Skip to main content

DAKA meyvelerini vermeye başladı

Muş Haber Fotoğrafı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) meyvelerini vermeye başladı. 17 projenin destek gördüğü Muş’taki firmalarda hareketlilik başladı.

Muş’ta faaliyet yürüten ve DAKA’dan destek alan Gür Tarım adlı firma yeni makinelerini getirdi. Önceki gün firmayı ziyaret eden Vali Erdoğan Bektaş, DAKA’nın meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Destek verilen 17 firmadan birinin çekildiğini ifade eden Vali Bektaş, diğer 16 firmada çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti. DAKA’nın ilk gündeme geldiği zaman Muş kamuoyunun umutsuz olduğunu vurgulayan Bektaş, girişimcilerin umutlarını boşa çıkarmadıklarını dile getirdi.

Destek almaya hak kazanan 16 firmada da çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Bektaş; “Kabul edilen 16 projemizin hepsi bu şekilde faaliyette ve çalışıyor. Bir tane bile çürük işimiz yok. Bir tane bile boş projemiz yok. Çünkü bütün projeler bizim süzgecimizden geçmiştir. Umutsuzluk çok kötü bir şeydir, umut ta çok güzel bir şeydir. DAKA ilk çıktığı zaman herkes diyordu ki bize bir şey gelmez, bize bir şey kalmaz. Demek ki öyle düşünmemek lazım. Demek ki olumlu düşünmek lazım. Biz de olumlu düşündük ve emek verdik, çalıştık, çabaladık. Arkadaşlarımızı organize ettik. Sağ olsun onlar da bizi mahcup etmediler. İşte Muş’un her köşesinde böyle tesisler devreye giriyor. Sayın Başbakanımız 35 fabrikayı Muş’ta hizmete açtı. 16 tane ve gerçekten her biri işe yarar projemiz DAKA’dan aldığı kaynakla faaliyete geçiyor ve Muş yoluna hızla devam ediyor. Muş’taki arkadaşlarımız bir Şam gezisi yaptılar. Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’tan sanayiciler Şam’a gitti. En nitelikli, en kalifiye heyet Muş’tan gitti. Bunu bir kez daha söylemek istiyorum, Muş’un geleceği gerçekten çok iyi. Ben buna ilk geldiğim günden beri inandım, gidiyorum yine inanıyorum. İnancım arttı ama azalmadı” dedi.

Tarım makineleri imal eden Gür Tarım isimli firma yetkilisi Abdullah Güngör ise; “DAKA projesi sayesinde yıllık kapasitemiz artırıldı. Daha önce hedefleyemediğimiz rakamları elde edeceğiz. Bu tezgahlarla hedeflerimizi daha da arttıracağız. Makinelerimizdeki önceden yıllık kapasitemiz 50 civarındaydı ve şimdi ise yüzde 150’ye çıktı. Ot biçmede 250’ydi, 450’ye çıktı. Yani rakamlarımız nereden baksanız 3 ila 4 katına çıktı” şeklinde konuştu.

 Şark Telgraf Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri