Skip to main content

Hasköy`de kurs devri…

Muş Haber Fotoğrafı

Hasköy Kaymakamlığının açtığı 42 kursa katılan 939 kursiyere sertifika verildi. Okuma yazma kursuna katılan yaklaşık 60 bayana çeyrek altın ödül verildi. 2005-2006 Eğitim ve Öğretim döneminde Hasköy Kaymakamlığı tarafından açılan kurslar büyük ilgi gördü. Yaklaşık 1000 kursiyer çeşitli kurslardan sertifika aldı. Hasköy Kaymakamlığı tarafından başlatılan 42 kurs arasında okuma yazma, bilgisayar, makine nakış, halı dokuma ve OKS hazırlık gibi önemli dalların yer aldığı gözlendi.

Yaklaşık 60 bayanın katıldığı okuma yazma kursunun tamamlanmasının ardından dün Hasköy İlçesinde sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Tören sonra kursiyerler tarafından düzenlenen serginin açılışı yapıldı.

Hasköy Kaymakamlığı tarafından 2005-2006 öğretim yılında 14 haneli 1. kademe okuma, yazma, 5 tane II kademe okuma yazma, 4 tane OKS, 2 tane Devlet Memurluğu sınavlarına hazırlık, 3 tane halk oyunları kurslarının açıldığını belirten Hasköy Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ayrıca 1 tane yabancı dil, 1 tane tekstil overlok, 4 tane bilgisayar, 5 tane makine nakışı, 2 tane halı dokuma kursu olmak üzere toplam 42 kurs açılmıştır. Bu kurslara 939 kursiyer katılarak belge almaya hak kazanmıştır. Halı dokuma ve bilgisayar kurslarımız devam etmektedir” dedi.
Okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan bayanlara sertifikanın yanı sıra çeyrek altın ödül olarak hediye verildi. Sertifika dağıtım töreninde konuşma yapan Hasköy Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, bir ülkenin kalkınmasında en önemli etkenin insan olduğunu belirterek, “Teknoloji ne kadar ilerlerse ilersin; yetişmiş insan gücünden ve sanat’tan yoksun olan milletler, muasır medeniyet seviyesini yakalama yarışında geri kalacaklardır. Kalkınmamız ve dünya milletleri arasındaki saygın yerimizi alabilmemiz için; örgün ve yaygın eğitim ilkelerimiz çerçevesinde bilgili, kültürlü araştıran, sorgulayan, inançlı ve yaşadığı topluma karşı kendisini sorumlu hisseden, toplumun menfaatlerini koruyup kollayan çalışkan ve kendine güvenen insan yetiştirmemiz gerekir” dedi.
Demiryürek, “İlçemiz soysal ve ekonomik bakımından yoksulluk içinde bulunan ve öncelikle genç kız ve kadınlar olmak üzere, yetişkin nüfusunun tamamının eğitim ihtiyacını belirlemek bu ihtiyaçlar kapsamında eksik eğitimlerini tamamlayabilmelerine imkân sağlamak yöre ve ülke ekonomisinin gelişimi doğrultusunda temel yaşam becerileri ile gelir getirici ve istihdam kolaylığı sağlayıcı mesleki eğitim programları sunulmuştur. Toplumun moral değerlerini yükseltici toplumsal kaynaşmayı sağlayıcı sosyal ve kültürel etkinlikler ayrılmıştır.
Yerel özellikler dikkate alınarak, halka, halka; eğitim, sağlık, tarım, beslenme Genel kültürel vb. konularda teknolojik imkânlarda kullanılarak bilinçlendirilmiştir.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi sosyal gelişimi istihdamı destekleme, ulusal Eğitime Destek ve Haydi Kızlar Okula kampanyası projesi kapsamında yapılan çalışmalar projenin amaç ve ilkelerine uygun çalışmalar gerçekleşmiş ve kurum amirlerimiz eğitim için her türlü desteği sağlamışlardır. Bu projeler kapsamında açılan kurslara devam eden, kursiyerlerin almış oldukları eğitim sayesinde, yeni öğretim ve iş ortamlarına kavuşmuşlardır” dedi.
Hasköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen sertifika dağıtım programına, Vali İbrahim Özçimen, Emniyet Müdürü Mehmet Özkan, İl Defterdarı Mehmet Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan, İl Genel Meclis Üyeleri ve Hasköylü vatandaşlar katıldı.

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri