynıdır şeklinde konuştu.

Muş Valisi Seddar Yavuz konuşmasında daha sonra şunları söyledi: Bugün Suriye de Kürtlerin kimliği dahi yoktur, işçi olmaz, memur olmaz, İran’da Kürtelerin seyahat özgürlüğü yoktur halen bugünde yoktur. Bir şehirden bir şehire gidemez. PKK Suriye’de kurulmadı mı? Peki bugüne kadar PKK Suriye de bırakın silahlı eylem yapmayı, Esed rejimine karşı bir tane beyanda bulunmuş mudur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinde Kürd’ün, Arab’ın, Arnavud’un, Çerkez’in, Boşnak’ın hem politik hem de teorik olarak Cumhurbaşkanı olması Mümkün müdür? Evet, kesinlikle mümkündür, hayır kimse diyemez. Başbakan olması mümkün müdür? Evet, kesinlikle mümkündür. Olmuş mudur? Olmuştur. Türkiye’nin bugün en büyük zenginleri Kürt kökenlimidir? Evet, Kürt kökenlidir. Peki, o zaman siz bugün ne istiyorsunuz? Sorusunun bana cevabını vermeniz gerekir. Bu sorunun cevabı var. Türkiye Cumhuriyeti tüm İslam ülkelerinin sığınabileceği yegâne yerdir. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti Devleti tekrar güçlenmesin, tekrar güçlenirse birileri rahatsız olur, rahatsız olacaklar bellidir. Eğer siz Kürtlerin hakkını savunuyorsanız gidin önce Suriye de savunun, bakın YPG’nin, YPJ’nin PYD’nin oradaki mütedeyyin Kürtlere, Müslümanları, Türkleri, Arapları nasıl oradan kovaladığını, 450 bin tane Kürt’ün İstanbul da yaşadığını herkes bilmiyor mu? O zaman onlara şu soruyu sorun, gidin eğer hesap soracaksanız önce Esed’e sorun, Irak’a sorun, gidin İran’a sorun eğer hesap vereceksek bizde hesap verelim. Bu sorular cevabını doğru şeklide vermeliyiz.

Cazibe Merkezleri konusunda Muş Ticaret ve Saniyi Odamız, MUSİAD, TÜMSİAD gibi iş adamlarıyla beraber İstanbul da, İzmir de, Uşakta iş adamalarıyla buluştuk. Daha sonra Gaziantap’te bir Vali yardımcımızın katılımıyla orada bir organizasyon yaptık. Şu ana kadar 150 milyon TL’lik cazibe merkezleri programına Muş’ta müracaat olmuştur. Bu müracaat oldukça memnun edici bir müracaattır. Yaklaşık 17 firmamızın 150 milyon TL’lik bir yatırım talepleri oldu. Ümit ediyorum bunları gerçekleştireceğiz. Sayın milletvekilimizin desteğiyle Sungu da bir Tekstil Kent yaptık. Şimdi Bingöl’de 750 kişi çalışıyor, Bitlis’te 650 kişi çalışıyor Muş’ta niye 500 kişi çalışmasın, niye bin kişi çalışmasın bizim neyimiz eksik arkadaşlar. Bakın bu şehri hep beraber benimseyelim. Bu şehir başarılı bir şehir, kendinizi kutsayın kendinizi küçük görmekten vazgeçin. Bu şehir çok daha büyük işler başarabilir, bu şehir huzur kentidir. Biz göreve başladığımız anda bire slogan geliştirdik Huzur Kenti Muş diye bunu boşuna söylemiyoruz. Çünkü huzurun olmadığı yerde yatırım ve hizmet olmaz. Eğer kalkınmak istiyorsanız, zenginleşmek istiyorsanız önce huzur, huzuru sağlayacaksınız ki iş adamı buraya yatırım yapsın. O nedenle şu anda çağrı merkezimiz 108 kişi ile devam ediyor. Mayıs ayına varmadan 75 kişi daha alacak ve bu yılın sonuna kadar hedefi olan 500 kişiye çıkacağız. Tekstil Kent için şu anda müracaatlarımızı aldık ve niyetimiz iki ay içerisinde orada makine seslerini ve orada çalışan işçi kardeşlerimizin seslerini duymak istiyoruz. O cıvıltıyı o sesi duyarak mutlu olmak istiyoruz. Bununla birlikte oranın sosyal alanlarını da geliştirmek istiyoruz. Muş’ta çok önemli iş adamları var, sizden ricamız iş adamlarına ısrarcı olun, hep beraber bu şehri kalkındırmalıyız. En büyük eksikliğimiz belki de Anadolu kentlerinin hepsinin eksikliği olan birlikte hareket etme eksikliğimizdir. Yani organizasyon becerisindeki eksikliktir. Cazibe merkezleri fırsatını kaçırırsak bir daha 20 yıl daha bu şehir belini doğrultamaz. Bingöl ve Bitlisin gölgesinde kalmaya devam edersiniz. Israrla bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Vali Yavuz programdan sonra uzun süre katılımcılarla fotoğraf çektirip, ayaküstü sohbet etti.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri