Skip to main content

Aşırı kar yağışından dolayı bir ev çöktü.

Muş Haber Fotoğrafı

Yağışlardan dolayı bir ev tamamen çökerken, iki evinde kullanılmaz hale geldiği belirtildi. Şans eseri can ve mal kaybının yaşanmadığı olayda, kullanılmayacak duruma gelen iki ev ise Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tarafından boşaltıldı.

Muş’un Donatım köyünde yaşayan Sadrettin Vural isimli vatandaşa ait ev yağışlardan dolayı tamamen çökerken, Sadullah ve Nurettin Vural’a ait toprak evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu.

Evi tamamen yıkılan Sadrettin Vural, duvarlardan ses geldiğini duyarak 4 çocuğu ve eşini komşularının evine gönderdikten sonra eşyalarını dışarı taşıdığını söyledi. Eşyalarını taşıdıktan kısa bir süre sonra evin yıkıldığını belirten Vural, can kaybının yaşanmadığına sevindiklerini ifade etti.

Olayın ardından Donatım köyüne giden Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, çöken evin yakınında bulunan ve duvarlarında büyük çatlaklar oluşan iki evi yıkılma tehlikesine karşı boşalttı.

Muş Valisi İbrahim Özçimen yıkılan evde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, köyde gerekli incelemelerin yapılıp önlemlerin alındığını söyledi. Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin gerekli çalışmaları yaptığını ifade eden Vali Özçimen, “Evler eski ve toprak olduğu için bir ev yıkılmış, iki evinde duvarlarında büyük çatlaklar oluşmuş. Burada oturan vatandaşlarımız geçici olarak komşularının yanına yerleştirildi. Bizim bu aşamada yapacağımız bir şey yok. Ancak kendilerine kiralık ev bulurlarsa biz kiralarını karşılayacağız. Genel bir durum olmadığı için afet kapsamına alınması mümkün değil” dedi.

Muhtemel bir deprem durumunda çok kötü sonuçlar oluşabileceğini söyleyen Vali Özçimen, “Bir deprem olursa işimiz çok zor. Kırsal kesimdeki evlerin bir çoğu toprak olduğu için meydana gelecek bir depremde büyük çoğunluğu yıkılır. Bunun tek sebebi ise fakirliktir. Çok çalışıp üretmek zorundayız. Çalışıp üretirsek evlerimizi de sağlam yaparız” diye konuştu.

 NULL

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri