2010-2011 eğitim ve öğretim sezonunun ikinci döneminin açılmasına bir gün kalana kadar dar gelirli öğrenciler ayakkabı boyacılığı, tartıcılık, seyyar satıcılık veya hamallık yaparak okul masraflarını çıkarmaya çalışıyorlar.
Sömestr tatilini fırsat bilen ve tatili çalışarak geçiren öğrenciler bir yandan okul masraflarını çıkarmaya gayret ederken bir yanda da aile bütçesine katkıda bulunmaya çalıştılar.
Okul masraflarını çıkarmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak amacı ile sömestr tatilini çalışarak geçiren öğrenciler, okulların açılmasına bir gün kalana kadar çalıştılar.
Gayri Safi Milli Hasıla’dan en az payı alan ve işsizliğin hat safhada olduğu Muş’ta çalışarak para kazanmaya çalışan çocuklar, tatillerinin son gününe kadar bu tempolarını sürdürdüler.
Yaşıtları tatilin keyfini çıkarırken onlar son güne kadar çocuklar, okul masraflarını çıkarmak için çalışmalarını hızlandırırken, sokaklarda çalışan çocuk sayısında büyük artış olduğu gözlerden kaçmıyor. Yaşıtları tatilin tadını son güne kadar çıkarıp eğitim ve öğretim yılının stresini atmaya çalışırken, Muş’taki yüzlerce çocuk çalışarak para kazanma telaşı ile tatillerinin son gününe kadar çalışmak zorunda kaldıklarını söylediler.
Boyacılık, tartıcılık ve seyyar satıcılık yaparak para kazanmaya çalışan çocuklar, sokaklarda daha sık görülmeye başladılar. Bir ilköğretim öğrencisi, “Sömestr tatilinin başlaması ili birlikte boyacılık yaparak para kazanmaya çalıştım. Okulların açılmasına az bir süre kaldı. Çalıştığım sürece aile bütçesine destek oldum. İş sezonunun son günlerinde okul masraflarımı karşılamak için çalışmamı sürdürdüm. Daha fazla çalışıp daha çok kazanarak okul masraflarımı kendim çıkarıyorum. Bütün ihtiyaçlarımı karşılayacak şekilde hazırlıklarımı tamamladım” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi
Son günde bile çalıştılar
Haber Kategorileri :

Şubat 15, 2011 10:44 AM
İlgili Haber Bulunamadı
Ekonomi Haberleri
Kültür Sanat Haberleri

Profesyonel internet sitesi için arayın..
- Google Arama Kaydı
- SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
- Türkçe Yönetim Paneli
- Yedekleme Hizmeti

